Fire trinn til vårens hotteste øyenbryn

Glem tynne og overnappede øyenbryn – i vår skal du la dem vokse seg store som hos supermodell Cara Delevigne (20) og fashionista Victoria Beckham. minMote viser deg hvordan du får det beste resultatet.

Det er ikke bare klærne som er i fokus under den britiske moteuka. Med den notorisk bustete it-jenta og modellen Cara Delevigne i spissen, har karftife øyenbryn blitt moteukens store skjønnhetssnakkis, skriver Daily Mail. Delevignes bryn har blitt sett på catwalken for både Chanel, Stella McCartney og Burberry, men og flere andre designere har kastet seg på trenden. Skjønnhetsredaktør i ELLE, Anne Cecilie Olavesen, mener denne trenden er langt mer kledelig på kvinner flest enn tynne bryn.

- Jeg er stor tilhenger av markerte og tykke bryn, gjerne så bustete som Brooke Shields hadde før. Vi har i flere sesonger sett tykke og bustete øyenbryn og når akkurat Cara Delevigne viser tykke bryn på London Fashion Week, betyr det at det helt klart er en trend også denne våren, sier Olavesen.

LES OGSÅ:De fem verste trendene fra London Fashion Week

Øyenbrynstylist Fred Hamelten vil på sin side «advare» mot å kopiere «Cara-brynene» uten å tilpasse dem ansiktet.

- Det viktigste er å finne en form på brynene som kler ansiktet ditt, ikke hva som er trendy. Jeg synes ikke man skal gjøre som alle andre og lage kjempestore bryn, eller tynne bryn som på nittitallet, bare fordi det er «in» hvis det ikke kler deg. Så hvis man ikke kler veldig store bryn kan det være lurt å finne en mellomting - kanskje bare litt fydigere bryn enn du allerede har, sier han til minMote.

minMote har bedt Olavesen, Hamelten og stylist Anne Grete «AG» Starheim forklare hvordan du selv kan skaffe deg «Cara-bryn»:

1. La dem gro ut

Anne Grete Starheim - bedre kjent som AG - har lenge jobbet som frisør og sminkør for artist og «Idol»-dommer Tone Damli Aaberge. Hun synes det er flott at store bryn er tilbake i motebildet, og mener første bud er å bli mindre avhengig av pinsetten:

- La øyenbrynene vokse så mye som mulig, og ikke napp noe annet enn små hår som er helt på avveie. Alle hår som er «inntil» øyenbrynet kan du la være, til og med små «dun». Jeg pleier å si at man bare skal rydde opp i de hårene som ikke har noe med selve brynet å gjøre, sier Starheim til minMote.

Hun får støtte av Hamelten:

- Mange norske jenter har lyse og «utette» bryn, altså ganske få hår per bryn. Da bør man ikke nappe ut flere av disse hårene, men heller prøve å beholde tykkelsen.

2. Finn din farge

Øyenbrynene skal gjerne matche den naturlige hårfargen din. Modell Cara Delevigne skifter for eksempel stadig hårfarge og er ofte blond, men lar øyenbrynene forbli mørkebrune. Hvis du har stripet håret blondt, kan du derfor fortsatt beholde mørkere bryn, mener Starheim.

- Jeg synes bare det er fint hvis fargen på brynene tar opp fargen fra røttene, altså etterveksten som kommer ganske kjapt. Mange norske kvinner har lyse striper i håret, men det er ingen hindring for å kjøre på med Cara Delevigne-bryn, sier hun.

Fred Hamelten mener man bør være forsiktig med de mørkeste fargetonene, i alle fall hvis du skal farge brynene hjemme.

- Mange kjører på og farger hele brynet i én runde, det fører til at brynet ikke blir jevnt i fargen. Noen ganger kan det lønne seg å farge noen områder først, gjerne de områdene hvor man har lite hår på grunn av overnapping og deretter farge hele brynet, sier han og fortsetter:

- Det er også viktig å ikke bruke for mørk farge, gå heller for en nyanse lysere.

3. Juks deg til perfeksjon

Når du har spart ut brynene og funnet den perfekte fargen gjenstår det bare en siste «touch». Her kommer sminken inn. Det finnes fler måter å markere øyenbryn på, de vanligste er øyenbrynsskygge og øyenbrynspenn. En skygge kan gi et mykt og naturlig resultat, men pass på at du prøver fargen på huden i ansiktet før du kjøper den.

- Husk at huden ofte har litt fett i seg, derfor kan øyenbrynskyggen bli mørkere når den kommer på huden, sier Fred Hamelten.

Velger du en øyenbrynsskygge bør du ifølge Starheim velge en hard, skrå børste slik at det du legger på ser ut som små hår.

- De fleste har små «hull» i brynene. Legg skygge i den slik at du får et fyldig bryn, sier hun.

Velger du en øyenbrynsblyent bør du passe på at den er helt spiss, og følge denne oppskriften fra Anne Cecilie Olavesen:

- Gå for en sylspiss øyenbrynsblyant og tegn forsiktig på småhår der du trenger ekstra fylde. En øyenbrynsbørste er et must for å gre brynene i riktig fasong.

Matt Crossick

4. Suppler med sminke

Bortsett fra de markerte øyenbrynene, pleier Cara Delevigne å holder resten av sminken naturlig. Det er en god idé, mener skjønnhetsredaktør Olavesen.

- Hold det så naturlig som mulig. Vakker hud som gløder. Litt brun øyenskygge, maskara og en nude lipgloss, tipser hun.

Hvis du skal på fest kan det lønne seg å ikke overlesse øyenen med enda mer mørk sminke, mener Starheim.

- Øyenbrynene gjør allerede at øynene dine får fokus, så dropp sotede øyne og velg heller en lekker leppestift i burgunder eller kirsebærfarge, sier hun.

Finn mer innhold om:

Hvordan var din opplevelse i dag?