Stiltips til voksne kvinner - Kvalitet foran kvantitet, sier ekspertene

Det er en kunst å kle seg elegant uansett alder og voksne kvinner må ta andre hensyn å ta enn jenter i 20-årene. minMote har snakket med to moteeksperter om hva enhver voksen kvinne bør ha i klesskapet.

Moteredaktøren: – Voksne kvinner er flotte i den enkle stilen.

Lisbeth Guldbradsen, mangeårig moteredaktør i damebladet Henne mener at det er den minimalistiske og enkle stilen som kler voksne kvinner best.

Disse plaggene mener Lisbeth bør være i alle kvinners klesskap:

- En enkel kjole du kan dresse opp eller ned. En rett blazer, herreinspirerte bukser, en bluse og en kasjmirgenser eller kasjmirkardigan.

- Bruk gjerne smykker, klokker, sko, vesker og skjerf som spriter opp antrekket.

- Voksne kvinner ser kule ut i den herreinspirerte og litt minimalistiske stilen, mener Guldbrandsen.

Moteredaktøren mener også det er ting man bør unngå etter passerte 40.

- Unngå korte innsvingte blazere, korte skjørt og knallfarger. Jeg synes det er finere å tone ned det ultrafeminine. Det småpikeaktige er vanskelig å bruke, spesielt hvis man etterhvert får litt alderstillegg. Til en enklere stil er det bedre å bruke tilbehør som er litt mer spennende.

Men tilbehør og klær skal ikke bare være spennende og stilrent. Kvalitet er også et nøkkelord når voksne kvinner skal kle seg.

– Det er viktig å satse på kvalitetsplagg som gir deg det lille ekstra og holder seg plettfritt – og som ikke krøller eller nupper, sier moteredaktøren.

- Hva bør man satse på denne sesongen?

- Denne sesongen bør man titte på designermerkene Stella McCartney og Cèline for å få litt inspirasjon. Der er en velkledd tidløs stil med vekt på klassiske plagg, tipser moteredaktøren.

Når det kommer til shopping er blazeren denne sesongens motemust.

- Den skal være litt romslig og herreinspirert. Du kan myke den opp med en drapert bluse under. Fargemessig er det lurt å satse på mørke, nøytrale farger, forteller hun.

Det er også lov til å legge til enkelte farger.

- Oransje, vinrødt eller kongeblått er alle viktige farger for høsten, avslutter moteredaktøren.

Magasinlederen: - Det viktigste er å kjøpe klær med god passform i riktig størrelse.

Magasinlederen hos Steen&Strøm, Marit Elisabeth Jensen, er tilhenger av å investere i klassiske basisplagg med perfekt plassform.

Hun mener altfor mange kvinner kjøper for små klær.

Disse plaggene mener Marit bør være i alle kvinners klesskap:

- En drakt med blazer, skjørt og bukser gir store valgmuligheter og man ser alltid velkledd ut. Gjerne i nøytrale fager som sort, grått og blått, sier Jensen.

- Den lille sorte kjolen, gjerne med ¾ arm, lengde rett under kneet og en pen utrigning er også viktig å ha i garderoben. Med en v-hals eller båthals kan du gå rett fra kontoret til cocktail.

- Invester i et par pene mørke jeans som passer figuren. Da har du et plagg som alltid redder deg.

- Kasjmirgensere - invester i fargene som kler deg best.

- Bytt ut den sorte vinterjakken med en off-white. Flatterende og superelegant!

Marits beste tilbehørstips:

- Sko eller veske i leopardprint. Ingen ting er mer classy enn voksne kvinner i klassiske antrekk med tilbehør i leopard.

- Et statement- smykke fra for eksempel Lanvin løfter et antrekk og gjør deg vakker.

- Hva bør man investere i denne sesongen?

- En kjole som tar deg fra morgen til kveld. Diane von Furstenberg har noen fantastiske modeller nå i en kraftig jersey som også gjør underverker for figuren, tipser magasinlederen.

- Hva er det sikreste festplagget?

- Julianne Moore var uforglemmelig i hvit smoking fra YSL! En maskulin smoking understreker det feminine. Voksne kvinne, med attitude i en smoking er supersexy avslutter Jensen.

Se også:

MinMote.no - Norges største moteside
MinMote.no - Norges største moteside
MinMote.no - Norges største moteside

Hvordan var din opplevelse i dag?