Guide til en jevn og holdbar selvbruning

Hvis du ønsker litt ekstra farge og glød før sommeren, er selvbruning den billigste og enkleste løsningen. Her er de beste tipsene for en jevn og fin farge som holder lenge.

Mari Glans
Publisert:

Start med å gi huden en skikkelig rengjøring. Skrubb både kroppen og ansiktet for å fjerne døde hudceller. Bruk enten en skrubbekrem eller skrubbehansker. Hvis huden er glatt og ren får du en jevnere farge som sitter bedre.

Smør inn hele kroppen med bodylotion for å unngå at fargen setter seg på tørre områder som blir flekkete. Bruk fuktbaserte produkter som ikke inneholder olje, da oljen kan hindre selvbruningen i å trekke ordentlig inn i huden. Smør ekstra godt på tørre områder som føtter, knær og albuer, da de trekker ekstra mye farge. Her kan du gjerne bruke en rik krem eller salve.

I motsetning til tidligere finnes det nå mange forskjellige typer selvbruningsprodukter å velge mellom. Om du har tørr hud, bør du bruke en selvbruner i kremform for å gi huden ekstra fuktighet. Normal hud kan gjerne bruke en tynnflytende lotion, mens gelékonsistens er best egnet for en fet hudtype.

Det finnes også selvbruningsprodukter i form av spray, skum og servietter. Disse er raske og enkle å påføre, og det er en smakssak hva man foretrekker. Du kan også bruke en fuktighetskrem med litt selvbruner i om du bare ønsker litt ekstra glød. Enkelte produkter er også farget for at du lettere skal kunne se hvor du smører.

Hvis produktet har forskjellige fargenyanser å velge mellom, burde du ta hensyn til din egen hudtone. Har du lys hud er det best å velge en lysere nyanse, og heller smøre flere lag om du vil ha en dypere farge.

Under selve påføringen er det viktig å ta seg god tid og være nøye når du smører. Det er viktig å smøre jevnt og gni ut alle overgangene for å unngå streker og skjolder. Etter påføringen må du vaske hendene godt slik at fargen ikke fester seg. Gå over hårfestet, øyenbryn, albuer og knær med en fuktig bomullsdott, slik at fargen ikke setter seg her.

La fargen tørke ordentlig etter påføringen. Tørketiden varierer fra merke til merke, men vent i minst fire timer før du dusjer. Om du skulle få ujevnheter noen steder, kan du dyppe bomull i fersk sitronsaft og gni over.

Bruk selvbruning hver tredje eller fjerde dag for å opprettholde fargen. Men ikke overdriv, gulrotfargede kroppsdeler er ikke særlig pent.

Publisert:

Finn mer innhold om: