Slik får du drømmehåret

Se bort fra trendy frisyrer og oppsetninger, det hotteste håret er utslått, skinnende og med mye volum. Her finner du tipsene som gir deg drømmehåret.

Mari Glans
Publisert:

Mange drømmer om tykt og flommende hår, men få av oss er velsignet med fyldige lokker fra naturens side. Det går heldigvis an å få drømmehåret på andre måter, med de riktige produktene og den riktige teknikken, er ikke høstens heteste hår langt unna.

Bruk riktige produkter

Å bruke feil hårprodukter kan faktisk sabotere drømmehåret. Om du bruker for rik shampo og balsam for håret ditt, vil det bare tynge håret og gjøre det enda flatere. Bruk alltid shampo og balsam som er tilpasset ditt hår. For å få volum i håret, bør du bruke shampo og balsam med volumgivende effekt. Bruk bare balsam i den nederste delen av håret, om du bruker den for nært hodebunnen kan det bli vanskelig å få volum i bunnen. Husk å skylle håret grundig etterpå for å bli kvitt alle rester av balsamen. Bruk gjerne en renseshampo én gang i uken om du bruker mye stylingprodukter. Produktrester i håret kan gjøre det flatt og tungt.

Å bruke riktig stylingprodukt i håret, er avgjørende for å få volumet du ønsker deg. Ikke bruk for mange forskjellige stylingprodukter i håret, det kan bli for tungt og på den måten gi motsatt effekt. Det finnes volumgivende produkter som både gir ekstra glansfullt hår og er varmebeskyttende i tillegg. Det lønner seg å investere litt ekstra i kvalitetsprodukter for å få resultatet man ønsker seg.

Lurer du på hva som er høstens hotteste frisyre?Svaret finner du her!

Slik gjør du det

Håndkletørk håret godt etter du har vasket det. Stylingproduktene skal påføres i fuktig hår. Om du har fint, nordisk hår, er det lurt å bruke en teksturspray i håret etter du har vasket det, det gir en følelse av grovere og tykkere hår, og gjør at håret ikke faller sammen med én gang. Bruk så et volumgivende produkt i håret, det finnes varianter både i spray, gelé og i kremform. Påfør produktet jevnt over hele håret før du føner det. Bruk av hårføner vil gi produktene full effekt og maksismal virkning i håret ditt.

Når du føner håret, er det viktig at du løfter det fra hodebunnen for å få mest mulig volum. Dette gjøres enkelt ved å holde hodet opp ned mens du føner, eller du kan løfte håret med en hårbørste eller fingrene. Bruk gjerne et smalt munnstykke på føneren, og konsentrer varmen mot røttene for ekstra volum. Et profftips er å bruke kaldluft på røttene avslutningsvis, da holder volumet mye lenger. Avslutt med litt hårspray i røttene for ekstra hold.

Om du ønsker enda mer volum etter at håret har tørket, kan du bare påføre det volumgivende produktet én gang til på røttene, og gjenta prosessen.

Ønsker du ekstra skinnede hår?Få gode tips her!

Andre hjelpemidler

Det finnes også andre typer hjelpemidler for å få maksimalt volum. Et av dem er en volumtang. Denne tangen ser ut som en smal krepptang, og gir mye volum om den brukes riktig. Det er håret som ligger nærmest hodebunnen som kreppes, og på den måten løfter håret og gir volum. Sett opp det øverste håret som ikke skal kreppes. Del håret opp i flere seksjoner, og klem volumtangen over hver enkelt seksjon nært hodebunnen og hold i noen sekunder. Gjør dette i hver av hårseksjonene. For best resultat kan du tuppere håret lett i hodebunnen før du bruker volumtangen over. Gre lett over håret når det har avkjølt seg, og spray over med hårspray for ekstra hold. Legg så det oppsatte håret over slik at det kreppete håret ikke synes.

En annen rask måte å få drømmehåret på, er å bruke løshår på clips. Dette er noe som passer bedre til fest enn til hverdags, men kan gi et kjempefint resultat til spesielle anldeninger. Clipsene festes ved hodebunnen under håret, slik at festene ikke synes. Det gjelder å finne en farge på løshåret som matcher din egen perfekt, og bruk alltid ekte hår av god kvalitet. Løshår får du kjøpt på enkelte frisørsalonger, parfymerier og på nettbutikker for hårprodukter.

MinMote.no - Norges største moteside

Relevante artikler videre:

Stjernene jukser også!Se stjernene som bruker parykk

Vil du ha ekstra volum?Se flere framgangsmåter her!

Få en perfekt festfrisyre!Tre snarveier til krøller

Skal du til frisøren?Slik får du frisyren du ønsker deg

Publisert: