Slik bruker du knallfarget øyenskygge

Smink deg i friske knallfarger for en kveld på byen. Alle kan klare å legge denne looken, uavhengig av hvor dreven man er når det gjelder makeup. Her er tipsene til hvordan du får et perfekt resultat.

Mari Glans
Publisert:

Det har vært store tendenser til 80-tallet i motebildet de siste sesongene. Derfor er det ikke uventet at knallfargene er tilbake på makeupfronten også. Selv om knallfargede øyenskygger kan føles litt skummelt, kan den faktisk legges på en naturlig måte. Litt farge får fram øynene, selv om det er aldri så lite. En knallfarget øyenskygge er derfor ikke et dårlig kjøp og kan brukes til hverdags, om du tenker at du bare kan bruke den noen få ganger.

Om du heller vil ha knallfarger på leppene,se vår leppestift-guide her!

Når du skal legge kraftige farger rundt øynene, er det viktig å holde resten av ansiktet nøytralt. Om det er fokus på flere deler av ansiktet samtidig, vil resultatet bli at det ser for mye ut. Vær også forsiktig med å sminke for kraftige øyenbryn, de bør være mer nøytrale slik at de ikke krangler med øyenskyggen. Litt rouge og en lys leppestift eller lipbalm er alt du trenger i tillegg.

Perfekt grunnlag er viktig.Slik sminker du deg til perfekt hud

Velg oppsiktsvekkende farger

Når du skal kjøpe en knallfarget øyenskygge, se etter en som er matt og ikke inneholder glitter. På den måten får du en mer anvendelig øyenskygge, som du også kan bruke på dagen. Skimmer eller glitter sammen med en knallfarge vil bli for mye på en gang på dagtid. Om du ønsker at det skal glitre mer rundt øynene på kveldstid, kan du bruke en lysere øyenskygge med glittter over skyggen etterpå.

Velg den fargen du selv ønsker, det viktigste er at den er oppsiktsvekkende. Farger som er trendy nå er forskjellige blå- og grønntoner, lilla, turkis, orange, gul og rosa. Bruk fantasien! Det er også kult å kombinere to forskjellige knallfarger samtidig.

Liker du metalliske farger?Lær å sminke metallisk makeup her

Slik gjør du det

Før du legger øyenskyggen, lønner det seg å bruke en øyeskyggebase først. Den vil gjøre at skyggen sitter bedre og holder lengre. Legg så den knallfargede øyenskyggen direkte over basen, ikke bruk en lys skygge under først. Det er viktig at øyenskyggen sitter godt for å beholde det kraftige inntrykket.

Start med å legge et mykt lag med øyenskygge på hele øyelokket opp til øyenbrynsbenet. Bruk en medium øyenskyggepensel, og dytt på øyenskyggen med kosten, ikke bare dra den over lokket. På den måten vil fargen komme sterkere fram. Legg flere lag øyenskygge helt til du har oppnådd den intensiteten du ønsker. Legg også øyenskyggen i en medium tykk strek langs vippekanten under øynene.

For en mer nøytral look, kan du enten legge den knallfargede skyggen i en strek langs vippene over og under øyet, eller legge den lett opp i globalen kombinert med en mer nøytral farge.

Ikke havn i makeup-fella!Her er de ti største sminkefeilene

Alle kanter og overganger må duses godt ut. Så kan du legge en sort øyenskygge langs øvre og nedre vippekant. Du kan leggge den sorte skyggen ekstra tykk under øynene (slik som på bildet) for å få en mer dramatisk effekt. Dus også den sorte skyggen ut, slik at det ikke er noen harde overganger.

Legg gjerne en sort kajal på våtlinjen på øynene, for å få mer intense øyne. Avslutt med flere lag sort maskara. Det er viktig å bruke mye maskara med kraftige øyenskygger for at vippene ikke skal forsvinne.

Vil du heller ha sotede øyne?Lær å sminke sotede øyne her!

Relevante artikler videre:

Opptatt av sminketrender?Her er den hotteste makeupen akkurat nå

Vil du bli fin i en fei?Åtte enkle steg som gjøre deg sommervakker

Kjøp øyenskyggen på nett!Her er de beste sminkebutikkene

Alle jenter bruker mascara!Slik legger du mascara perfekt

Publisert:

Finn mer innhold om: