Moteguide for deg i 40-, 50- og 60-årene

Ikke la alderen stoppe deg fra å eksperimentere med klær. Bli inspirert av klesstilen til disse flotte kvinnene.

Sonia Huanca Vold
Publisert:

minMote har tidligere skrevet om de heteste stilikonene over 50 år. Nå viser vi deg over 40 hvordan du kan style deg denne våren.

Det er lett å gro fast i én stil og holde seg til den, men for å få et mer moderne uttrykk bør man i ny og ne prøve noe nytt. En enkel måte å finne inspirasjon på, er å søke etter bilder av en kvinne med en stil du beundrer. Da kan du få nye stylingideer som du kanskje ikke ville kommet på selv.

FEMININ

USAs førstedame Michelle Obama (49) er med god grunn et stort stilforbilde for mange. Selv om hun er uredd når det kommer til fargebruk og -kombinasjoner, ser hun alltid elegant og sofistikert ut. Mange ville nok kanskje gått for et mørkebrunt skjørt til antrekket over, men ved å velge en mintgrønn variant får førstedamen et mer trendy og vårlig uttrykk.

Tips: Ikke vær redd for å velge utradisjonelt tilbehør – så lenge du passer på å begrense deg. Velger du for eksempel et delikat og iøynefallende belte, bør du holde resten svært enkelt. Førstedamen gjør her helt riktig i å kun bruke et par små øredobber til.

VÅGAL

Sterke farger er ikke forbeholdt de under 40. Så lenge du gjør det på en elegant måte, slik reality-stjernen Kris Jenner (57) får til her. Føler du deg ukomfortabel i stramme festkjoler, er draperinger en god måte å dekke magen litt mer til på. «Peplum»-fasongen, som har et lite påsydd skjørt over magen, er et annet trendy alternativ. Svarte partier langs siden er også svært flatterende.

Fordi et knallfarget plagg gjør mye utav seg, bør du holde snittet og tilbehøret enkelt. Ønsker du å være litt dristig kan du eventuelt kombinere det knallfargede plagget med et stort statement-smykke i en kontrastfarge.

Tips: Skal du investere i et par nye festsko, bør du velge en enkel variant med spiss tupp og uten platå. Det er mest moderne nå, og passer perfekt til en voksen og elegant stil. Og husk at partykjolen helst skal stoppe like under kneet!

KLASSISK

Er du glad i klassiske og tidløse plagg, er Lauren Hutton (69) det perfekte stilikonet for deg. Skuespilleren har lenge sverget til enkle damedresser på den røde løperen, og blazeren er også hennes favorittplagg på fritiden. Ved å bytte ut skjorten med en ensfarget t-skjorte blir antrekket mindre kjedelig. Å rulle opp buksebeina og vise litt hud ved anklene er med på å gjøre uttrykket avslappet og mindre formelt.

Tips: Sprit opp antrekket med ett knallfarget element. Beige og grått kan lett bli litt blast, så en sterk farge er med på å friske opp helheten.

Publisert: