Hudpleie for deg som er i 40-årene

Huden forandrer seg og trenger forskjellige hudpleieprodukter med alderen. Med tiden går cellefornyelsen stadig saktere, i tillegg bærer huden preg av de ytre påvirkningene den har vært utsatt for gjennom årene. Hudtypen din kan også forandre seg etterhvert som du blir eldre. Her er en guide til hvilke produkter du bør bruke om du er i 40-årene.

Mari Glans
Publisert:

I 40-årene blir hudens aldringstegn mer og mer synlige. Huden produserer betydelig mindre kollagen og elastin, og linjer og rynker blir dypere og tydeligere. Nå kommer også rynkene fram andre steder enn rundt øyne og munn. Det skal heller ikke store utskeielser til for at huden ser sliten ut, og huden har mindre glød og fuktighet enn tidligere.

Rens

Kjøp renseprodukter som ikke tørker ut huden. Rensen bør ikke inneholde såpe, og ha en melk- eller kremkonsistens. Om du føler at huden er gusten og mangler glød, finnes det renseprodukter spesielt beregnet for dette. Ansiktsvannet kan gjerne ha en eksfolierende effekt for å fjerne døde hudceller og friske opp huden.

MinMote.no - Norges største moteside

Hudkrem

Dette er tiden for å kjøpe kvalitetskremer, det kan ha mye å si for utseendet til huden din. Kjøp både serum og krem i samme serie, da serumet øker virkningen av kremen. Kjøp en hudpleieserie som er beregnet for din aldersgruppe, og gjerne produkter som skal øke spensten og elastisiteten i huden. Det er viktig at huden får den næringen den trenger, så kjøp kremer som inneholder oljer som bevarer fuktigheten i huden. Om du har pigmentflekker i ansiktet er det ekstra viktig å kjøpe dagkrem som inneholder UV-filter. Kremer som inneholder retinol (en A-vitamin) er bevist å være mest effektive mot rynker, og kan øke kollagenproduksjonen i aldrende hud. (Om du har sensitiv hud bør du få veiledning av en hudpleier først.)

MinMote.no - Norges største moteside

Øyekrem

Velg en øyekrem som skal gjenoppbygge spensten i huden. Det er også viktig at øyekremen inneholder fuktighetsbevarende ingredisenser for å unngå tørrhetslinjer rundt øynene. Også her finner du egne serier som er beregnet for 40-årene, disse øyekremene vil gi huden rundt øynene det den har behov for i denne alderen. Om du er plaget med poser eller vannansamlinger under øynene, vil en øyekrem som inneholder koffein virke drenerende.

Tilleggsprodukter

Du kan med fordel bruke øyemasker for å gi ekstra pleie til området rundt øynene. Det finnes øyemasker som skal hjelpe mot tørrhet, hovne øyne, poser under øynene, linjer eller rynker. Bruk masken to ganger i uken eller etter behov.

Om du har pigmentflekker i ansiktet, finnes det egne produkter for dette også. Du kan velge mellom produkter som virker forebyggende, eller produkter som skal hjelpe på eksisterende pigmentering.

For å få ekstra glød i huden er eksfoliering viktig. Flere merker har salonginspirert mikrodermabrasjon du kan gjøre hjemme, som trygt fjerner det øverste overhudslaget av huden, slik at huden under kommer til syne. Dette gir fantastisk glød, i tillegg til å hjelpe mot overflatiske linjer og store porer.

MinMote.no - Norges største moteside
Få flere tips fra minMote.no på Twitter!
Publisert:

Finn mer innhold om: