Hudpleie for deg som er i 30-årene

Huden forandrer seg og trenger forskjellige hudpleieprodukter med alderen. Med tiden går cellefornyelsen stadig saktere, i tillegg bærer huden preg av de ytre påvirkningene den har vært utsatt for gjennom årene. Hudtypen din kan også forandre seg etterhvert som du blir eldre. Her er en guide til hvilke produkter du bør bruke om du er i 30-årene.

Mari Glans
Publisert:

I denne alderen vil huden få sine første linjer og rynker. I tillegg opplever mange at huden trenger mer fuktighet enn tidligere. Cellefornyelsen har begynt å gå saktere, og huden føles mindre elastisk. Ved graviditet oppstår det hormonforandringer i kroppen, og dette merkes også på huden. Mange opplever å få pigmentforskjeller i huden.

Rens

Det er viktig å rense huden godt, både morgen og kveld. Om huden har blitt mer tørr enn den var tidligere, kjøp en rensekrem som ikke skummer, for eksempel rensemelk. Bruk gjerne renseprodukter som virker eksfolierende, dvs at de fjerner døde hudceller, og som inneholder fruktsyrer.

MinMote.no - Norges største moteside

Hudkrem

Dette er alderen for å tenke mer langsiktig når man velger hudkremer. Hudkremen bør inneholde antioksidanter for å beskytte huden mot frie radikaler. A-vitamin skal ha en forebyggende effekt på rynker. I tillegg bør dagkremen alltid inneholde solfaktor. Mange hudpleiemerker har egne serier beregnet for alderen 30+, og disse seriene er laget for å tilføre huden det den trenger i denne alderen. Et serum i samme serie er fordelaktig, da serumet øker virkningen av kremen. Det viktigste er likevel å gi huden nok fuktighet, for å forebygge tørrhetslinjer i huden.

MinMote.no - Norges største moteside

Øyekrem

De første linjene vil vise seg rundt øynene og munnen, så det er ekstra viktig å ta vare på det sarte øyepartiet. Kjøp en øyekrem beregnet for de første aldringstegnene, og gjerne en med antioksidanter som virker beskyttende. Om du er plaget med hovne øyne, finnes det øyekremer med en drenerende og avkjølende effekt. På sommertid er det et godt tips å kjøpe øyenkremer med solfaktor, for å gi optimal beskyttelse og forebygging av rynker.

Tilleggsprodukter

Det nytter ikke å kjøpe gode hudpleieprodukter om de ikke klarer å trekke ordentlig inn i huden. Bruk en god peelingkrem en til to ganger i uken for å fjerne døde hudceller. Da klarer de andre produktene å gjøre jobben sin bedre. Bruk en peelingkrem med fine korn, de groveste variantene blir ofte for harde for huden i ansiktet.

Om du sliter med tørr hud, er det lurt å bruke en ansiktsolje under dagkremen for å gi huden nok fett. Ansiktsmasker beregnet for tørr hud bør brukes etter behov.

MinMote.no - Norges største moteside
MinMote.no - Norges største motesideMinMote.no - Norges største moteside
Publisert:

Finn mer innhold om: