Vintageshopping i København

Shoppingmekka

silje
Publisert:

København byr på det meste innen shopping. Fra de lukseriøse magasinene, kjedebutikkene i Strøget, til de mange flotte vintagebutikkene. På Strøget finner du de kjente kjedebutikkene som Vero Moda, Bianco og H&M. Men også merker som vi ikke har i Norge, som TopShop, Aldo, Chanel og Urban Outfitters. På de store magasinene som Illum og Magasinet, finner du kjente danske designerklær.

Sidegatene

Som i mange andre storbyer finnes det flust av små butikker man må få med seg. Her er et lite utvalg. I storbyene er det ofte at de riktige gulljuvelene av noen butikker ligger i sidegatene. København er intet untak. I Silkegade 7 finner du vintagebutikken Glam. Den rosa tyllkjolen fra 50-tallet leder veien til denne sjarmerende butikken. Flotte kjoler henger på rekke og rad til all slags anledninger. Hodepynt og vakre smykker er det også flust av i denne lille butikken.

Les også: Vintageshopping på nett

Krystalgade

Etter par gater lengre opp, ligger Krystalgade. Her finner du den eksklusive vintagebutikken, TimesUp. I denne butikken finner du blant annet vintage YSL, Chanel, Dior og Givenchy. Prisene er høyere enn i de andre vintagebutikkene, men her det også flotte varer. Er du på jakt etter en 70-talls blazer fra YSL, solbriller fra Dior eller sko fra Charles Jourdan tar du turen til Krystalgade 4.

Studiestræde

I denne gaten ligger alle secondhand-og vintage butikkene på rekke og rad, så det er bare å starte i den ene enden å jobbe seg opp eller ned. Du kan ikke unngå å se de fleste butikkne, de henger som regel klær på døren eller veggen til inngangen.

Wasteland er et must å besøke for alle secondhandelskere med en slunken lommebok. Kjolene koster fra 100 danske kroner og oppover. Wasteland har også en stor avdeling for gutta, med kule vintage t-skjorter, hatter og jakker.

The Second Way ligger i kjelleren like ved Wasteland. Den søte lille butikken har et godt utvalg av belter, t-skjorter og jumpsuits. Her finner du også mange kule jeansjakker.

Carmen & Fantasio er også verdt et besøk. Den ligger i Larsbjørnsstræde 6, en sidegate til Studiestræde. Her finnes nydelige 70-talls kjoler, masse vesker og sko.

FISK ligger i Skt. Pederstræde 1 og er Danmarks svar på Fretex. Her kan du både finne skatter og støtte en god sak. Kjoler, vesker og belter finner du i denne butikken. Butikken har også klær til herre.

Loppemarked

Er du i byen en helg, anbefales en tur til et av byens store loppemarked. Her kan både samlere av glass, tesett, gamle plater, klær og smykker gjøre gode kupp. Den blå hal er et av loppemarkedene som er verdt et besøk. Her leier folk stands for å selge ting, så det er mulighet for å gjøre mange gode kjøp både på klær og antikk. Sjekk ut flere loppemarkeder her. På samme side finner du også guide til enda flere secondhandbutikker.

MinMote.no - Norges største moteside

Dessverre ble det ikke så mange kjøp på meg denne gangen. Alle de kjolene jeg likte altfor store størrelser og ingen av skoene passet. Så jeg kom hjem med litt smykker og en jakke. Men det er helt greit, for jeg elsker jo selve opplevelsen av å gå på skattejakt!

Publisert: