Kommentar: La håret gro i fred, gutter!

SKAPTE DEBATT: Det at flere kvinner nå dropper «brazilian wax» og heller gå for full busk fikk kommentarfeltet til å reagere. Foto: Getty Images.
SKAPTE DEBATT: Det at flere kvinner nå dropper «brazilian wax» og heller gå for full busk fikk kommentarfeltet til å reagere. Foto: Getty Images.

Det overrasker meg, eller rettere sagt gjør meg litt forbanna, at voksne menn skal mene noe om hvordan vi kvinner velger å frisere oss nedentil.

«Det er på tide å la håret gro, nå skal det være full busk», skrev verdens største motemagasin Vouge denne uken. Vi i MinMote valgte å videreformidle det glade budskap til VGs lesere.

Det fikk fart på kommentarfeltet.

«Æsj, hår i maten er ekkelt». «Ustelt, uhygienisk og frastøtende». «Æsj!» «Turn off», mente menn om at flere kvinner nå velger å gå for full busk.

Men de ivrige kritikerne tar feil. Det er lite som er så naturlig som kjønnshår.
Hygienen henger heller ikke sammen med om du lar ditt aller mest private hår gro, ifølge ekspertene. Om kjønnshår er frastøtende vet jeg rett og slett ikke om det finnes gode råd å gi. Jeg velger et sitat fra sexologen Siv Gamnes:

– Jeg tror at mange unge har fått store plager på både den ene og andre måten av den barberte eller voksede moten. Det er alt fra røde prikker, kløe og betente hårsekker til komplekser for eget kjønnsorgan, sier hun.

Det er trist om fjerning av kjønnshår har gjort at vi har komplekser for kjønnsorganene våre, og det er et godt argument for å la håret gro.

Kanskje hårfjerningen handler om noe så enkelt som at vi muligens har det bedre både i hodet og tissen om vi dropper den ivrigste voksingen.

Vaginamonologene: 14 kvinner viser frem og snakker om sitt eget underliv

KOMMENTERER: MinMote-leder Elise Alexandra Gulbrandsen.
KOMMENTERER: MinMote-leder Elise Alexandra Gulbrandsen.

Historien om «brazilian waxing» strekker seg langt tilbake i tid, og det er populærkulturen som har fått noe av «æren» for å gjøre det populært blant kvinnen i gate.
Men nå hylles naturlig kroppshår som et viktig standpunkt og friskt pust.

Og det er ikke bare voksingen som har møtt motbør den siste tiden. Den hårete trenden føyer seg i rekken av saker om at det naturlige og komfortable det nye store.

Komfortabelt undertøy er i vinden som aldri før, og g-strengen er ikke lenger førstevalget for kvinner. Nylig vakte saken om hyllest av intimdeodoranter noe av det samme sinnet som kjønnshår, denne gangen fra eksperter som mente vi skal la underlivet få være i fred.

Det kan se ut til at vi står overfor et veiskille hvor kvinner tar tissen tilbake, nekter å spraye med intimdeodorant, gå med ubehagelig undertøy eller gjennomgå smertefulle behandlinger for og fjerne håret i underlivet.

Kan vi ikke bare være enige om at vi lar alle gjøre som de vil med eget underliv?

Vil du trimme hekken, vokse bort rubbel og bit eller la håret gro skal du få gjøre det i fred, uten at noen rundt deg skal mene at det er feil.

Se hvilke reaksjoner norske kvinner har fått for å la håret gro:

Elise Alexandra Gulbrandsen
Elise Alexandra er journalist i VG. Her skriver hun om mote, interiør og skjønnhet. Hun har en forkjærlighet for bruktshopping, og vil inspirere deg til å finne din egen stil.

Hvordan var din opplevelse i dag?