«Smokey eyes» steg for steg: Julens mest edgy look

TIL FEST: Hva med å kjøre på med sotede, markerte øyne til julebordkjolen? Alle foto: Agnes Lovise Haugen

Sotede øyne kan forvandle et antrekk fra kjedelig til sexy. MinMotes sminkeekspert Agnes Lovie Haugen, viser hvordan du legger mørk øyenskygge til julebordet.

Agnes Lovise Haugen
Publisert:

Det er ingen tvil om at festsesongen er i gang, og at sminke og julebordsantrekk står i fokus hos mange. Selv om det er fint å kjøre en helt naturlig og frisk sminkelook på fest, er det jo ekstra gøy å kjøre på med ekstra glamour i førjulstiden. Hvordan du legger metallisk øyenskygge på en fin måte, finner du her.

Sotede øyne er og blir en klassiker, og kan virkelig utgjøre den lille forskjellen i et festantrekk om du bare vet hvordan du skal legge den mørke skyggen på øyelokket.

Et triks er å smøre ut eyelineren ved vipperoten slik det et blir myke overganger, og ikke en hard strek. Da ser sminken proff ut og mer sotet.

Slik gjør du:

STEG 1: Start med en øyeskyggeprimer på hele øyelokket for at skyggen skal holde hele kvelden.
STEG 2: Legg så en matt mellombrun skygge i globalen med en fluffy kost.
STEG 3: Pakk så en mørkere brun skygge på hele lokket, hele veien opp til globalen. Du kan godt bruke en med skimmer om du foretrekker det.
STEG: 4. Bruk en my sort kajal og tegn en linje lags vippene oppe. Den trenger ikke å være perfekt!
STEG 5: For å smøre ut kajalen bruker du en liten stiv skyggekost. For å få helt myke overganger kan du bruke litt sort eller mørk brun skygge for å sote litt ekstra.
STEG 6: Langs vippene nede påfører du den samme skyggen vi la på lokket.
STEG 7: Så er det bare å bruke en sort kajal på våtkanten oppe og nede, påføre masse mascara og legge litt highlighter i øyekroken, og så er sminken på øynene ferdig.
STEG 8: Denne looken ser nydelig ut med en nude leppestift eller gloss.
Publisert:

Finn mer innhold om: