Kjendismødrenes motetips til gravide - enkle stilgrep for alle

Å kle seg trendy under en graviditet er ikke alltid like lett. Her er norske kjendiskvinners motetips til gravide.

Jennifer Bråthen
Publisert:

Mange sliter med å kle seg når de er gravide. minMote har snakket med tre profilerte kvinner om hva de satset på av klær og tilbehør under den ni måneder lange ventetiden.

Marte Stokstad (34), programleder:

– Det er veldig mye stygt i gravidavdelingene. De tre gangene jeg har vært gravid, har jeg sverget til vanlige klær i store størrelser. Kjøper man seg en gravidbukse, holder den ikke hele graviditeten uansett, sier Marte Stokstad til minMote.

Programlederens redning var å bruke en strikk i bukselivet. I tillegg klippet hun til enkle singleter:

– For å skjule den åpne gylfen jeg gikk med, kjøpte jeg singleter og klippet dem om til tubetopper. De brukte jeg for å forlenge singletene jeg hadde på meg i hverdagen. Jeg gikk også til innkjøp av rimelige jeans med lavt liv. Å være gravid fikk meg også til å bytte ut de høye hælene med komfortable joggesko.

Live Nelvik (29), programleder:

– Frem til femte måned var det ikke noe problem å kle seg. Etter at magen ble stor, fortsatte jeg likevel å bruke mine vanlige klær i nye kombinasjoner - morgenkåpen ble brukt som blazer og kjærestens Crocs i størrelse 45 ble det mest komfortable fottøyet, røper Nelvik.

Hun mener det er et marked for mer trendy gravidklær fordi mange kvinner ønsker å se bra ut selv om kroppen er i stadig forandring.

– Man må ikke bruke masse penger på gravidklær - de ser sjelden bra ut. Sats på strømbukser, tights og kjoler. Kjøp heller klær til du er ferdig med fødselen. Det kan være god motivasjon til å komme seg tilbake til utgangspunktet, fortsetter hun.

– Jeg var gravid i julen med mange familiesammenkomster. Ved flere anledninger brukte jeg en lårkort kjole som fremhevet kroppsdeler jeg fremdeles var fornøyd med, som ryggen og beina. Det er mitt beste tips, sier Nelvik.

Hun mener nøkkelen til et spennende antrekk når man er på sitt største, er bra tilbehør.

– Jeg brukte store kjeder og iøynefallende vesker. Det var stort sett det jeg brukte penger på. Dette er også ting jeg har fortsatt å bruke etter at Liv kom til verden.

Marte Krogh (37), fiolinist:

– Jeg forsøkte aldri å skjule magen min. Allerede fra andre måned ville jeg at magen skulle synes. Jeg kledde meg komfortabelt og fremhevet det feminine. I starten gikk det i jeans og jersey-kjoler. Etterhvert ble det mest kjoler med belte over magen, sier Krogh.

Hun forteller at hun bruke sine vanlige klær frem til sjette måned.

– Siden jeg aldri fant fine jeans til gravide, forlenget jeg bukselivet med en hårstrikk jeg festet i knappehullet. Strikken og gylfen skjulte jeg med lange topper og singleter.

Marte synes utvalget av klær til gravide kvinner er dårlig i Norge. Hun sverget derfor til nettshopping.

– Det var vanskelig å finne fine gravidklær, men nettbutikken Asos.com har en egen avdeling med et fantastisk utvalg. Der fant jeg fine, klassiske kjoler uten for mye detaljer til en rimelig penge. Jeg toppet antrekkene mine med høye hæler nesten helt frem til fødselen.

Under hele svangerskapet brukte Marte mer tid på hår og sminke enn hun vanligvis gjør.

– Det ble ekstra viktig for meg å være fin på håret og ha velpleide negler før Sofia kom til verden. Jeg tror det er viktig at man føler seg vel i denne perioden, avslutter hun.

LES OGSÅ: Slik forebygger du aldringstegn i 40-årene

LES OGSÅ: Disse plaggene gjør deg til en trendsetter

SE VIDEO: Få Charlotte Thorstvedts beste festivaltips

Publisert: