Hold deg oppdatert på moteverdenen - de 10 beste mote-appene

Her er de beste mote-applikasjonene enhver fashionista kan ha med seg i lommen.

I en teknologisk jungel av apper er det ikke alltid lett å navigere seg frem til hva som bør være fast inventar på smarttelefonen og nettbrettet - og ikke minst hva som ikke bør ta opp plass. minMote har funnet frem ti mote-apper som gjør hverdagen til både moteinteresserte jenter og gutter en hel del morsommere:

1. NYTimes The Collection

«The Collection» er utviklet av avisen The New York Times og finnes foreløpig kun til iPad. Applikasjonen gir en bred motedekning med bildevisninger, videoer og oppdateringer fra avisens moteblogger. Du finner også nyheter fra motebransjen, intervjuer, catwalkbilder fra de siste moteukene, gatemotebilder tatt av fotografen Bill Cunningham og anmeldelser fra de anerkjente motejournalistene Cathy Horyn og Suzy Menkes.

2. Vogue Daily News

Hold deg oppdatert på de siste internasjonale motenyhetene i løpet av dagen, samt se backstagebilder fra visninger, intervjuer og festbilder fra moteverdenen direkte til mobilen fra Vogue uansett hvor du er i verden.

3. Go Try It On

Del stilinspirasjon og moteråd med venner og andre blogger! Her kan du legge ut egne antrekk, samt legge til morsomme rammer og effekter før du deler dem på Instagram, Facebook og Twitter. I tillegg kan du vindushoppe moteriktige plagg og tilbehør ved å legge dem til shoppinglisten eller markere dem i stilinspirasjonsboksen.

4. Fashion Terms

Usikker på hva «haute couture» eller «bolero» betyr? I denne moteordboken kan du kjapt og enkelt slå opp alfabetisk på moteord du lurer på eller bare vil få en ekstra forklaring på. Det er foreløpig den eneste moteordboken på markedet med illustrasjoner. Den er delt inn i kategorier ut ifra plagg, verktøy, tilbehør, materialer og motebegrep. Applikasjonen koster 7 kr, men bonusen er at du slipper å være tilkoblet internett for å bruke den.

5. Cool Guy

«Cool Guy» er en applikasjon for moteinteresserte gutter. Den fungerer som en shoppingassistent eller klesplanlegger basert på klærne du har eller ønsker deg. Her kan du style og teste ut antrekkene på mobilen før du finner dem frem i klesskapet. Hvis du ikke finner noe i skapet kan du alltids se etter alternativer i motebutikken til shoppinginspirasjon. De beste antrekkene kan du lagre i tilfelle akutte stilkriser i fremtiden.

6. Style.com

Style.com-applikasjonen gir deg den siste dekningen i moteverden av visninger fra New York, Paris, Milano og London rett i hånden din. I tillegg til nyheter fra catwalken, kan du se utelivsbilder fra moteeliten i New York og videoer og liveintervjuer fra arrangementene.

7. Chicfeed

Chicfeed samler bildene fra noen av de største favorittbloggene på ett og samme sted. Den perfekte applikasjonen for enkel tilgang til daglig inspirasjon. Her dukker automatisk de siste bildene opp fra nettstedene The Facehunter, The Sartorialist, Jak And Jill Blog, Cherry Blossom Girl, LookBook og Altamira opp på skjermen.

8. Suit Yourself

Denne applikasjonen er laget av Mr Porter (herreavdelingen til nettbutikken Net-A-Porter.com) i samarbeid med tv-serien «Suits». Her kan du sette sammen dine egne dressantrekk inspirert av hovedrolleinnhaverne Harvey Specter og Mike Ross. Antrekkene du blir mest fornøyd med kan du enten shoppe direkte gjennom applikasjonen, legge til i ønskelisten eller dele via sosiale medier. I tillegg kan du bruke «What To Wear»-seksjonen til å finne den perfekte dresslooken til enhver anledning – enten det er til jobb eller bryllup.

9. eBay Fashion

Alle som har shoppet på eBay vet hvor avhengighetsskapende det kan være, og da er det greit å ha verdens største markedsplass rett i din lomme. Bruk applikasjonen til å kjøpe, selge eller sammenligne priser på både alt fra nye, designer og vintage klær, sko og tilbehør. I tillegg er det mulig å sette opp varsler hvis noen byr over deg på en auksjon. Den snedige "eBay Image Swatch"-funksjonen gjør at du kan ta bilde av hva som helst og deretter bruke den til å finne kjoler, topper og jakker i samme farge som bildet.

10. Vera Wang on Weddings

Vera Wang hjelper deg å planlegge bryllupet ditt på nettbrettet eller mobilen. Her får du Veras egne personlige stiltips, planleggingshjelp, tusenvis av bilder av brudekjoler, kaker, blomster og andres bryllup. Med andre ord alt en kommende brud trenger av inspirasjon og verktøy til å gå i gang med egne bryllupsplaner.

Hvordan var din opplevelse i dag?