Slik napper du brynene selv

Velformede øyenbryn er en viktig del av ansiktet, men kan være problematisk å forme på egen hånd. Det er viktig med pene bryn siden de rammer inn både ansiktet og øynene våre. Lær hvordan du napper brynene dine selv med et best mulig resultat.

Mari Glans
Publisert:

Perfekt nappede bryn kan virkelig gi øynene og ansiktet et løft. Samtidig kan bryn som er nappet feil få uheldige konsekvenser, det har vel alle enten opplevd selv eller observert.

Om du aldri har nappet brynene før, lønner det seg gjerne å dra på en salong og gjøre det første gang. Slik kan du enkelt opprettholde formen på brynene etterpå. (Et tips her er å velge en hudpleier som du selv synes har fine bryn til å nappe dem for deg, hudpleiere har også forskjellig smak og stil).

Om du skal prøve deg for egen hånd, er det to måter å gjøre det på. Du kan vokse brynene med voks som er beregnet for dette, men den aller beste måten å gjøre det på er å bruke en pinsett.

Det lønner seg å investere i en pinsett av god kvalitet. De holder mye lenger og du slipper å slite med å få tak i hårene.

MinMote.no - Norges største moteside

Finn formen

Nå er trenden at øyenbrynene skal være tykkere og mer naturlige. De syltynne brynene som gikk igjen på 90-tallet er helt ut. Det som er viktig når du napper øyenbryn, er å følge brynets naturlige form. Det verste du kan gjøre er å nappe for mye, og skape en unaturlig fasong på brynene.

Alltid napp hårene på undersiden av brynene for å løfte brynet. Selvfølgelig kan du nappe spredte hår på oversiden også, men ikke napp disse når du skal forme brynene.

Det finnes også en mal for hvordan man napper bryn. Denne malen er fin å ta utgangspunkt i, selv om man ikke trenger å følge den helt nøyaktig.

Hold en tynn pensel eller en blyant i en rett linje fra nesevingen via øyekroken og opp til brynet. Det er her brynet skal stoppe. Aldri napp brynene lenger inn enn til hit. Alle hårene mellom øyenbrynene skal nappes bort.

Hold så penselen på skrå fra nesevingen, til den ytre øyekroken og til brynet. Det er her brynet idéelt sett skal slutte Napp bort hårene som er lengre ut enn dette punktet. For mange stopper brynet før dette punktet, da kan brynet forlenges med en øyenbrynsblyant eller-skygge.

Det er to måter å finne ut hvor det høyeste punktet på brynet bør ligge. Hvilken metode som passer for deg, avhenger av den naturlige formen på brynet. Legg penselen på skrå fra nesevingen og la den gå rett over irisen og over brynet. Der penselen treffer brynet skal det høyeste punktet eller «knekken» være.

Om du ser at dette punktet blir for langt ut på brynet, kan du heller holder penselen i en loddrett linje fra det ytterste punktet på irisen (se bildet over). Der penselen treffer brynet bør det høyeste punktet være.

MinMote.no - Norges største moteside

Slik gjør du det

Når du skal nappe brynene er det fint å gjøre det i dagslys. Det kalde lyset gjør at hårene vises lettere enn i annet lys. Det er også lurt å bruke et speil med forstørrelse, for å kunne se ekstra godt hvilke hår du skal nappe.

Gre brynene oppover før du begynner. Slik ser du enklere hvilke hår som bør nappes.

Stram huden rundt håret godt, og napp hårene ut med vekstretningen. Dette gjør nappingen mindre smertefullt.

Alltid napp ett og ett hår, ikke ta flere om gangen. Det er viktig å ha full kontroll når du napper. Hår som vokser spredt utenfor selve brynet skal alltid nappes vekk.

Noen ganger er brynene litt forskjellige i formen, så prøv å napp brynene slik at de blir mest mulig symmetriske.

Gre brynene nedover etter du har nappet. Om hårene er ekstra lange kan du stusse dem med en liten saks.

Man kan lett bli litt hoven i huden etter man har nappet, så unngå å nappe brynene like før du skal ut.

Om du har nappet brynene dine for mye fra tidligere av, er den eneste løsningen å spare dem ut igjen. Legg bort pinsetten i noen uker, men hvis du absolutt må, kan du nappe de mest viltvoksende hårene.

Når du har nappet brynene i den formen du ønsker, er det enkelt å vedlikeholde dem ved å nappe hårene som vokser utenfor én til to ganger i uken.

MinMote.no - Norges største moteside

Les også vår store sommerguide på minMote.no!

Bli medlem av minMote-klubben!

Publisert:

Finn mer innhold om: