Slik får du en glitrende make-up

Dette er tiden for å glitre litt ekstra. Få en fin festlook og smink deg med skinnende toner som gull, sølv og bronse.

Cathrine Elnan
Publisert:

Det finnes mange forskjellige måter å glitre litt ekstra på i julen, enten du vil gi øynene et lite snev av glitter, fremheve kinnbeina med skinnende shimmerpudder eller la leppene glimre med glitrende lipgloss. Én ting er sikkert, julen er tiden hvor både sølv, gull og glitter er tillatt, også på huden.

Metallisk er favoritten på rød løper.Se flere varianter her!

Metalliske øyne

Om du ønsker ekstra fokus på øynene, er metallisk veien å gå. Metalliske farger som sølv, gull, kobber og bronse får øynene til å skinne, og disse fargene kan også kombineres med den sotede øyesminken. Hvis du vil ha skinnende øyelokk til julefesten, kan du erstatte den vanlige øyenskyggen med en mer glamorøs skygge med glitter i. For en skikkelig partyeffekt kan du investere i lim og løst øyenskyggeglitter, det kan du bruke til å legge en glitterkant langs vippekanten. For samme effekt kan du også bruke en flytende, glitrende eyeliner. Du kan også bruke det løse øyenskyggeglitteret over den vanlige øyenskyggen, eller som en skinnende effekt over de sotede øynene.

Noen syns kanskje heldekkende glitterøyenlokk kan bli for mye av det gode. Da kan et lite snev av glitter innerst i øyekroken være en annen variant. Det gir inntrykk av et åpnere blikk, og kan kombineres med den øyesminken du vanligvis bruker.

Kalde hudtoner bør holde seg til de frostede fargene, sølv passer perfekt. Varme hudtoner kler godt gull, bronse og kobberfarger, i tillegg til andre metalliske jordfarger.

Kostbare forberedelser. Slik blir stjernene Oscar-klare!

Skinnende lepper

Hvis du ikke vil ha glitrende øyne, finnes det andre måter å bruke skinnende sminke på. En ren glitterleppestift kan bli litt for mye av det gode, men til fest kan du bytte ut den matte leppestiften med én med mer glans i. En lipgloss med små glitterpartikler kan være et godt valg for den som vil ha en ekstra skinnende effekt på leppene.

Ikke havn i sminkefella!Unngå disse feilene

Kropp

Shimmerprodukter finnes i mange varianter, enten det er shimmersminke, fuktighetskrem, spray eller pudder. Finn den varianten du liker best, og bruk det til å framheve skuldre, bryst eller kinnbein. Resultatet blir best om du konsentrerer deg om ett av områdene, og bruker et produkt uten altfor mye glitter. Shimmeret skal få huden til å gløde, det er ikke meningen at den skal lyse opp som en lysestjerne.

Bruk fuktighetskrem først, og påfør shimmer etterpå. Da fester det seg bedre til huden.

Kjøp produkter på nett!Her er de beste sminkebutikkene!

Ikke overdriv

Det man imidlertid skal huske på når man bruker glitter, er at resultatet blir best om man konsentrerer seg om ett område. Hvis du bruker glitterøyenskygge, kan du la huden være matt og droppe den mest skinnende lipglossen eller knallfargede leppestiften. Her er det kun øynene som skal skinne, om noe annet trekker oppmerksomhet går det lett fra kul partylook til å se mer ut som et glitrende juletre.

Bli trendy på håret også!Sideskillen er tilbake

Relevante artikler videre:

Sotede øyne går aldri av moten. Slik sminker du sotede øyne

Ikke vær redd for å prøve noe nytt!Oppdater sminkerutinen din

Røde lepper er hot blant stjernene!Se hvem som digger trenden

Trendsetterne velger lilla munn. Se hvem de er her!

Publisert:

Finn mer innhold om: