Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.

Brud i år? Her er frisørenes beste tips

BRUD: Mange bruker mye tid på å tenke på hva slags hår man skal gå for på den store dagen. Kanskje ekspertenes tips i denne saken kan hjelpe litt?

Slik får du frisyren din til å passe med både hår og sminke på den store dagen.

Malin Gaden
Publisert:

Det ble ikke mange bryllupene som fant sted i 2020, men i år ser det ut til at det er noen som får muligheten til å feire den store dagen. Selv om bryllupet kanskje ikke blir like stort som man hadde tenkt, trenger en fortsatt ikke spare på kruttet når det gjelder kjole, sminke og hår!

Les også: Alt du må vite om årets brudetrender for 2021

Disse tre elementene, kjole, sminke og hår, skal gjerne harmonere for å ikke ta oppmerksomheten fra det ene eller det andre.

– Ofte bestemmer man bryllupsfrisyren etter at kjolen er funnet for ikke å dra fokus fra elementer på kjolen, men heller fremheve disse, forteller Maiken Leonardsen, fargespesialist og frisør hos Bel Etage i Oslo.

GODE TIPS: Frisør Maiken Leonardsen mener man bør velge frisyre basert på hvilken kjole man har.
SMINKE

Tips: Slik kan du sminke deg selv til bryllup

– Har man en åpen rygg kan det være lurt å sette håret opp for å ikke dekke over ryggen, som er en del av kjolen. Har kjolen flest detaljer foran er det fint å ha hår-fokuset bak. For eksempel med en oppsatt frisyre med lavt eller høyt tyngdepunkt, halvt opp/halvt ned, eller alt ned. Håret tilpasses også ofte sesong, og om det er utendørs eller innendørs bryllup, forteller frisøren.

Vogue Scandinavias nye skoekspert, Sandra Hagelstam, giftet seg nylig med sin utkårede iført en kort, hvit kjole med en gigantisk sløyfe bak. Hun gjorde akkurat slik som Maiken Leonardsen tipset om, og gikk for en oppsatt frisyre slik at sløyfen virkelig fikk skinne.

BRUD

Fra brud til fest og hverdag: Hvite kjoler til flere anledninger

Populær frisyre

Siv Oldervik, frisør og eier av Stas Hår og Bryn i Trondheim, forteller til MinMote at den lave, naturlige bun-en er en evig klassiker på brudehår-fronten.

– Det er nok den som har gått mest igjen i alle år jeg har jobbet som frisør. Fordelen med denne frisyren er at den passer til de fleste, og kan til og med få tynt hår til å se tykt ut. Den er også veldig fin med tanke på sommervarmen.

Men før du kommer til frisøren for å sette opp din drømmefrisyre, kan det være lurt å forberede seg litt.

– Stort sett pleier jeg å anbefale en god hårkur som kunden skal bruke jevnt og trutt for å få et sunt og friskt hår.

LANG ERFARING: Siv Oldervik (bak) har 25 års erfaring som frisør.
BRUD

Brudespalten: Se Silje Marie og Bendiks skjærgårdsbryllup

Maiken Leonardsen hos Bel Etage legger også til at det er noen andre frisyrer som også er svært populære.

– Løse, romantiske og bohemske oppsett og stylinger går aldri av moten. De er tidløse og kler enhver sesong – og de fleste bryllup. Frisyrer med store, behagelige og naturlige bevegelser er noe som kler de fleste. Det er også noe de fleste føler seg vel med. Og dét er superviktig på selve bryllupsdagen, om ikke det viktigste! Bruden skal føle seg som den beste versjonen av seg selv.

Siv Oldervik sier seg enig med Leonardsen i at denne frisyren er trendy om dagen.

– Det er veldig mange som ønsker naturlige, løse oppsett. Brudene vil ikke at det skal være for stivt. Vi ser også mye utslått hår med bølger, samt halvt oppsatt hår og hestehaler – min store favoritt om dagen. Det er så fint!

BRUD

Alexandra Hoang om bryllupet: – Helt magisk!

Frisørenes beste tips

Man må selvfølgelig velge akkurat hva slags frisyre man vil, men frisørene sitter på noen gode tips til hva som vil passe særdeles godt til ulike hårtyper.

– Bruden skal kunne få en frisyre som er tilpasset hennes ønsker, og samtidig føle seg trygg på at frisyren holder seg fin gjennom hele dagen. Frisørene har både kunnskap og hjelpemidler for å få til det optimale og ønskelige resultatet, forteller Leonardsen.

Basert på sine 25 år med erfaring, har Siv Oldervik listet opp noen fine forslag til deg med alt fra krøllete til superkort hår.

Krøllete hår

– Det kan være veldig fint å sette opp noe løst og naturlig. Gjerne med litt pynt i håret i form av blomster.

Langt hår

– Har du langt hår synes jeg det er fint å fremheve det. Derfor vil jeg anbefale å ha håret ned – med mindre mye skjer bak på kjolen. Gjerne sett opp overhåret for å få noe hår bort fra ansiktet. Det er også kult med et diadem, en bøyle eller tiara! Et annet alternativ til langt hår er den nydelige hestehalen. Der synes jeg det er fint å krølle lengdene og skape volum.

Stor hårbøyle med iøynefallende detaljer

Stor hårbøyle med iøynefallende detaljer

Hårbøyle fra Prada.

3565,-
Gå til butikk
Hvit, budsjettvennlig sløyfe

Hvit, budsjettvennlig sløyfe

Sløyfe fra Cubus.

60,-
Gå til butikk
Hårspenne med elegante detaljer

Hårspenne med elegante detaljer

Hårspenne fra Rosantica.

965,-
Gå til butikk

Skulderlangt hår

– Sett det gjerne opp i en lav bun, eller bare rett og slett lag en fin skill og skap fine bevegelser i håret slik at det bare kan henge løst. Pynt gjerne med en krans!

Superkort hår

– Lag en kul skill og dra på med noe kult tilbehør. Et fresht slør eller noe silke i håret som du fint kan ta av til festen, for eksempel.

Søt erstatning for brudeslør

Søt erstatning for brudeslør

Sløyfe fra Jennifer Behr.

2695,-
Gå til butikk
Utsmykket hodepryd

Utsmykket hodepryd

Hodepryd fra Simone Rocha.

7000,-
Gå til butikk

Tykt hår

– Er håret tykt og det er sommerbryllup, ville jeg gått for oppsatt hår! Det er fint og deilig i varmen.

Tynt hår

– Er håret ditt tynt er det veldig viktig med gode forberedelser! Du aner ikke hvor «mye» hår en kan få til med hjelp av opprulling og stylingprodukter. På tynt hår kan det også være en fordel å sette opp håret og gjerne dra på med litt pynt! Store bøyler og silke er vinden og vil passe ypperlig for å få «størrelse» på håret!

HÅR

Frisørene tipser: Triksene for tykkere hår

Statement-hårbøyle med perler

Statement-hårbøyle med perler

Hårbøyle fra NA-KD.

199,-
Gå til butikk
Hårspenne med perler

Hårspenne med perler

Hårspenne fra Maanesten.

200,-
Gå til butikk
Store perler på hårstrikk

Store perler på hårstrikk

Hårstrikk fra Jennifer Behr.

885,-
Gå til butikk

La deg inspirere

Som alltid kan man se på bilder fra den røde løperen for å hente litt inspirasjon. Også her blir det brukt mange timer på å finne den rette frisyren til den beste kjolen.

– Hollywood-hår i form av store bølger er i vinden, forteller Siv Oldervik.

HÅR

Slik kan du lage lekre krøller – helt uten varme

Men selv om det er mange trender som herjer på hår-fronten, er det en ting frisøren mener er viktigere.

– Jeg opplever at veldig mange bruder kommer med bilde av håret bak. Fine oppsett, men sjelden en mening om hvordan håret skal være foran. Etter min mening er det fronten som skal være i fokus! Tenk over hvordan du vil ha det? Hva liker du? Midtskill? Sideskill? Stramt? Litt «rufsete» stylet? Bakover eller oppover?, spør frisøren før hun avslutter med følgende:

– Det viktigste er å føle seg vel!

HOLLYWOOD-GLAM: Skuespiller Margot Robbie stylet sin kjole med røde lepper og hår som skriker «old Hollywood glam». Denne frisyren gjør seg godt til kjolen siden plagget gjør at man «har plass» til mer hår uten å dekke over kjolen.
VINTAGE: Jessica Chastain har også vært å se i en frisyre som gir oss skikkelige vibber til gamle Hollywood.
OPPSATT: Stjerneskuddet Yara Shahidi er ikke redd for å prøve nye frisyrer. Her har hun satt krøllene sine opp i en kul variant. Luggen setter virkelig prikken over i-en. Denne frisyren passer spesielt godt til denne kjolen da det er så mye detaljer i front og på den ene skulderen.
AVSLAPPET OG FLETTET: Blake Lively er ikke fremmed for å ta i bruk en kul flette på den røde løperen. Denne varianten kan passe fint til en bohemsk brud – samt til oss som bare ønsker en kul frisyre en sommerdag! Legg også merke til pynten i håret.
ELEGANT: Dakota Johnson kunne faktisk gått rett fra rød løper til sitt eget bryllup i denne looken.
Publisert:
Malin Gaden
Malin er journalist i VG. Hun skriver saker innenfor MinMotes kategorier interiør, skjønnhet og mote, men har også stor interesse for å utvikle nye ideer og konsepter for merkevaren.

Finn mer innhold om: