Se fem kilo slankere ut med riktig BH

Den perfekte BH-en kan gi deg en helt ny figur og holdning, ifølge fageksperter. Her gir minMote deg de beste tipsene til valg av riktig undertøy.

Martine Lunder Brenne
Publisert:

Se video lenger ned, samt de beste tipsene fra undertøysekspertene.

Push-up, t-skjorte, BH eller trenings-BH? Utvalget er enormt på BH-markedet og det er ikke lett å velge. Enda vanskeligere er det å finne riktig størrelse - nøkkelen til en rak og stram silhuett.

Ifølge den store og annerkjente helse- og skjønnhetsportalen Youbeauty.com er også riktig BH-valg den enkleste måten å se noen kilo slankere ut.

Fagekspert Anita Rochmann, butikksjef i undertøysbutikken Change på Ski Storsenter, hjelper daglig kunder som har brukt feil BH-størrelse hele livet.

- Det skjer at kundene kaster den gamle BH-en i søpla her og går ut med den nye, sier hun til minMote.

Kanskje ikke så rart, ettersom riktig BH kan gjøre deg flere kilo slankere.

- Det er ganske mange som er smale rundt livet men på grunn av en stor byste så ser det ikke slik ut. Har man en god BH som støtter og holder alt på plass så vil man se tydelig forskjell, sier Rockman, og fortsetter:

- Etter amming blir for eksempel vevet løsere og bysten forandrer seg. Da hjelper det mye med en BH som holder alt på plass, sier hun.

Undertøysekspert Anita Rochmann har i flere år hjulpet kvinner i alle aldre til å finne riktig BH. Hun mener det er viktig også for selvtilliten.

- En BH i riktig størrelse vil gi deg en bedre kroppsholdning og klærne vil sitte penere på.

Selv om den ikke synes for andre så er det svært avgjørende for klærne du har utenpå. Det gjør også noe med selvfølelsen, sier Rochmann.

Skjønnhetsnettstedet Youbeauty.com skriver at det er flere grunner til å bruke god tid på valg av BH.

- Hvis ikke brystene blir holdt oppe vil de blir dratt nedover, og huden vil bli strukket. Dette gjør igjen at mer hun produseres, og brystene faller ytterligere. Dette unngår du med rett BH, sier kosmetisk kirurg Arthur Perry til nettstedet.

- Dessuten vil riktig BH gjøre at du kan se mange kilo slankere ut ettersom den løfter brystene og holder dem på plass «der oppe», slår han fast.

Ifølge Rødset er den vanligste feilen at man velger for liten cup og for stor livvidde.

Imidlertid er det disse faktorene du bør ta hensyn til når du velger BH:

1. Beltet - BH-en bør sitte stramt og glatt i en vannrett linje rundt kroppen.

2. Skålen - Selve skålen skal ligge glatt over bysten. Buler brystet ut over kanten er skålen for liten.

3. Spilen - Spilen skal ha riktig bredde slik at den ligger tett inntil kroppen bak ved brystet. Da unngår du at brystet blir plaget av spilen.

4. Hekten - BH-en skal passe når du bruker den ytterste hekten, slik at du kan stramme inn etter hvert.

5. Stroppen - Bruk stroppene for å justere og stramme, men pass på at ikke BH-en kommer langt opp på ryggen. Da er omkretsen for stor!

Den anerkjente tv-legen Dr. Mehmet Oz, som blant annet er kjent fra både sitt eget og Oprah Winfreys talkshow, står bak skjønnhetsnettstedet youbeauty.com.

De skriver også om hvor viktig det er å finne den rett BH-en, og gir i tillegg disse tre BH-rådene:

** Ha et godt utvalg

BH-er er som sko og blir fort utslitt dersom du bruker dem hver dag og ikke lar dem «hvile».

Syv til ti er ideelt og samlingen bør innholde både hudfargede, sorte og hvite BH-er, med og uten stropper, en push-up-BH og selvsagt en BH du føler deg supersexy i.

** Hold dem rene

Generelt sett bør BH-er håndvaskes ettersom maskinvask sliter på materialet. Dette kan doble levetiden til en BH.

** Vit når du skal kaste dem

BH-er slites ut. Over tid blir elastisiteten ødelagt og BH-en mister fasongen og holdet. Det er kanskje vanskelig å skille seg fra den superkomfortable BH-en innerst i skuffen, men tenk at du gjør puppene dine en stor tjeneste ved å si farvel til den.

Publisert: