Hold varmen i sesongens heteste fuskepels

Fuskepelsen går aldri av moten og er god å ha når kuldegradene kommer

Jennifer Bråthen
Publisert:

.Her er 12 kupp du finner i butikk nå.

Sesong etter sesong gjør ulike varianter av fuskepels sitt inntog i butikkhyllene. I år har butikkene satset på alt fra vester, jakker og kåper til tilbehør som luer og votter. Farger som svart, grått og beige dominerer, men hvitt og sesongens heteste farge, burgunder, er også godt representert.

LES OGSÅ: Pakk deg inn høstens luneste tilbehør

Fuskepelsen er lett å anvende og kan brukes både til fest og hverdags. Her får du Caroline Skjelbreds, stylist i ELLE, beste shopping- og stylingtips:

1. Unngå plastikkaktig materiale

– Går du for en korthåret variant er det greit at den er litt glossy i teksturen, men er du på jakt etter en langhåret fuskepels bør du gå for en som er matt. Skinnende, langhåret fuskepels kan fort se billig ut.

2. Gå for klassiske farger

– Se etter en variant i klassiske farger som alltid er i motebildet. Da blir fuskepelsen lett å bruke både til hverdags og fest. Kremhvitt og svart er veldig fint. Flerfarget fuskepels og varianter i knalle farger kan lett bli vanskelig å bruke i lengden, og man blir fort lei av dem.

3. Let etter fuskepels i vintage-butikker

– Man kan finne mange fine, brukte fuskepelser i vintage-butikker. Da får du varianter som allerede er slitt i fusken. Styr unna 70-tallsvariantene - en rocka variant er langt bedre! Se etter en du kan bruke til fest og hverdags, gjerne en som slutter ved hoftene slik at beina synes. Da ser du litt nettere ut.

4. Ta hensyn til din fasong

– Hvis man er lang og tynn kan man gå for en fuskepels som er lang. Er man liten bør den være litt kortere - man vil ikke se ut som en stoffball, noe man lett kan gjøre med en massiv jakke.

5. Slik bruker du fuskepelsen

– Hvis man har en lang fuskepels eller vest er det veldig fint å bruke et belte i midjen for å skape litt fasong. Hvis du går for en kort jakke er det fint om man faktisk har den åpen foran. Har man stor byste og bruker en stor, kort fuskepels blir det for mye volum på øverste delen av kroppen om man lukker jakken.

LES OGSÅ: Sexy tobarnsmødre stjal showet på veldedighetsgalla

LES OGSÅ: Michelle gikk for gjenbruk etter valgseieren: – Langt fra tilfeldig

Publisert: