Slik kan du kopiere Europas prinsesser

Kongelig stil har høstet mange beundrende blikk de siste årene. Her viser minMote deg hvordan du kan kopiere de moderne, europeiske moteprinsessene.

Rikke Monsen
Publisert:

I Europa blomstrer det av moteriktige prinsesser og nå gleder mange seg til Kate Middleton og prins William sitt bryllup, som kan bli like mye en klesoppvisning som et kjærlighetseventyr. Riktignok følger en viss kleskode med den kongelige stilen, men antrekkene er alt annet enn kjedelige bestemorklær.

Elegant og eksklusivt

Vår egen Mette-Marit har i løpet av årene funnet sin stil, og velger gjerne italiensk, som Valentino og Prada til hverdag eller fest. Kronprinsessen var i september å finne på første rad under Emilio Puccis visning i Milano og har også blitt særdeles god venn med designeren Valentino. På kongefamiliens nyeste representasjonsbilder var kronprinsessen glamorøs som aldri før og ble hyllet for sin velutviklede stil. Mette-Marit har i likhet med Nederlands kronprinsesse Maxima en høy kropp med litt former, og de to har ganske lik klessmak.

De blonde prinsessene er begge glade i duse farger, men slår også et slag for sterke farger som varmrosa og oransje. Både Maxima og Mette-Marit liker seg i både kjole og drakt, men de gir ofte antrekket en personlig vri med skjerf og hodeplagg i forskjellige fasonger. Som kongelige flest, er Mette-Marit glad i sine hattekreasjoner, men den siste tiden har hun også trykket rysjer til sitt bryst. I sommer brukte hun blant annet to rysjekjoler under kronprinsesse Victoria og prins Daniels bryllup.

Mette-Marit strålte på kongehusets nye bilder.Se bildene her!

Blander dyrt og billig

På mange måter kan Englands Kate og Danmarks kronprinsesse Mary minne om hverandre. De har begge en avslappet stil til hverdags, men etter at Mary giftet seg har hun omfavnet sin nye, elegante rolle. Mary, som nylig fødte tvillinger, bruker både dyre designerplagg og rimelige klær, mens Kate er kjent for nettopp sin folkelige stil. De er begge nette og kan bruke både kroppsnære kjoler, men også lag-på-lag til hverdags. Samtidig er de begg glade i blondekjoler, og fargetonene går gjerne i duse pudder- og jordfarger, med tidvis innslag av dypere blåfarger.

Får du ikke nok av Kate?Les om hennes populære kjole!

Lykken påvirket klesskapet

Før levde hun kanskje i skyggen av lillesøster Madeleine, men de siste årene har nygifte kronprinsesse Victoria funnet både kjærlighetslykken og stilen. Victoria er svært moderne i sin stil, og fremstår med sine kjoler og drakter som en sterk kvinne i tiden. På vinterstid sverger hun til blazere, bukser og enkle kåper. Antrekkene pyntes opp med store smykker, flere armbånd og gjerne brosjer, og har det siste året ofte brukt smykker i sitt oppsatte hår. Sveriges tronarving har med sin stylist Tina Törnqvist utviklet en stil som reflekterer kronprinsessen, med både billige og dyre klær, samtidig som gjenbruk av antrekkene står sentralt.

Victoria bruker komfortable klær, og vil gjerne representere Sverige med antrekket. Designer Pär Engsheden fikk derfor det ærefulle oppdraget med å designe kronprinsessens bryllupskjole, og har flere ganger designet Nobel-kjolene til Victoria. Under et statsbesøk til Frankrike i høst brukte tronarvingen blazer og kåpe fra H&M, og disse ble kort tid etter revet ut av den svenske billigkjedens sortiment. Danske By Malene Birger har også blitt en litt billigere gjenganger i arveprinsessens klesskap og den nye favorittdesigneren Elie Saab har kledd Victoria til blant annet Nobel-middagen og festkonserten før bryllupet i sommer. Farger som går igjen i kronprinsessens stil, er rødt, brunt, lilla og pasteller, og friskere farger i de varmere årstidene.

Den kongelige koden

Selv om smykkebruken ikke er like heftig til hverdags som til fest, så er Europas prinsesser glade i å pynte hverdagsantrekkene med elegant tilbehør. Å kopiere en kongelig stil handler ikke først og fremst om å kjøpe flest og dyrest mulige klær. De kongelige er nemlig veldig glade i å bruke representasjonsantrekkene gang på gang, men med forskjellig tilbehør og nye kombinasjoner blir antrekkene like spennende i reprise. Felles for de kongelige er også å fremme sitt eget lands design og å være flinke med gjenbruk av klær. Både Mette-Marit og miljøengasjerte kronprinsesse Victoria har fått plusspoeng for dette ved flere anledninger.

Relevante artikler videre:

Vil du ha drømmehåret?Få gode råd her!

Ny med netthandel?minMote guider deg på 1-2-3!

Ønsker du deg en vintage prinsessekjole?Sjekk her!

Publisert: