Brudemakeup: Fem forskjellige stiler

Den perfekte brudemakeup skal reflektere bruden selv. Mange velger å gå for en klassisk makeup på bryllupsdagen, men det trenger ikke nødvendigvis være slik. Her er fem forskjellige makeup-looker som reflekterer forskjellige type stiler. Hvilken stil ønsker du på bryllupsdagen?

Mari Glans
Publisert:

Romantisk brud

Denne looken passer den romantiske stilen, som er veldig populær blant mange bruder. Selve makeupen er klassisk, men fargevalget ikke like jordfarget. Øynene sminkes gjerne i duse rosa- eller lillatoner. Gullfarger er også et fint alternativ. Legg en flytende liner i en mellomtykk strekk langs øvre vippekant, og vipp lineren litt opp ytterst. Legg to lag vannfast mascara, fortrinnsvis på de øvre øyenvippene. Roser i kinnene er et must, men resten av huden i ansiktet holdes nøytralt. Marker leppene med en lett rosa leppestift eller gloss. Håret krølles i løse bølger, og settes opp i en løs, uanstrengt frisyre.

Her er produktene som passer perfekt for den romantiske bruden:

Klassisk brud

Dette er en mer konservativ brudemakeup. Den skal være ren og klassisk, og skal se like bra ut om 30 år som i dag. Hold deg til nøytrale farger på øynene, i nyanser av brunt, beige, champagne eller gråtoner. Velg farger som får fram øynene dine best mulig. Marker øynene ekstra med en kajal som softes ut, og to lag vannfast mascara. Huden skal være matt med et silkemykt utseende. Kinnbeina markeres lett med en rosa eller ferskenfarget rouge. Velg selv om du vil bruke leppestift eller gloss på leppene, men bruk en nøytral farge som ikke er for rød, orange eller rosa.

Håret kan settes opp i en klassisk, lav chignon.

Her er produktene som passer en klassisk brud:

Rocka brud

Flere velger å gå for sin personlige stil når de gifter seg, og satser på en mer rocka makeup. Se bare på kjendiser som Gwen Stefani og Christina Aguilera, som begge giftet seg med henholdsvis burgunderfarget og knallrød leppestift. På bryllupsdagen er det viktig at bruden ser ut som seg selv, så hvis du kjører en rockabilly-stil til vanlig, burde du gjøre det som brud også. Likevel er det sminkeregler som skal følges. Sats enten på øyne eller munn, hvis ikke blir det for mye. Om øynene er veldig markerte, holdes munnen nøytral i en lys farge. Med kraftig makeup, bør huden holdes relativt matt og nøytral. Vær også litt kritisk om du går for en dristig makeup, du skal se ut som en brud og ikke en klovn.

MinMote.no - Norges største moteside

Her er produktene som passer en rocka brud:

Strandbruden

Dette er den avslappede stilen som passer perfekt til hippie- eller surfebruden.Denne makeupen som passer aller best på en solfylt strand. Looken er naturlig, og hovedfokuset ligger på glødende hud. Hvis du skal gifte deg i tropiske eller veldig varme strøk, er det lurt å investere i vannfaste produkter.

Start med å legge et perfekt grunnlag med foundation og concealer. Bland gjerne inn flytende bronser i foundationen for ekstra glødende hud. Solpudder er et must, men vær forsiktig med pudder som inneholder mye skimmer eller glitter, da disse kan reflektere i blitsen på bryllupsbildene og gjøre deg hvit i ansiktet på alle bildene. Legg en lett, rosa kremrouge i eplekinnene.

Øynene kan sminkes i bronse- eller champagnetoner, med et lett lag vannfast mascara på øyenvippene. Litt gloss på leppene holder i massevis. Håret kan holdes løst med sommerlige, rufsete bølger.

MinMote.no - Norges største moteside

Her er de perfekte produktene for strandbruden:

Trendy brud

Den trendy bruden følger makeup-trendene også på bryllupsdagen. I 2009 er det plettfri, glødende hud som gjelder. Øynene skal være i fokus, og sminkes rikelig med øyenskygger i nøytrale farger med et hint av skimmer. Punktvipper og vannfast mascara er et must. Smink roser i kinnene med en matt rosa rouge. Gloss er ut, leppene skal sminkes med en halvmatt leppestift uten glitter eller skimmer.

Håret kan enten være i løse bølger eller stramt oppsatt. Dropp hårpynt om det ikke er noe sært eller spektakulært, som for eksempel en blå fugl. Men husk at du forhåpentligvis skal ha brudebildet stående framme om 20 år uten å gremmes over sminken din.

Her er trendy produkter som passer en trendy brud:

Husk å følge minMote.no på Twitter også!
Publisert:

Finn mer innhold om: