Slik får du en glamorøs og enkel festfrisyre

En fin festfrisyre trenger ikke være vanskelig å lage. Gjør som stjernene og sett håret opp i en avslappet, enkel og myk topp.

Cathrine Elnan
Publisert:

Den klassiske hårtoppen fungerer både til hverdags og til fest, og er enkel å stelle i stand. For å få den mer glamorøse festvarianten trenger du det rette verktøyet og litt ekstra med tid. Det du bør ha for hånden er en krølltang, en flat og stor børste, hårspray, et glansgivende serum, hårnåler og hårstrikk.

På utkikk etter flere festfrisyrer?Få inspirasjon her!

Slik gjør du det

Begynn med lufttørket hår og bruk krølltangen til å skape tekstur i håret. Velg ut vilkårlige seksjoner, og lag myke krøller. Bruk en varmebeskyttende spray først, det beskytter håret mot den sterke varmen. Hvis du har dårlig tid er det viktigst å krølle de fremre delene av håret. Det er de som vises best når håret er satt opp. Krøllene skaper en løs tekstur som ser lett og naturlig ut, og gir en mer avslappet festfrisyre.

Usikker på hvordan du får de beste krøllene?Få tips her!

Gjør håret skinnende og glansfullt

I steg to bruker du det glansgivende serumet. Putt to eller tre doser i hånden, gni hendene sammen og fordel serumet fra midten av håret og ned mot tuppene. Ikke bruk oljete serum ved røttene, da kan håret fort ende opp med å se fett ut. Hvis du vil ha ekstra volum eller lengde kan du bruke extensions som du fester på ditt naturlige hår.

Topp hårtrend?Kjendisene elsker hårballen!

Fest håret rett over kjevelinjen

I steg nummer tre drar du håret tilbake og fester det med en strikk, slik at du får en vanlig hestehale. Hvis du ikke vil ha toppen øverst på hodet, som Whitney Port har, kan det være lurt å feste håret rett over kjevelinjen. Det skaper en fin linje som framhever kjeven.

Etter du har satt håret i en hestehale, grer du lett gjennom håret med en flat børste, før du snurrer det og brer det rundt hårstrikket. Hvis du ikke har langt nok hår til å bruke denne metoden, eller hvis du syns det er vanskelig å få til, så kan det være greit å gå til anskaffelse av en «hair donut». Den fungerer som en slags pute som du kan folde håret rundt, og gjør det enkelt å lage en fin fest-topp med halvlangt hår. Til slutt fester du frisyren med hårnåler, og avslutter med en hårspray som gir frisyren hold.

Slik får du mykt og sexy hår!Få videotips fra frisør Agnes Gulbrandsen

Relevante artikler videre:

Plei håret ditt riktig! Les vår hårpleie-guide her!

Ønsker du volum? Slik får du superhot hår

Kort, halvlangt eller langt hår?Få frisyretips her!

Frisørskrekk? Slik blir du fornøyd hos frisøren

Publisert:

Finn mer innhold om: