Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.

Kjendisenes favoritter: Sminken du trygt kan kjøpe på budsjett

topp12345

NEW YORK (MinMote) Gode sminkeprodukter trenger ikke koste skjorta!

Elise Alexandra Gulbrandsen
Publisert:
topp12345

Rosie Huntington-Whitley. Foto: Getty Images

topp12345

Se merke og pris lengre ned i saken. Foto: Produsenten

topp12345

Se merke og pris lengre ned i saken. Foto: Produsenten

topp12345

Se merke og pris lengre ned i saken. Foto: Produsenten

FRESH: Rosie Huntington-Whiteley skal visstnok elske Revlon ColorBurst Lacquer Balm. Foto: Getty Images

Er det noe som er digg er det å unne seg luksuriøse sminkeprodukter. Men det er tilsvarende nedtur å oppdage at rougen til 400 kroner knapt gir farge i kinnene, og at maskaraen til 300 kroner ikke gir deg noe annet enn edderkoppvipper og pandaøyne.

SMINKE

Her er våre favoritter!

Heldigvis er mange av produktene hos kjedebutikker eller parfymerier hjemme i Norge eller på på drugstores i utlandet minst like gode. Problemet er bare at det finnes noen feller. Slett ikke alle produktene holder mål. For selv om prisen er lav, betyr ikke det at produktet bør ha dårlig kvalitet.

Derfor har MinMote laget en oversikt over hvilke produkter der budsjettvarianten som er bedre enn sine dyre slektninger.
Har du sett? Slik lykkes du med høstens store sminketrend

Skal du til ut å reise anbefales det å ta en tur innom et apotek for å ta en titt på hva de har å tilby av «drugstore»-produkter. Her er prisene også ofte mye lavere enn hjemme i Norge. En annen mulighet om du ikke bryr deg om å måtte vente en stund er å legge handleturen til Ebay.

Rouge

Det er ikke uten grunn at mange makeupartister nevner Milanis baked-blush i fargen «Berry Amore» da de forteller om sine favoritter for å gi glød til kinnene. Den perfekte rosefargen med gullshimmer gir både fin glød og farge. Kim Kardashian skal også ifølge sin egen app sverge til en Milani-rouge i fargen «Lumioso». Med en pris på bare rett over 100 kroner er dette en sikker vinner. Et annet alternativ kan være en skikklig billigvariant.

Har du hatt lyst på kult-blushen «Orgasm» fra NARS, men ikke helt klart å dra kortet på over 300 kronasjer? I så fall finnes det en god erstatter. Blushen «Tickled Pink» fra E.L.F koster kun en tiendedel av prisen og gjør den samme nytten.

budsjettsminke2

Milani baked blush i fargen Berry Amore hos Eleven

128,-
Gå til butikk
budsjettsminke2

Blush i fargen «Twinkle Pink» hos e.l.f Foto: Produsenten.

25,-
Gå til butikk
budsjettsminke2

Maybelline Fit Me Matte + Poreless hos Vita. Foto: Produsenten.

129,-
Gå til butikk
budsjettsminke2

Rimmel Stay Matte Pressed Powder hos CDON. Foto: Produsenten.

69,-
Gå til butikk

Foundation

Å finne rett foundation kan være en lang prosess. Rett konsistens, rett dekkevne og farge, det kan være fort gjort å måtte kjempe seg igjennom noen flasker før man finner sin favoritt. En budsjettfoundation som får skryt av blant andre makeupartist Morgane Martini (som har blant andre Gigi Hadid og Adriana Lima på kundelisten!) er Maybellines Fit Me Dewy + Smooth Foundation.

Om du har en mer oljete hud kan den samme foundationen i varianten Matte + Poreless være noe å sjekke ut, denne skal også være en av Kim Kardashians favoritter. En annen foundation flere makeup-junkies sverger til er Bourjois Healthy Mix. Denne skal blant annet være en av Lisa Eldridges favoritter!

HUDPLEIE

SLIK HAR NORSKE KVINNERS SKJØNNHETSVANER ENDRET SEG

Pudder

Pudderet fra Rimmel hoder huden matt hele dagen og er derfor det perfekte budsjettalternativet. Dette pudderet er elsket av flere av de største sminkeprofilene på Youtube.

Concealer

Fit Me-concealeren fra Maybeline er en drøm å påføre, og den banker faktisk mange av luksusconcealerene langt ned i støvlene. Det er altså ikke uten grunn at den er favoritten til en rekke store Youtubere fra både Norge og utlandet.

Bryn

En genial måte å style øyenbrynene på i farta er å bruke en brynsgele. Den fra L’Oreal holder bryna på plass samtidig som den gir farge og inntrykket av et mer fyldig bryn. Børsten på denne brynsgeleen er akkurat passe stor slik at du slipper unødvendig klin.

budsjettsminke

L’Oreal Brow Artist Plumper hos Vita. Foto: Produsenten

129,-
Gå til butikk
budsjettsminke

Maybelline Fit Me Concealer hos nelly.com. Foto: Produsenten

99,-
Gå til butikk
budsjettsminke

L'Oréal Carbon Black Voluminous Mascara hos Ellos. Foto: Produsenten

119,-
Gå til butikk
budsjettsminke

Revlon ColorBurst Lacquer Balm hos Amazon og butikker som fører Revlon. Foto: Produsenten.

75,-
Gå til butikk

Maskara

Den klassiske maskaraen «Voluminous» fra L’Oreal er elsket av makeup-artister verden over. Er den god nok for Kardashian-klanen er den god nok for våre vipper også. Ifølge Revelist er dette nemlig makeup-artist Mario Dedivanovics store favoritt. Ettersom maskaraen helst skal byttes ut hver tredje måned er det også kjekt at det er mulig å spare litt penger på dette produktet.

SKJØNNHET

HER ER SYV GRUNNER TIL Å DROPPE MASKARAEN

Lepper

Makeup-artist Monika Blunder jobber ifølge Refinery29 mye med Rosie Huntington Whiteley. En av hennes absolutter leppefavoritter er Revlon ColorBurst Lacquer Balm i fargen «Ingenue». Her er det bare å ta notater, for vi vil ha lepper som Rosie!

Publisert:
Elise Alexandra Gulbrandsen
Elise Alexandra er journalist i VG. Her skriver hun om mote, interiør og skjønnhet. Hun har en forkjærlighet for bruktshopping, og vil inspirere deg til å finne din egen stil.