Blekede bryn: – Årets hotteste trend

FORANDRING FRYDER: Den norske moteprofilen Theresa Elise Nøsen Opoku er blant dem som har kastet seg på det som spås å bli en stor trend i 2022: blekede bryn.

Er det i år blekede bryn skal gjøre comeback? Skal vi tro en rekke utenlandske medier, samt eksperter her til lands, er svaret ja!

Malin Gaden
Publisert:

Ifølge både britiske og australske ELLE og W Magazine kommer blekede bryn til å bli en stor trend, hvis ikke den største, i 2022. I sistnevnte artikkel trekkes blant andre modellstjernen Linda Evangelista frem som en inspirasjon.

Hennes 90-tallslook (og tidlig 2000 for så vidt) besto nemlig av blekede bryn, og nå ser det ut til at det er denne looken flere kommer til å la seg inspirere av det kommende året.

IKONISK: Linda Evangelista med sine blekede bryn på catwalken i 2004.
SKJØNNHET

Trendy behandling ga gule bryn: – Sjokkert

Det er klart, som modell må man eksperimentere med litt forskjellige stiler, men Evangelista rocket denne looken utenom catwalken også. Det gjorde også stjerner som Madonna.

PÅ MOTEVISNING: Madonna viste frem sin blekede bryn på Gianni Versaces vår- og sommerkolleksjon i Paris i 1993.

Vi har også sett blekede bryn på verdens største stjerner på tilstelninger som Met-gallaen. Det går nesten ikke en galla forbi uten at en stor kjendis har bleket brynene sine for anledningen.

Det samme gjelder catwalken. Designere fullfører gjerne en look ved å bleke brynene til modellen. Dette har stjerner som Kendall Jenner, Kaia Gerber og Gigi Hadid alle fått erfare.

HUDPLEIE

Hudpleietrenden «slugging» tar av på nett

– Motreaksjon

Med andre ord: Blekede bryn er på ingen måte en ny trend, men det er kanskje en av de stilene vi kanskje ikke hadde spådd som en av 2022s største – nettopp fordi looken er såpass «vågal».

Aya Bryhn, eier av salongkjeden WowBrow, forteller til MinMote at de opplever at flere ønsker å bleke øyenbrynene, men at dette ofte er forbundet med «et fashion statement».

– Tror du det kommer til å bli en stor trend i 2022?

– Vi har lenge hatt en veldig stabil trend med definerte øyenbryn – nesten til det ekstreme i enkelte tilfeller – så jeg tror dette rett og slett er en motreaksjon til det, sier Bryhn og fortsetter:

– Det er mange måter å bleke øyenbryn på. Noen vil bare ha det litt lysere enn sin egne, naturlige farge, mens andre bleker brynene helt blonde. Sistnevnte er et skikkelig statement og skaper en naken og rå look.

Hun trekker kjendiser som Lila Moss, Kim Kardashian og Jaden Smith, som alle har kastet seg på trenden den siste tiden.

– Det skaper definitivt en liten snakkis når noen gjør dette.

SKJØNNHET

MinMote tester brow lamination

FARGERIK LOOK: Jaden Smith viste frem sitt rosa hår og blekede bryn på et Louis Vuitton-arrangement i 2019.
PÅ CATWALKEN: Kate Moss’ datter, Lila Grace Moss, fikk blekede bryn til visningen til Richard Quinn i 2021.

Tenk på dette

Under moteuken i København, som fant sted i starten av februar, var det også flere designere som sendte modellene sine ned catwalken med blekede bryn.

Selv om det virker som en litt permanent forandring der og da, har Aya Bryhn hos WowBrow et enkelt svar på hva man kan gjøre om de blekede brynene ikke ble helt som man så for seg:

– Hvis man angrer kan man heldigvis farge hårene mørke igjen.

Likevel er det greit å tenke på et par ting før man bleker brynene.

– Dette er en sterk behandling som kan irritere huden på enkelte. Jeg anbefaler å ta en «patch test» for å utelukke en allergisk reaksjon. Det er ganske annerledes å bleke øyenbrynene enn hårene på hodet. Når man bleker, fjerner man alle pigmentene.

– En blekingsprosess er en kjemisk behandling som kan slite på hårene. Har man blandingen på for lenge, kan man også ødelegge hårene helt. Så jeg anbefaler ikke å gjøre dette selv. Jeg vil også anbefale å behandle hårene med en keratinbehandling for å gjenoppbygge hårene igjen og tilføre masse fuktighet.

EKSPERTEN: Aya Bryhn eier salongkjeden Wow Brow.

– Lenge leve kreative uttrykk

Den norske moteprofilen Theresa Elise Nøsen Opoku er blant dem som startet det nye året med å bleke brynene sine. En nokså spontan avgjørelse, men likevel noe hun har tenkt på en stund.

– Jeg har lenge hatt lyst til å gjøre noe med uttrykket mitt, men visste ikke helt hva. Å bleike brynene er noe som kan endre uttrykket mye, samtidig som det er enkelt å få til. Dette var første gang jeg bleket brynene, men jeg tror ikke det blir siste.

NYTT UTTRYKK: Moteprofilen Theresa Elise Nøsen Opoku startet det nye året med å bleke brynene sine.

Du skal ikke se bort ifra at det hele blir tatt ett steg lengre i løpet av året.

– Kanskje jeg prøver litt forskjellige farger? Vi får se. Jeg følte meg i hvert fall veldig kul da jeg så resultatet, hehe.

– Tror du dette blir en stor trend i år?

– Jeg har ikke sett så mange med blekede bryn, men det tror jeg absolutt kommer til å endre seg. Jeg tror nok vi kommer til å fortsette å se mye kreativitet når det kommer til hår, sminke og øyenbryn i 2022. Lenge leve kreative uttrykk.

Smink deg til trenden

MinMotes skjønnhetsekspert, Therese Aanonli, synes trenden er blant årets hotteste. Dersom du ønsker å teste ut den kule trenden, men ikke ønsker å bleke dem, har makeupartist Aanonli noen gode tips til hvordan du kan sminke deg til blekede bryn.

– Årets hotteste trend er blekede bryn. Og for å teste det ut, er det jo ingenting som er bedre enn å gjøre det med sminke.

SMINKE

Gode tips: Øyenbryn som holder seg på plass

SKJØNNHETSEKSPERT: Therese Aanonli.

Du trenger:

  • Concealer
  • En ren maskarabørste/brynsbørste
  • Transparent pudder
  • Settingspray
GJØR DEG SELV: Her har makeupartisten sminket seg til trendy, blekede bryn.

– Det finnes ulike fremgangsmåter, men denne er enkel og effektiv, sier Aanonli.

– Prøv deg frem med nyanse på concealeren, men match den gjerne med hudtonen din. Børst concealer motsatt vei gjennom brynene. Påfør litt og litt, og sørg for å få concealer på hvert hårstrå for god dekk og best resultat.

– Når du har fått ønsket nyanse, børst brynene på plass og dytt over transparent løspudder. Til slutt avslutter du med settingspray for at brynene skal sitte.

Therese Aanonli er tilknyttet Max Social, som er et heleid profilbyrå i VGTV AS. VGs redaksjonelle vurderinger gjøres uavhengig av dette. Redaksjonen står fritt. Oversikt over bindinger for profiler som gjør oppdrag for VG ligger her.

Publisert:
Malin Gaden
Malin er journalist i VG. Hun skriver saker innenfor MinMotes kategorier interiør, skjønnhet og mote, men har også stor interesse for å utvikle nye ideer og konsepter for merkevaren.

Finn mer innhold om: