Har du hørt om «wolf cut»-frisyren?

WOLF CUT: En slik hårklipp kjennetegnes ved at den blant annet er veldig oppklipt.

En av årets mest trendy frisyrer herjer både i salongene og på sosiale medier. – Dette er en sveis som tåler, og liker, å bli litt skitten, forteller frisøren.

Malin Gaden
Publisert:

Det siste året har det vært spesielt mye prat om en hårfrisyre som har fått navnet «wolf cut». Den karakteristiske klippen har vært å si overalt i sosiale medier, men hva er egentlig en «wolf cut»?

– En «wolf cut», eller «shag» som det også heter, kjennetegnes ved at den er veldig oppklipt, spesielt mot ansiktet, og får fram mye liv og volum i håret. Den har som regel også en eller annen form for lugg, forteller Jørgen Bech, frisør på salongen SYVOGTYVE.

Ifølge magasinet Glamour skal frisyren også ha fått navnet sitt fordi den er såpass vill – akkurat som en ulv.

KORTERE VARIANT: Du kan selvfølgelig også få en «wolf cut» hvis du har kort hår.

Jørgen Bech har klippet mange «wolf cut»-frisyrer den siste tiden.

– Sveisen oser litt sånn «I-dont-give-a-fuck»-attityde, som jeg digger. Man jobber mye med skjæring istedenfor å klippe håret rett av for å fremheve tekstur i håret. Dette kan gjøres med både saks eller kniv, men jeg personlig jobber mest med kniv. Dette synes jeg gir den beste looken til denne sveisen.

EKSPERTEN: Frisør Jørgen Bech.

En hit på sosiale medier

Det er nok mange som har oppsøkt frisøren sin for å skaffe seg den trendy frisyren, men det er noen som har tatt saken – eller saksen – i egne hender også.

På plattformer som TikTok og YouTube har det strømmet inn med videoer av folk som gir seg selv en aldri så liten «wolf cut». Noen ganger ble det ikke så verst, andre ganger ble det rett og slett katastrofe.

Trenden har selvfølgelig også nådd kjendisene. Både artist Billie Eilish og skuespiller Debby Ryan har også slengt seg på «wolf cut»-bølgen.

En stund var det også så trendy på TIkTok å teste ut spennende frisyrer, at det ble satt sammen en hel YouTube-video på såkalte «hair fails». Videoen har nærmere 12 millioner visninger.

NYHETER

Mener Angelina Jolies frisør må få fyken

Det var kanskje derfor den populære frisøren Paul Watts lagde en video på hvordan man kan skape en «wolf cut» hjemme? Det er tydelig at introduksjonsvideoen falt i smak. Den er nemlig blitt sett over én million ganger.

– Får henvendelser nesten daglig

Bech hos SYVOGTYVE forteller at frisyren også er en etterspurt trend blant hans kunder. Noe han elsker.

– Veldig mange spør om å få mer liv i håret og da passer denne sveisen, eller deler av den, svært bra. Jeg får henvendelser nesten daglig, fra både eksisterende, men også mye nye kunder. Jeg liker veldig godt når kunder tar med bilder, det gir oss begge en visuell pekepinn på hva de er ute etter. Det er ikke alltid like lett å forklare med ord!

Bech legger til at dette er en frisyre som vil passe utmerket for deg som ønsker en sveis med attityde og «punch», som fortsatt har mye lengde og som er enkel å vedlikeholde og gror fint ut.

POPULÆRT: Frisør Jørgen Bech får henvendelser om «wolf cut» nesten daglig.

– Det er en look som folk fort legger merke til og vil snu seg etter på gaten, så det vil tiltrekke en del oppmerksomhet. Det blir mye hår, som skal se litt vilt ut, så om du er en som liker det glatt og polert er ikke dette en look for akkurat deg, sier Bech og legger til:

– Det som er viktig å tenke på med denne looken er at selv om den er i utgangspunktet er enkel å vedlikeholde, behøver den riktige stylingprodukter. Å ha riktig fuktighetsbalanse er veldig viktig her siden håret er veldig teksturert. En fuktgivende krem eller spray, som samler håret, hjelper mye. Og kutt ned på vaskingen! Dette er en sveis som tåler, og liker, å bli litt skitten.

HÅR

Slik tar du vare på håret ditt i høst

HÅR

Slik unngår du fett hår

HÅR

MinMote-redaksjonens favoritter til håret

Publisert:
Malin Gaden
Malin er journalist i VG. Hun skriver saker innenfor MinMotes kategorier interiør, skjønnhet og mote, men har også stor interesse for å utvikle nye ideer og konsepter for merkevaren.

Finn mer innhold om: