Slik beskytter du håret ditt

Visste du at håret ditt blir like solbrent som resten av kroppen?  Her er tipsene til hvordan du kan ta best mulig vare på håret ditt.

Mari Glans
Publisert:

minMote har snakket med frisør og kreativ leder ved Adam & Eva Akademiet, Camilla Eldegard. Hun er tydelig på hvilke produkter du bør investere i denne sommeren.

- Det beste produktet du kan kjøpe for håret ditt i sommer, er et beskyttende produkt med solfaktor, sier Eldegard.

- Solprodukter for håret er kjempeviktig. Håret blir faktisk like solbrent som huden, det er det ikke så mange som tenker på. Nesten alle merker har serier som beskytter mot solen med UV-filter. Kjøp disse produktene på en frisørsalong, de er mye drøyere og av bedre kvalitet, sier frisøren.

MinMote.no - Norges største motesideMinMote.no - Norges største moteside

Se opp for salt- og klorvann

Det er ikke bare solen som skader håret om sommeren. Saltvann og klorvann gjør også sitt for å tørke ut hårstråene. Derfor bør man alltid skylle håret i ferskvann etter man har badet i sjøen. Kjøp også en beskyttene spray med UV-filter som du kan ha med på stranden og spraye håret med på nytt etter du har badet. Når du kommer hjem fra stranden er det viktig å vaske håret nøye, og gjerne bruk en god hårkur etterpå.

Kjipt hår?Slik får du glansfullt og skinnende hår

Og det er ikke bare håret som får lide i sommersolen. Om håret ditt er farget, vil sol og andre påvirkninger også slite på fargen. Unngå å farge håret like før sommeren om du skal på sol- og strandferie, og beskytt håret med et tørkle eller en solhatt når du er i solen.

MinMote.no - Norges største moteside

Produktene alle jenter bør ha

Ifølge frisøren, er det fem hårprodukter alle jenter alltid bør ha på badet.

- Alle bør ha en hårstylingkrem som gir en grovere tekstur, nesten som en saltvannspray. Dette er det eneste produktet jeg trenger i håret før jeg går ut døren om morgenen, sier frisøren.

I tillegg anbefaler hun en god shampo og balsam tilpasset din hårtype. Dessuten bør alle eie en hårkur. Om sommeren er proteinkurer mest fordelaktig for håret. Og hårspray har man alltid behov for, tipser Camilla Eldegard.

Sliter du med håret?Her er en hårpleieguide for sunt og vakkert hår

Relevante artikler videre:

Pass på UV-strålene!Slik tar du best vare på huden i solen i sommer

Kjipt hår?Slik får du glansfullt og skinnende hår

Ta en sommer-makeover!Tre snarveier til sommerlige krøller

MinMote.no - Norges største moteside
Publisert:

Finn mer innhold om: