Slik unngår du mørke ringer under øynene

Mange sliter med mørke ringer under øynene selv om de får nok søvn.  Her er tipsene som hjelper mot ringer under øynene og demper hovne øyne.

Cathrine Elnan
Publisert:

Det er flere årsaker til at vi har mørke ringer under øynene. Selve fargen kan det ikke gjøres noe med, den kommer av at huden rundt øynene er svært tynn og derfor kan fargen fra blodkarene som ligger under huden bli synlige gjennom. Derfor ser det ut som mørke ringer i huden under øynene. Enkelte plages også av hovne øyne, spesielt ved søvnmangel og stress. De mørke ringene kan du skjule med en god concealer og det finnes også en rekke tips til hvordan du kan dempe hovne øyne.

Enkelte medikamenter, som p-piller, kan utvide blodkarene som ligger under den tynne huden rundt øynene. Det kan gjøre huden mørkere enn det den egentlig er. Har du allergi kan du også være ekstra utsatt. Luftbårne allergener, som pollen og støv kan også påvirke hudområdet rundt øynene.

Vil du ha flere tips til å skjule ringer under øynene?Les mer her!

Temperatur

Hvis du våkner med hevelese rundt øynene, kan det være lurt å skru ned temperaturen på soverommet eller sove med vinduet åpent. Unngå å spise salt mat før du legger deg, det kan utgjøre en stor forskjell på hovne og trøtet øyne. Drikk masse vann. Det virker rensende og er ikke bare godt for øynene, men for hele kroppen.

Det finnes mange kjølende øyekremer på markedet, som avkjøler og fjerner hevelse. Øyemasker og øyegelé med drenerende virkning hjelper godt mot vannsansamlinger. I tillegg finnes det øyekremer med farge som kan minske synligheten av mørke ringer. Det kan være lurt å oppbevare disse produktene i kjøleskapet, da har du en avkjølende hjelper klar når du trenger det.

Enkelte bruker agurk eller t-poser på øynene for å tilføre fuktighet og fjerne hevelser. Et annet tips er å legge en skje i fryseren i ti minutter, og forsiktig legge den over øyerommet.

Sminketips til huden?Smink deg til perfekt hud!

Concealer-tips

Fargen under øynene varierer også fra person til person, men de fleste har lilla undertoner under øynene. De som har denne fargen bør bruke en gultonet concealer, da de gule pigmentene vil nøytralisere lillafargen best. Om fargen er mer blålig, bør concealeren være mer orangetonet. Concealeren som skal brukes under øynene bør være en nyanse lysere enn resten av ansiktet.

Når du bruker concealer, glem ikke å påføre produktet på neserygghuden like ved innsiden av øyekroken. Dette området er ofte like mørkt som området under øynene, og litt velplassert concealer kan utgjøre en stor forskjell.

Hudpleie for menn!Disse produktene bør menn ha på badet

Relevante saker videre:

Nå kan guttene også jukse. Hold-in undertøy for menn

Trenger du hudpleietips! Slik forebygger du tørr hud!

Håret skades i kulda. Her er ekspertrådene

Skal du handle fra utlandet?Her er alt du trenger å vite om netthandel

Publisert:

Finn mer innhold om: