Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.

Bli kvitt sår og sprekker: Slik får du myke lepper

NATURLIG: Rosie Huntington Whiteley velger som regel en naturlig leppefarge. Det blir ekstra fint om man klarer å unnge sprekker og flass på leppene. Foto: AP

Sesongskifte kan gi tørre og flassete lepper, men riktig pleie kan gjøre babymyke igjen, samtidig som de ser større ut. MinMote guider deg til sesongens mykeste lepper.

Martine Lunder Brenne
Publisert:

«Huden» på leppene føles to størrelser for liten, og ingen av leppestiftene sitter pent på grunn av flass – som bare blir til sår når du prøver å dra det vekk. De fleste har vært der, når man har neglisjert leppene og de ender opp tørre og fulle av små sprekker. Ikke bare er det ubehagelig, men det gjør også at leppene ser mindre ut.

Ekspertenes beste tips - slik får du perfekte øyenbryn:

På vinteren er det temperaturforandringer som gjør sitt for å ta knekken på leppene dine, forklarer kosmetisk sykepleier Iren Grønnerud på Oslo Hudpleieklinikk.

- Lepper bør beskyttes på lik linje med ører og nese – altså godt. Det er lite naturlig beskyttelse på leppene, så jo mer beskyttelse jo bedre. I tillegg bør man bruke en skrubb som er spesielt egnet for leppene før man tilfører fukt, sier Grønnerud.

Trykk på bildene for å se merke og pris.

Tørre lepper

Leppepomade fra Korres hos Vita.no Foto: Produsenten

99,-
Gå til butikk
Tørre lepper

Leppepomade Clarins hos Nelly.com. Foto: Produsenten

190,-
Gå til butikk
Tørre lepper

Leppepomade fra Carmex hos Vita.no Foto: Produsenten

49,-
Gå til butikk

MinMote har samlet de beste tipsene for å få myke lepper:

1. Skrubb

I likhet med resten av kroppen, bør du fjerne de døde hudcellene jevnlig. Det gjør huden mykere, og fukten kommer bedre til. Men husk at leppene er mer sensitive enn vanlig hud, og du må derfor bruke en finkornet skrubb som er spesielt tilpasset leppene. Bruk den gjerne om kvelden, etterfulgt av en nærende krem eller leppepomade.

Les også: Kan mat og trening gi finere hud?

2. Fukt

KISS KISS: Leppestiften sitter alltid finere på veipleide lepper. Foto: NTB Scanpix

Tørre lepper skrumper inn og ser smalere ut enn de er, mens lepper med nok fukt også får mer volum. Dessuten er det aldri heldig når leppestiften legger seg i sprekkene – selv om de fleste av oss har vært der. Hold deg unna produkter med alkohol, og se heller etter rene fuktprodukter med for eksempel shea eller bivoks. Husk også at det viktigste er å fukte innenfra – drikk vann!

3. Ikke slikk!

Å slikke på leppene kan virke som en kjapp løsning på problemet, men egentlig gjør du deg selv bare en bjørnetjeneste. De naturlige fettstoffene blir borte, og tilbake sitter du med enda tørrere lepper.

4. Frisk opp med farge

En frisk lipgloss eller leppestift er prikken over i’en. Finn din favorittfarge og match leppestiften med et kult hverdagsantrekk. Ingenting er som litt glam i hverdagen. For en mer naturlig og nedtonet look kan du gå for en transparent, nesten umerkbar variant.

Les også: Fresh hverdagssminke på kun fem minutter

Publisert: