Jan Thomas og Christophers beste tips til tenåringer: Slik blir du trendy på budsjett

Kjendisstylist Jan Thomas Mørch Husby og skjønnhetssalongsjef  Christopher Mørch Husby råder unge jenter til å vente med designerplaggene.

Martine Lunder Brenne
Publisert:

– Det trenger ikke koste mange tusenlapper å kle seg bra, mener Jan Thomas.

Det motebevisste paret har gitt ut sin første bok om styling for tenåringsjenter, og deler gjerne sine beste motetips for unge jenter uten det store klesbudsjett med minMote.

1. Ikke kjøp rådyre designerplagg

Første bud fra stylistparet er å vente med de store desingerinvesteringene når det gjelder klær.

– Når man er i tenårene eller kanskje enda yngre skal man fortsatt vokse og utvikle seg og det er ikke sikkert klærne passer så lenge. Derfor mener jeg det er fort gjort å gjøre bomkjøp på designerklær når man er ung - tenk å bruke flere tusen på en bukse som bare passer et halvår, sier Jan Thomas.

Han råder heller unge jenter til å finne trendy plagg på veloppdaterte kjedebutikker som Zara og H&M.

2. Ha bytte-kveld

– Du trenger ikke gå i klesbutikken for å fornye garderoben! Ofte går man lei av ting man har i klesskapet, selv om det fortsatt er fint. Da er det perfekt å samle venninnnegjengen til en bytte-kveld, sier Christopher.

– Be alle i jentegjengen ta med seg klær de er lei av og vis fram alt sammen til hverandre. Deretter kan dere kvitte dere med klær som ikke blir brukt og få helt nye plagg inn i garderoben, fortsetter Jan Thomas.

3. Gå på hobbybutikker

Jan Thomas og Christopher råder alle jenter til å avlegge nærmeste hobbybutikk et besøk før man kaster klær man er lei av.

– Panduro er en gullgruve! Kjøp perler, nagler og andre kule detaljer som du kan sy på skjorter, topper og gensere. Til og med tøysko kan man oppdatere, sier Jan Thomas.

– For eksempel kan man sy perler på kragen til en hvit skjorte. Supertrendy og budsjettvennllig, forelsår Christopher.

4. Kjøp brukt

– Å kjøpe second-hand og vintage har vel aldri vært så trendy som det er nå. Gå på skattejakt i bruktbutikkene! Ta deg god tid, for de beste kuppene er ofte godt gjemt. Og pass på at kvaliteten er god og at det ikke er vanskelige flekker på klærne, sier Jan Thomas.

5. Vær hverandres motepoliti

– Gi hverandre råd og tips. Kikk inn i hverandres klesskap - kanskje venninnen din får noen gode ideer med plagg du selv har glemt, sier Jan Thomas.

LES OGSÅ: Fred Hamelten napper kjendisenes bryn for 200 000 i måneden

LES OGSÅ: Kjendismødrenes motetips til gravide - enkle stilgrep for alle

LES OGSÅ: Unngå klesflauser på fest - slik bruker du gjennomsiktige plagg

Publisert:

Finn mer innhold om: