Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.

På MinMote finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter MinMote skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener MinMote penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på MinMote, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

Slik får du sommerklare føtter

PEDIKYR HJEMME: Slik gir du deg selv sommerklare føtter.
PEDIKYR HJEMME: Slik gir du deg selv sommerklare føtter. Terry Vine / Digital Vision

Fem steg til spa-pedikyr hjemme.

Etter et år i raggsokker og tøfler har føttene fått lite kjærlighet og pleie, men sandalene venter. Helst skulle man jo dratt på et luksus-spa og tatt pedikyr. Men når budsjettet ikke strekker til kan man få det til nesten like bra hjemme.

Tenn et par duftlys og skru på litt rolig musikk. Så er det bare å følge vår guide med tips fra negletekniker Sunniva Trasti Bygland.

Sunniva Trasti Bygland, negletekniker ved Eger Skin Clinic
Sunniva Trasti Bygland, negletekniker ved Eger Skin ClinicPrivat

For å få til en god pedikyr hjemme trenger du, ifølge Sunniva, minst seks ting. De fleste tingene har du nok allerede i baderomsskuffen.

– En balje, badesalt, neglesaks, neglebåndsskyver, neglefil og en fotfil.

Steg 1: Start med å fjerne gammel neglelakk.

Steg 2: Dypp føttene i en balje med varmt vann og badesalt i ti minutter. Om du ikke har en balje funker en bøtte helt fint. Avslutt gjerne fotbadet med en god fotskrubb.

Steg 3: Etter fotbadet skal neglene og føttene dine være myke og klare for neste steg. Tørk føttene med et mykt håndkle, skyv neglebåndene forsiktig tilbake og klipp neglene dine.

Steg 4: Nå er det på tide å kvitte seg med all den harde huden på hælene. Du kan bruke en fotfil eller en lavastein. Den grove overflaten på lavasteinen gjør at den er perfekt til å skrubbe bort død hud. Husk å være skånsom med føttene dine, ifølge Sunniva er mange for hardhendte.

– Fotfilen kan være din beste venn og verste fiende. Om du filer for mye vil huden ønske å regenerere, og du får dermed hard hud tilbake veldig fort. Og så kan du få sår og infeksjoner i huden ved å file for mye. Men, om du ikke filer nok vil det være vanskelig for huden å trekke til seg fukt fra de kremene du smører på bena.

Steg 5: Etter all skrubbingen trenger føttene masse fuktighet og en liten fotmassasje. Du kan bruke en bodylotion, men en fet fotkrem er det aller beste.

Steg 6: Nå skal det endelig lakkeres. Start med å tørke hver tå slik at neglelakken sitter godt. Så er det bare å velge en farge. Neglelakk er en billig måte å få trendy farger inn i livet på. Bruk en basecoat for å beskytte neglene. Legg deretter to strøk med neglelakk og avslutt med en topcoat. Da holder neglene seg fine, freshe og sunne lengre.

A post shared by @nails_byalma1

Så du skal slippe å ta et skippertak hver sommer er det lurt å pleie føttene jevnlig, ifølge Sunniva.

– Et godt tips er å peele føttene med en god peeling jevnlig, dette kan man gjøre når man er i dusjen. Husk å alltid smøre føttene inn med krem etterpå, sier hun.

De fleste er altfor dårlige til å smøre føttene. Det beste er å få det inne i en rutine. Sunniva anbefaler å gjøre det rett før man legger seg.

– Ha fotkremen på nattbordet, da er det lettere å huske å smøre seg.

Her har du noen av våre favoritter for å få til spa-følelsen hjemme.

Fet fotkrem

Fet fotkrem

En fet fotkrem fra Gehwol.

Lavendel neglelakk

Lavendel neglelakk

En trendy farge på tærne slår aldri feil.

Depend neglelakkfjerner

Depend neglelakkfjerner

Svanemerket neglelakkfjerner fra Nordicfeel.

Rød negelakk

Rød negelakk

Burgunder neglakk med bred

Lavastein

Lavastein

Lavastein også kjent som pimpsten fra Clas Ohlson.

OPI Top Coat

OPI Top Coat

Top coat fra Bli Vakker som kommer i flere farger.

Joe Malone duftlys

Joe Malone duftlys

Duftlys med lukten av granateple og bringebær.

Hvit fotfil

Hvit fotfil

Fotfil med et ergonomisk håndtak fra Blush.

Badesalt

Badesalt

Badesalt på pose med lukt av mango.

Finn mer innhold om:

Hvordan var din opplevelse i dag?