Hudpleie for deg som er i 20-årene

Huden forandrer seg og trenger forskjellige hudpleieprodukter med alderen. Med tiden går cellefornyelsen stadig saktere, i tillegg bærer huden preg av de ytre påvirkningene den har vært utsatt for gjennom årene. Hudtypen din kan også forandre seg etterhvert som du blir eldre. Her er en guide til hvilke produkter du bør bruke om du er i 20-årene.

Mari Glans
Publisert:

Den første halvdelen av 20-årene er huden din på sitt aller beste. I denne perioden handler det om å ta vare på huden i form av å gi den nok fuktighet, og å bruke solfaktor for å forebygge solskader og rynker. Den andre halvdelen av 20-årene er alderen hvor huden sakte begynner å tape fuktighet og cellefornyelsen begynner å gå ørlite grann saktere. Dette er tiden for å investere i øyenkrem og dagkrem som virker forbeyggende.

Rens

Hud i 20-årene trenger milde renseprodukter. Mange sliter fortsatt med litt fet hud i t-sonen og urenheter. Kjøp renseprodukter beregnet for din hudtype. Om du har fet hud, kjøp renseprodukter som skummer, som rensegelé. Tørr hud trenger en mild rensekrem eller olje. det viktigste er at produktene er milde, og ikke tørker ut huden.

MinMote.no - Norges største moteside

Hudkrem

Hud i 20-årene trenger ikke dyre antirynke-kremer eller andre avanserte kremer. Det som er viktig å tenke på er at hudkremen din skal gi nok fuktighet i tillegg til beskyttelse. Kjøp alltid dagkrem med solfaktor, og pass på at den beskytter både mot UVA og UVB-stråler. For ekstra beskyttelse er det lurt å investere i kremer som inneholder antioksidanter. En antioksidantkrem vil beskytte huden mot ytre påvirkninger som sol og forurensning. Vitamin A finnes i mange kremer, og virker forebyggende på rynker og normaliserende på problemhud. Vitamin C og E er andre antioksidanter som har god virkning på huden.

Når du passerer 25-år kan du investere i litt mer avanserte kremer. De fleste hudpleiemerkene har kremer bergnet for å forebygge de første aldringstegnene. Om dette føles litt tidlig å begynne med for akkurat din hud, kan det holde med å bruke et forebyggende serum under den vanlige hudkremen din.

Les mer på minMote.no: 10 tips som forebygger rynker

Øyekrem

Ung hud trenger ikke avanserte produkter, men bør uansett bruke øyekrem. Husk at huden rundt øynene er mye tynnere og sartere enn i resten av ansiktet. Velg øyekremer som skal gi fukt, om du er plaget med hovne øyne, kan du velge en øyekrem med avkjølende effekt.

Om du er over 25 år, er det på tide å kjøpe en øyekrem med forebyggende effekt på rynker. Husk at linjene vises først rundt øynene, så øyekremen bør prioriteres.

Tilleggsprodukter

Alle bør ha en for for peelingkrem. Ung hud bør kjøpe en mild variant, og gjerne uten olje om du har normal til fet hud. I tillegg er det smart å bruke en fuktighetsmaske én gang i uken. Fet hud kan bruke en gelévariant.

Les mer på minMote.no: Bli kvitt cellulittene

Følg minMote.no på Twitter!
Publisert:

Finn mer innhold om: