Slik får du det perfekte brudehåret

ROMANTISK: Bryllupsfrisyren er viktig for mange. Her er tipsene til hva du må tenke på. Alle foto: Cecilie Krogh.

Hår og frisyre i bryllup kan være vanskelig. Her er de beste tipsene til hvordan du finner brudehåret som passer deg.

Cecilie Krogh
Publisert:

Når det kommer til brudehår vil noen gjerne gjøre alt selv, mens andre synes det er deilig å sette seg godt tilbake i stolen og bli stylet av profesjonelle frisører.

Uansett er det lurt å være ute i god tid med å tenke på hvordan du vil ha hår og make-up.

Mange er usikre på hvordan man skal ha håret: Løst, oppsatt, krøllet eller rett. Og man får ikke alltid noen klarere svar etter X antall søk på det store nettet.

Her er MinMotes skjønnhetsekspert Cecilie Kroghs beste tips for å finne den perfekte frisyren til deg:

• Bryllupsdagen er dagen der du skal være den beste utgaven av deg selv.

Man kan bli litt revet med under forberedelser, og plutselig har man bestemt seg for en veldig stram hårknute. Om du alltid går med håret ditt løst, ha det løst på den store dagen – selvsagt med en brudefinish. Har du alltid sideskill, ikke gå for en frisyre med midtskill. Du ønsker å se ut som deg selv. Husk at bryllupsbildene er noe du skal ha med deg resten av livet. Det er et godt tips å være klassisk og tidløs.

HÅR

Slik får du mest ut av din neste frisørtime

LEKKERT: En stram knute kan pyntes opp av en hårbøyle med perler.

• Ha kjolen klar før du bestemmer deg for frisyren

Frisyren skal passe både deg og kjolen din. Har du en kjole som er enkel og uten mye detaljer, er det fint med et hår som gjør litt mer ut av seg. Har man en stor kjole med mye detaljer, er det ofte finest med et roligere hår og make-up. Helheten er viktig!

BRUD

SE THEA OG EMILYS ROMANTISKE BRYLLUP

Om brudekjolen har en åpen eller detaljert rygg, er det fint å ha håret opp, eller man kan style håret over den ene skulderen. Da føler du fremdeles at du har håret løst, samtidig som kjolen virkelig får skinne.

ROMANTISK: Et håroppsett trenger ikke være stramt og formelt. Finn en variant som passer deg!

• Hårtilbehør

Hårspenner, blomster og diademer er lekkert i et brudehår. Det kan også forvandle den mer hverdagslige favorittfrisyren din til bryllupsklart hår i en fei. Dette er veldig fint for bruder som ønsker å gjøre stylingen selv, kanskje du til og med skal prøve deg på å lage spennen selv?

TREND-DETALJ: Skal du style håret selv kan fine spenner pynte opp hverdagsfrisyren til å bli klar for bryllup.

• Slør

Slør er ofte en del av stylingen. Om du ønsker å ta sløret av under bryllupsmiddagen, vær sikker på hvordan du gjør dette uten å ødelegge frisyren.

Frisøren din kan instruere deg eller din forlover til dette.

HÅR

SLIK KAN DU JUKSE DEG TIL PERFEKT BLOW-DRY

• Ikke farg og klipp rett før bryllupet

Bestill gjerne en time til egenpleie minst 2 uker før den store dagen. Da har du muligheten til å korrigere fargen om det skulle være nødvendig, samtidig som fargen får «satt seg».

PERSONLIG TVIST: Kanskje blomstene du skal ha i bryllupet også kan brukes i frisyren?

Mange salonger og stylister tilbyr også prøvetimer i forkant av bryllupet. Det er en time der du har muligheten til å se forskjellige alternativer av hår og make-up. Du får også vurdert ferdighetene til frisøren. Dette er din store dag, og om ikke frisøren leverer som ønsket må du ikke være redd for å bytte til en annen.

BRUD

VAKRE BRUDEKJOLER PÅ BUDSJETT

Mange stresser ekstra på bryllupsdagen og tar litt irrasjonelle avgjørelser. Dette er nok en grunn til at jeg anbefaler prøvetimer til mine kunder. Da vet man nøyaktig hva man går til og man kan sette seg tilbake og puste litt på denne ellers stressende dagen. Mange inntrykk skal fordøyes, ikke stress med hår og make-up. Om du skal fikse håret selv anbefaler jeg å ta en skikkelig prøvetime hjemme også. Håret skal være perfekt. Enkelt og greit!

VÆR NØYE: Det viktigste er at bryllupshåret passer deg og din store dag.
Publisert: