Slik fjernes fillers

TILBAKE TIL DET NATURLIGE: Dersom man ønsker å fjerne fillers er det mulig, men det er hverken gratis eller smertefritt. Foto: Getty Images.

Overlege anbefaler heller at kroppen bryter ned fillers selv fremfor å injisere stoff som løser opp injeksjonen. 

Publisert:

Store, fyldige lepper har lenge vært en omdiskutert trend.
Men nå kan det se ut til at den er på vei til å snu.

Den siste tiden har kjendiser som Kylie Jenner og Sophie Elise Isachsen valgt å fjerne fillers i leppene.

I noen tilfeller kan man gjøre et lite snitt og klemme ut masse, i andre tilfeller må man skjære ut filleren med påfølgende arr. Det finnes også fillers som kan løses opp ved innsprøytning, men dette kommer an på hvilket stoff du har sprøytet inn i leppen i utgangspunktet.

NYHETER

Skal leger drive med kosmetiske inngrep?

Det finnes flere ulike typer fillere der de vanligste er laget av hyaluronsyre (HA-filler), hvor de kjente er Teosyal, Juvedérm og Restylane, forklarer Bjørn E. Rosenberg, overlege ved Fana medisinske senter og leder i norsk forening for estetisk plastikkirurgi.

Se «Elise undersøke» leppetrenden «Key hole lips»:

Disse stoffene finnes naturlig i leddene i kroppen, og brukes til å gi volum og jevne ut rynker. Stoffet brytes ned over tid, og vil som regel forsvinne av seg selv i løpet av tre til tolv måneder avhengig av hvilke stoff som er brukt, hvor det er satt og kroppens evne til å bryte det ned, legger Rosenberg til.

– Det er mulig å bruke et enzym som heter hyaluronidase til å bryte filleren ned raskere, men dersom det ikke er en absolutt indikasjon anbefales ofte å la effekten av filleren gå ut av seg selv, forteller han.

NYHETER

Skal leger drive med estetisk medisin?

Behandlingen er noe smertefull

Enzymet sprøytes inn der man har HA-filler som man vil fjerne, og vil som regel ha effekt i løpet av noen dager. Behandlingen er litt smertefull, ifølge legen, men det er små mengder som skal til og det kan gis bedøvelse.

Om hyaluronidase settes riktig vil filleren forsvinne, og det vil ha liten effekt på normalt vev, forteller legen. Det behandlede området kan falle litt sammen til å begynne med, men vil rette seg av seg selv.

– Noen ganger kan det være behov for flere behandlinger. Det er viktig å oppsøke noen med erfaring og kompetanse på området. Plastikkirurger er utdannet innen avansert ansiktskirurgi og kan håndtere slike problemstillinger, sier han.

Vita og Wanda ønsker mer åpenhet rundt kropp og utseendet:

Kristin von Zernichow, medisinsk og kosmetisk sykepleier ved Beth’s Medispa i Oslo, forteller at de svært sjelden løser opp leppefillers som er satt hos dem.

– Det er tilnærmet ingen, sier hun.

– Vi har noen som kommer til oss fra andre klinikker, men da vet man ikke alltid hva som er satt og hvordan det vil reagere med det vi setter for å løse opp, legger hun til.

Noen har også fått injisert fett, eller semi-permanent filler i leppene, og det vil ikke kunne løses opp slik som fillers basert på hyaluronsyre gjør, forklarer hun.

NYHETER

LANGER UT MOT TILBUD OM KOSMETISKE INNGREP

Ser en mer naturlig trend

Sykepleieren understreker at hun veileder sine kunder til å heller injisere den riktige, individuelle mengden filler slik at man ikke ser behandlet ut, og dermed ikke trenger å løse opp fillers man har satt. Hun ser også at trenden med store lepper og fylte kinnben kan være på vei til å snu, og et mer naturlig utseendet er på vei inn.

– Jeg ser absolutt at man går mer bort fra de store leppene, og personlig er jeg mest opptatt av at helheten i et ansikt og at øynene skal skinne mest, forklarer von Zernichow.

Tvillingene Vita og Wanda liker å være litt «extra», se hva de mener om den naturlige trenden:

Sonia Myran, kosmetisk- og dermatologisk sykepleier hos klinikken Bodyfly Frogner, forteller at de foreløpig ikke har hatt mange egne kunder innom som ønsker å fjerne injeksjoner, men hun forteller at de har hatt en del kunder fra andre klinikker som kommer til dem for å fjerne fillers.

– Du vil komme tilnærmet tilbake til utgangspunktet dersom Hyalase brukes på rett sted og med korrekt dose, sier hun.

NYHETER

REKLAMERTE FOR LEPPEFORSTØRRELSER MOT RUSS

Myran forteller at behandlingen med å fjerne fillers koster fra 1500 kroner og oppover.

– Det er som å sette fillers. Først tester vi Hyalase på armen for å sjekke at kunden ikke har allergiske reaksjoner. Deretter legger vi på bedøvelseskrem på leppene og så injiserer vi Hyalase som løser opp filleren. Dette skal også utføres av profesjonelle og brukes med varsomhet, sier Myran og forklarer at om man bruker for store doser av Hyalase så kan man fjerne noen av hudens egne stoffer.

Anniken Jørgensen droppet extentions og løsvipper, se hvordan hun følte seg i starten:

Publisert: