De ti beste nettbutikkene for menn

Martine Lunder Brenne
Publisert:

Drømmekjøpene dine er bare et tastetrykk unna - minMote guider deg til de beste nettbutikkene for menn, enten du er et luksusdyr eller på et stramt budsjett.

Internett har gitt oss shopping i verdensklasse rett hjem i stua, og antallet nettbutikker med fokus på klær har eksplodert. Derfor er det ikke så lett å finne fram i nettshopping-jungelen, men minMote har laget en guide til det vi mener er de ti beste nettbutikkene for menn. Her finner du alt fra skreddersydde dresser og designersko, til enkle basisplagg og sneakers - noe for enhver smak med andre ord.

Hvor handler du klær på nett? Diskuter i kommentarfeltet!

J. Crew - jcrew.com

Stikk innom nettbutikken til amerikanske J. Crew for en moderne vri på de gamle klassikerne. Her får du alt fra smale dresser til kule skjorter og sko. Kvaliteten er bedre enn hos de fleste kjedebutikkene, og prisene ligger i mellomsjiktet. På nettsiden finner du en egen dressguide med dresser i ulike farger og passformer, samt en egen «avdeling» med håndplukkede plagg fra J.Crews butikk på West Broadway i New York. Å sende til Norge koster 125 kroner og skal ta opptil 8 dager.

Mr. Porter - mrporter.com

Mr. Porter.com er lillebroren til den eksklusive damebutikken Net-A-Porter.com, og et en boltreplass for skikkelige luksusdyr. Her kan du fråtse i rådyre merker som Balmain, Burberry, Saint Laurent og Valentino, men også nyere merker som Acne og A.P.C. Hos Mr. Porter finner du alt fra sesongens største trender - de har for eksempel et stor utvalg av bomberjakken - samt mer klassiske plagg som dresser, blazere, skjorter og slips. MrPorter.com har også nydelige moteguider og intervjuer som du kan la deg inspirere av. Her er det bare lommeboken som setter grensen! Sending tar opptil 6 dager (dersom du ikke velger ekspress) og koster rundt 115 kroner.

Opening Ceremony - openingceremony.us

Opening Ceremony har butikker over hele verden, og det er ikke uten grunn. På nettbutikken selger de både sitt eget merke - trendy og laidback, men også andre merker som Acne og Alexander Wang. Dessuten har de tatt inn vårens mest fargerike sko med det karakteristiske Kenzo-mønsteret, som er laget i samarbeid med Vans. I nettbutikken finner du ikke bare klær, men også bøker (gjerne om kunst eller reise), morsomme interiørting og teknologiske duppedingser.

Très Bien Shop - tresbienshop.net

«En av verdens mest respekterte butikker akkurat nå», skriver herremagasinet GQ. «De yngste innkjøperne jeg noensinne har sett i et Comme de Garçons-showroom», skriver Port Magazine. De snakker begge om de hippe svenskene som driver nettbutikkken Très Bien Shop og den tilhørende bloggen. Klikk innom for innovative merker som Maison Martin Margiela, Mismo og nettopp Comme de Garçons, eller rimeligere alternativer som Saturdays, som blant annet lager de kuleste t-skjortene med trykk. Butikken er også kjapt ute med å snappe opp hippe designersamarbeid - blant annet har de tatt inn Converse + Missoni. Et mekka for moteinteresserte menn, altså.

Asos - asos.com

Hipster-vennlige og fargerike Asos.com tilbyr ikke bare en rekke merker som Marc Jacobs, All Saints og Fred Perry, men også sitt eget, langt rimeligere merke. Asos.com har dessuten et av de bredeste utvalgene med tusenvis av budsjettvennlige klær, sko, solbriller og annet tilbehør. Her trenger du ikke tømme lommeboken for å kaste deg på sesongens trender! Sending er gratis hvis du klarer å vente en uke, og koster 170 kroner hvis du vil sikre deg levering innen 3 dager.

La Garçonne - lagarconne.com

La Garçonne har en litt annen profil enn de andre nettbutikkene. Stilen er gjennomgående androyn med mye sort, hvitt og grått, og designerutvalget er det ikke oe å si på: Simone Rocha, 3.1 Philip Lim og Henrik Vibskov for å nevne noen. En skikkelig nisjebutikk med gjennomgående høyt prisnivå. Her kan du virkelig finne «one of i kind»-plagg hvis du leter! Sending skal ta opptil 5 dager og koster mellom 170 og 290 kroner, avhengig av hvor mye du kjøper.

Denim Geek - denimgeek.com

Denim Geek er akkurat det det gir seg ut for å være - et sted for menn som elsker denim. Utvalget i kjente denim-merker er utmerket, og du kan selv velge mellom billig og dyrt fra merker som Cheap Monday, Carhartt og A.P.C. Sjekk også ut den tilhørende bloggen, som sørger for å holde enhver denim-nerd oppdatert på nyheter. Levering skal ta opptil en uke og koster mellom 70 og 260 kroner, avhengig av hvor mye du kjøper.

Matches - matchesfashion.com

Matches er en butikk for deg som liker litt - eller kanskje mye - luksus i hverdagen. Innkjøperne er flinke til å plukke ut unike plagg og tilbehør fra eksklusive merker som Gucci, Balenciaga, Lanvin og Moncler, og tilbyr i liket med MrPorter.com egne stilrapporter som du kan la deg inspirere av. Klikk innom for inspirasjon, eller for å finne det ene plagget du skal investere i denne sesongen. Sending skal bare ta 2-3 dager og koster litt over hundrelappen.

Ssense - ssense.com

Vil du ha et stort utvalg samlet på ett sted, er Montreal-baserte Ssense noe for deg. Her får du mange bilder på hver side, og alle plaggene vises på modeller slik at du kan se hvordan de faktisk sitter på kroppen. Nettbutikken har merker med bred spennvidde - alt fra fasjonable Saint Laurent og Dior til mer sporty merker som G-Star, Dr. Martens og Moncler. Sending tar opptil 6 dager og koster rundt 290 kroner.

River Island- riverisland.com

Har du er trangt klesbudsjett, er britiske RiverIsland.com stedet for deg. Mange jenter fikk øynene opp for butikken og merket da Rihanna designet sin egen River Island-kolleksjon, men herreutvalget er også stort. Her finner du alt fra basisplagg som t-skjorter, luer, chinos og tøysko i alle regnbuens farger, men også mer flyktige trender kopiert fra catwalken. Prisnivået er generelt lavt, og sending til Norge skal ikke ta mer enn en uke. Prisen er drøye 50 kroner.

PS: Husk at toll og merverdiavgift kommer i tillegg. Nøyaktig hvor mye det blir avhenger av hva du kjøper, og det kan du regne ut på Tollvesenets egne nettsider her.

Publisert:

Finn mer innhold om: