Jenny Skavlan tipser - slik lager du blomsterkrans til håret

Jenny Skavlan (26) har kastet seg på vårens søteste trend - store blomster i håret. Her viser hun minMote hvordan du kan lage blomsterkrans selv, uten å tømme lommeboken.

jenny blomsterkrans

Foto: Privat

jenny blomsterkrans

Foto: Privat

De store blomsterhårbøylene har vært «overalt» denne våren, og de norske kjendisene har for lengst omfavnet den romantiske trenden. Både Jenny Skavlan, Maria Mena og Charlotte Thorstvedt skaffet seg store blomster til håret allerede i fjor. Hårpynten kan du få i både eksklusive og rimeligere varianter, men den aller fineste lager du selv, mener sybok-forfatter Skavlan.

Med boken «SY OM» slår hun et slag for redesign av brukte plagg, men kreativiteten trenger ikke begrense seg til klær, forklarer hun.

- Selv har jeg laget to forskjellige typer hårpynt - den ene er litt tidkrevende, mens den andre er for de rastløse. Uansett synes jeg det er veldig gøy hvis flere jenter vil prøve å lage noe selv, sier hun til minMote.

Jenny Skavlan har delt sine to oppskrifter med minMote, slik at du kan lage din egen hårpynt.

Blomsterkransen (for den rastløse):

Dette trenger du: Falske blomster fra en interiørbutikk (gjerne Hortensia), en god del «lusespenner», hårkam, hårspray.

❤ Begynn med å nappe av de største og fineste blomstene - den tykke stilken har du ikke bruk for. Napp ut så mange du trenger, alt etter hvor fyldig krans du vil ha.

❤ I noen av disse falske blomstene er det små hull. Da kan du tre spennene direkte gjennom dem. Hvis ikke kan du feste spennene på de små stilkene rett under blomstene (se bilde 1).

❤ Deretter tupperer du håret der du vil kransen skal sitte. Skal du lage en hårbøylelignende krans (som på bildet), tupperer du håret akkurat der. Gå over med hårspray.

❤ Fest én og én spenne med tilhørende blomst der du har tuppert. Dette blir enda finere enn å lime dem på en hørbøyle! Fest så mange blomster du vil etter hvor tykk krans du vil ha. Deretter «låser» du blomstene med å sette på en spenne til, slik at to og to spenner danner et kryss. Sett på plass blomstene som holder på å falle av (bilde 2).

❤ Denne sveisen kan varieres i det uendelige. Hvis du ikke ønsker en klassisk krans, kan du for eksempel feste blomstene på samme måte rundt en topp på hodet eller rundt omkring i en oppsats.

Blomstersamling (for den tålmodige)

Dette trenger du: Falske blomster, papirark, hønsenetting, hårspenner, stoff som gjerne kan matche hårfargen din, nål og tråd.

❤ Begynn med å klippe ut en form i papir, som dekker den ene siden av hodet, med plass til øret (bilde 2).

❤ Legg formen over hønsenettingen og klipp ut den samme formen. Gjør det samme med stoffet, to ganger. Nå skal du altså ha én hønsenetting og to stoffbiter i samme form.

❤ Sy stoffet på begge sider av hønsenettingen. Pass på at ikke ståltråden fra hønsenettingen stikker ut og blir ubehagelig - sy gjerne på en ekstra kant rundt hele (bilde 3)!

❤ Sy eller lim på hårspenner, slik at du får festet kreasjonen i håret.

❤ Plukk blomstene av stilken (som i den forrige oppskriften), og sy dem på stoffet/hønsenettingen én og én for hånd (bilde 3).

❤ Fest blomsterpynten på siden av hodet (bilde 4). Nå skal den holde hele kvelden!

Hvordan var din opplevelse i dag?