Influencernes beste sminketips

FULL PAKKE: Alexandra Joner går for sterke farger når hun skal pynte seg.
FULL PAKKE: Alexandra Joner går for sterke farger når hun skal pynte seg.Privat

Dette gjør stjernene for å holde sminken på plass gjennom hele festen.

Hvordan får man egentlig sminken til å sitte hele dagen? Og hvilken sminke er det man bør satse på til fest? Vi har spurt influencerne om deres beste tips til sminken skal holde fra vorspiel til nachspiel.

Drar aldri på fest uten eyeliner

Leah Isadora Behn vant i høst prisen for «Årets influencer: beauty» på Vixen Awards, og hun har en del triks på lur. Når hun sminker seg til fest går hun for glødende hud og en «kameraklar-look».

Hun avslutter alltid festsminken med et pudder uten flashback. Det er et godt tips hvis du vet det blir mye selfies den kvelden.

– Gå over med en highlighter, kremblush og litt bronzer om du vil ha glødende hud, sier Behn til MinMote.

Om du vil gi huden på kroppen en liten boost også, kan du ta på litt bodyglitter.

– Hva er det viktigste produktet for deg på fest?

– Eyeliner! Alltid eyeliner. Det sitter hele kvelden.

Tror ikke på setting-spray

Sminkeinfluenceren Tim Kristian sitt beste tips er å bruke hudpleieprodukter som er tilpasset huden man har. Han velger selv å droppe pudder og setting-spray, som for noen kan virke litt kontroversielt.

– Jeg går på medisiner mot akne og det gjør at huden min blir veldig tørr. Derfor velger jeg selvsagt produkter som er fuktighetsgivende. Jeg bruker faktisk ikke pudder, og sminken min holder hele kvelden lang fordi jeg bruker en foundation som er tilpasset meg.

– Jeg tror faktisk ikke på setting-spray. Ikke bruker jeg primer heller!

– Hvorfor ikke?

– Hudpleien min er såpass god at jeg ikke trenger det! Selvsagt, har man store porer og gjerne vil fylle dem inn, er primer en god ting.

– Hva slags «look» går du for når du skal på fest?

Full face! Holder ikke igjen når det er fest, vet du!

– Må preppe lerretet

– Hudpleie, hudpleie, hudpleie – og setting spray, svarer Malin Nesvoll bestemt når MinMote spør hva hennes beste sminketips er.

– Det er som når du skal male, da må du preppe lerretet. Spesielt nå som det er skiftende vær, da blir huden helt ute å kjøre med tørre flekker her og der. Da må du passe på at huden er skikkelig «moist», og bruke en primer for å jevne ut der du trenger det.

For å holde sminken og huden i sjakk anbefaler hun å spraye med face mist når sminken begynner å bli litt gusten og tørr.

Fetishas hemmelige triks

Influencer og frisør Fetisha Williams understreker også viktigheten av en god hudpleierutine.

– IKKE smink oppå gammel sminke, do the work, sier hun strengt.

– Smink deg alltid i naturlig lys. Sminker du deg i baderomslys, ender du bare opp med å se crazy ut.

– Hva er det første du strekker deg etter i sminkepungen når du skal på fest?

– Mitt hemmelige triks er glossy lids! Jeg er en «messy» person og tar meg mye i ansiktet. Du kan aldri gå feil med gloss på øyenlokkene, legger hun bestemt til.

Sverger til pudder

Når Emma Ellingsen skal på fest er det ett produkt hun er ekstra raus med.

– Masse pudder! Jeg bruker gjennomskinnelig pudder – bare pakker det på, så holder det seg ganske bra, forteller influenceren.

– Hva er det du alltid strekker deg etter i sminkepungen?

– Concealer er alt! Skal jeg ikke ha på meg noe sminke, så tar jeg på meg concealer. Så fort jeg har på meg concealer, føler jeg meg «fab».

– Glitter er løsningen på alt!

Et av sminkør Malin Lossius Sørensen sine favorittprodukter er «Camo Cream» fra det budsjettvennlige merket Elf. Ellers strekker hun seg ofte etter glitter fra Colorpop når hun skal på fest og ingenting funker.

– Glitter er løsningen på alt! Har du ødelagt eyelineren, bare sleng på glitter.

Enkle og effektive grep

Når Jenny Skavlan skal på fest holder hun det som ofte enkelt. For henne er ikke sminken nødvendigvis det hun bruker mest tid på. Hun har et godt og enkelt tips som skaper et fint uttrykk uten at man må jobbe så mye for det.

– Stramt hår og store øredobber. Jeg gjør ikke så mye sminkemessing, men ved å få håret ut av ansiktet, rydder jeg litt opp i ting.

– Jeg elsker farge på øynene

Influencer og sminkør Chioma Anugweje velger pigmenterte produkter når hun skal på fest.

– Jeg går for fargerik øyenskygge, som oftest med skimmer, falske vipper og nude lepper! Jeg elsker farger på øynene, det er så utrolig nydelig.

– Hva er ditt beste tips til partysminken?

– Mitt aller beste tips er å gjøre en look man er komfortabel med! Bortsett fra det så er øyenskygger med shimmer alltid perfekt til fest. Flytende shimmerskyggener er helt nydelige. Jeg liker veldig godt «Glitter melt» fra Elf, «Dazzleshadow» fra MAC og «Metallic Liquid» fra Beauty Act.

– Hvordan får du sminken til å holde kvelden?

– Jeg prepper alltid huden med en god fuktighetskrem og primer. Det gjør at sminken legger seg bedre på huden og holder lenger. Jeg bruker også alltid settingpudder og settingspray. Disse produktene «setter» sminken og passer på at sminken ikke «beveger» seg i løpet av kvelden. Et stort pluss er også at settingpudder gjør sånn at du holder deg matt hele kvelden og settingsprayen gir huden en fin glød.

– Jeg kan bruke en hel dag på å ordne meg

Når Alexandra Joner skal pynte seg, og vil at sminken skal holde hele festen, går hun for produkter med full dekkevne.

Full coverage foundation, full coverage concealer, setting powder, setting spray og vipper, sier Alexandra Joner mens hun teller på fingrene.

– Hvor lang tid bruker du på badet når du skal på fest da?

– Nei, en time, sier Joner med litt lysere stemme enn det som er naturlig.

– Er det helt sant, Alexandra?

– Nei. Ok, da, jeg kan bruke en hel dag på å ordne meg om jeg får lov, men jeg får det til på en time eller to når jeg må, forteller Joner lattermildt.

Hvordan var din opplevelse i dag?