New York-tipsene du ikke må gå glipp av - den norske modellen deler sine favoritter

Den norske modellen Sophia Lie (25) har bodd i New York i fem år. Her er hennes beste tips fra storbyen.

Jennifer Bråthen
Publisert:

Sophia Lie ble som 20-åring lei jusstudiene og ville se verden. Hun dro til New York for å jobbe som modell, og fem år senere har hun fortsatt base i motemetropolen. Hun har hatt modelloppdrag over hele verden, men trives best i sin nye hjemby.

– New York er en energisk by - en Peter Pan-verden der man aldri blir voksen, sier Lie til minMote.

Modellen forteller at hun falt for den utadvendte lekenheten blant byens innbyggere.

– Om man vil, kan man få nye venner hver dag. Man trenger bare å gå ut av døren, sier Lie, som for tiden bor i Sullivan Street i Soho.

Etter fem år i storbyen har Lie sine klare favoritter når det kommer til shopping, spisesteder, barer og hoteller. Her deler hun sine tips med minMotes lesere:

Her bør du bo:

– De fleste som skal til New York for første gang tror det er kulest å bo i området med skyskrapere, i Midtown eller rundt Times Square, men jeg er helt uenig. Disse områdene er de jeg liker minst - de er klaustrofobiske og preget av enten massiv, kommersiell turisme eller kontorer. Det morsomste området er nedenfor 14th Street og ovenfor Financial District. Hele beltet der er perfekt. I Downtown finner man for eksempel de gode restaurantene og butikkene, det beste gatelivet og de kuleste konsertene. Mine favoritthoteller er The Bowery, The Mercer, The Standard, The Greenwich og The Jane.

Her bør du spise lunsj:

Man bør sjekke ut Five Leaves i Brooklyn, Café Gitane i Soho og Clinton Street Bakery på Lower East Side.

Her bør du spise middag:

– Acme i Soho er supertrendy for tiden, men jeg elsker Barrio Chino i Chinatown og Raouls i samme område. Blue Ribbon som blant annet serverer østers, hummer og «fried chicken», kan også anbefales. Stedet er åpent til fire om natten og ligger rett ved Sullivan Street.

Her bør du shoppe:

Jeg prøver egentlig å holde meg unna shopping, men i NYC er jo det helt umulig. Jeg svinger ofte innom de rare, små butikkene på Ludlow Street eller i Soho og West Village. For vintage-shopping går jeg innom Beacon Closet i Williamsburg, Resurrection, Buffalo Exchange i East Village og INA i Soho. På Lower East Side og i East Village kan man gjøre gode kupp, for det er flust av vintage-butikker der. Favorittbutikken min nå om dagen er Reformation i Ludlow Street. Der finner man en blanding av omsydde og nye klær med utrolig fine og originale snitt. På en regnfull dag vil jeg anbefale Barneys i Soho og Opening Ceremony. Vil man gjøre unna mye på ett sted, tar man turen til Bloomingdales eller Saks Fifth Avenue.

Her bør du ta en drink:

– Apotheke og Milk and Honey i Chinatown, samt Xperimental Cocktail Club på Lower East Side.

Her bør du gå ut og danse:

– Jeg danser egentlig uansett hvor jeg går ut. Akkurat nå er det morsomt på Le Baron, men de gøyale stedene forandrer seg så hyppig at jeg ikke alltid får med meg hva som gjelder.

Dette må du ikke gå glipp av:

– Pinkberry! Dette er en kjede med yoghurtis som ligger over hele Manhattan. Det har blitt til en dårlig vane at jeg går innom for smaksprøver hver gang jeg ser en butikk. Alt smaker så sinnsykt mye bedre når man slipper å betale for det.

– 12 dollar-massasjene i Chinatown er magiske. Jeg har prøvd ut diverse luksusspa de siste årene i forbindelse med jobben, men ingen slår de shabby massasjestedene i Chinatown. Et kvarter hos en av dem kan kurere det meste.

– For kunst og kultur: New Museum i Soho, MoMA i Midtown og PS1, en del av MoMA, som ligger på Long Island. I helgene har de kule fester med dj-er og filmer.

LES OGSÅ: Maria Sjarapova er OLs best kledde utøver – sjekk stilen hennes her

LES OGSÅ: Cheryl Cole får slakt og skryt for sin vågale klesstil

LES OGSÅ: Denne jenta trenger ikke å spille på sex

Publisert: