Slik får du din naturlige hårfarge tilbake

For mange er hårfarging en ond sirkel det er vanskelig å komme ut av, i hvertfall om man har begynt å eksperimentere med hjemmefarging med et uheldig resultat. Mange ønsker å få sin naturlige hårfarge tilbake, og selv om det er en vanskelig prosess, er det absolutt mulig.

Mari Glans
Publisert:

Det viktigste man må gjøre om man vil ha sin naturlige hårfarge tilbake, er å være tålmodig. Det er ikke gjort på et blunk. Man bør også være innstilt på å betale litt for det, det krever noen frisørbehandlinger og god pleie av håret for å få et naturlig resultat. Men til gjengjeld slipper du den plagsomme og ulekre etterveksten etter noen uker, og hårkvaliteten din vil bli bedre.

Skal du klippe håret?Slik får du frisyren du ønsker deg

Slik gjør du det

Skjønnhetsbibelen Allure intevjuet hårfargeeskperten Negin Zand om den beste måten å få tilbake den naturlige hårfargen.

- Etter flere år med farget hår, er det kanskje vanskelig å se for seg hvordan den naturlige hårfargen ser ut. Gransk ansiktet ditt med håret strøket tilbake slik at bare røttene vises, for å se om dette er fargen du virkelig vil ha, forteller Zand.

Hun understreker at dersom du har lyst hår, og din naturlige farge er mørkere, at du ikke bør eksperimentere med midlertidige fargebehandlinger som skal gå ut etter noen vask.

- Mange etterlater en permanent skjær i håret, som gir et livløst og matt resultat, advarer hun.

Du trenger imidlertid ikke å la etterveksten vokse ut, og se fæl ut på håret helt til det er utvokst.

Zand mener det beste er å farge inn striper i håret (mørke striper om du er lys og vil bli mørkere, og lyse striper om du er mørk og vil bli lysere) i flere omganger helt til hårfargen din sklir inn i fargen på etterveksten. På dette tidspunktet kan du slutte å farge håret.

- Hvor mange behandlinger du trenger, avhenger av lengden og tykkelsen på håret ditt. Det vil normalt sett kreve to eller tre fargebehandlinger, med fire til seks ukers mellomrom, tipser hårfargeeskperten.

Vil du heller farge håret hjemme?Slik får du et best mulig resultat ved å farge håret hjemme.

Velg riktig nyanse

Det er ikke alle som burde gå tilbake til den nøyaktig samme fargen de er født med, det kan hende at den ikke får fram hudtonen din på best mulig måte. Spør frisøren hva som kler deg best, det er enkelt å få en litt varmere nyanse av din naturlige hårfarge, om det vil kle deg bedre.

Når håret ditt er farget i kun én nyanse, vil det ofte se flatt ut. Bruk disse tipsene for å få glansfullt og skinnende hår.

Om du har fint, tynt hår, vil du gjerne miste litt av volumet når du slutter å farge det. Kjøp gode hårprodukter som skal gi ekstra volum, og følg disse tipsene for å få maksimalt volum i håret ditt.

Når du har fått hårfargen din tilbake, kan du vurdere å gjøre andre forandringer med håret. Klipp håret opp for å skape liv i det, istedet for stripene du hadde før. Om du bestemmer deg for å farge håret igjen, pass på at håret har god kvalitet. Ellers vil du få slitt og skadet hår, og det ser ikke pent ut uansett hvilken farge det er i.

MinMote.no - Norges største motesideAllure - Beauty Tips, Trends & Product Reviews

Relevante artikler videre:

Kjøp hårprodukter på nett!Her er de beste nettbutikkene

Liker du Whitney Ports hårfarge?Slik får du den selv

Sommerens vågale hårtrend!Barbert hode er hot

Ønsker du en enkel sommerfrisyre?Tre snarveier til sommerlige krøller

Publisert:

Finn mer innhold om: