Ekspertenes råd: Slik fjerner du uønsket hårvekst

HÅRETE: Du bør ikke prøve å fjerne håret på ryggen selv, mener ekspertene MinMote har snakket med. Illustrasjonsfoto: Jonathan Kitchen/Getty Images

Vink farvel til hårete skuldre og tær: Her er MinMotes beste tips til deg med uønsket hårvekst.

Sverre Norberg-Schulz Hagen
Publisert:

Når sommeren kommer, velger mange menn å fjerne uønsket hårvekst. Ifølge den britiske avisen Daily Mail har enkelte hårsalonger i London opplevd en økning på hele 85 prosent fra menn som ønsker laserbehandling for å fjerne kroppshår de siste par årene, og det kan virke som at trenden gjenspeiler seg også her i Norge.

HUDPLEIE

Dette må du huske på før du tar brazilian wax

Ved Nobel Clinic, en av Norges største klinikker innen plastisk kirurgi, opplever de stadig at menn kommer innom for å få en permanent løsning på «problemet».

– Slik jeg opplever det blir dette mer og mer populært, sier Maria Kjøndahl, kosmetisk sykepleier ved Nobel Clinic.

Hun forteller at stadig flere menn velger laserbehandling for å kvitte seg med uønsket hårvekst, i hovedsak på ryggen, brystet og overarmene.

– Laserbehandlig fjerner omtrent 80 prosent av hårveksten permanent, men tar kun de mørke hårene, så man må regne med litt vedlikehold, forteller Kjøndahl.

LIVSSTIL

Sjekk ut MinMotes sommerspalte her!

«Quick fix»

En komplett laserbehandling er imidlertid er relativt dyrt prosjekt, med priser på flere tusen kroner for komplett behandlig av rygg, nakke og bryst. I tillegg tar en slik behandlig ofte mange måneder – og den innebærer at man i perioder holder seg unna all soling. Dersom man er på utkikk etter en raskere, og mindre kostbar løsning, er voksing et alternativ. Kjøndahl anbefaler dette dersom man trenger en «quick fix» før sommerferien.

MANN

Hvor ofte skal en mann klippe seg?

Artikkelen fortsetter under bildet!

POPULÆRT: Det er ikke lenger bare olympiske svømmere som vokser brystkassa. Stadig flere menn velger å kvitte seg med uønsket hårvekst. Illustrasjonsfoto: Getty Images

– Flere menn på sommeren

Hudpleier Madelen Karlsson ved hudpleieklinikken Råh i Oslo forteller at de merker en tydelig oppsving i antall menn som besøker klinikken før og på sommeren sammenlignet med vinteren.

– Som regel vil de få vokset bort hår på ryggen, forteller Karlsson.

På denne måten blir man hårfri i mellom tre og fire uker, men ikke forvent deg en time aromaterapi.

– Det er riktignok individuelt, men mange synes nok at behandlingen kan være smertefull, sier Karlsson, og legger til at voksing også kan gjøres på hjemmebane.

Det finnes mange mange tilbud til den som vil forsøke å gjennomføre voksingen på egenhånd. Hudpleierens anbefaling er imidlertid å be en kjæreste eller en kamerat om hjelp.

historien om brazilian
LIVSSTIL

LES DEN MORSOMME HISTORIEN OM DEN SMERTEFULLE TRENDEN HER!

- Ikke barbér!

– Det enkleste er ofte å velge strips med ferdig påsmurt voks. De fester man rett på hårene, for så å rive dem av igjen. Dette er enklere enn å bruke en variant der du må smøre på voksen selv, forteller Karlsson.

Hun fraråder også mot å bruke barberhøvel for å fjerne hårveksten, det være seg på brystet, armene eller ryggen.

– Dersom man barberer bort hårene kan man oppleve at de vokser ut igjen på samme måte som skjeggstubber. Når man vokser bort hårene, gror de ut igjen som myke, lyse hår før de blir mørke.

Voksprodukter for menn

Voks-sett for menn fra Sugar Wax hos Amazon.com, 120 kroner. Foto: Produsenten

Voksprodukter for menn

Veet voksttrips hos Gents.no, 99 kroner. Foto: Produsenten

Ikke fjern alt

Om du ikke vil fjerne alt håret, men ønsker å korte det ned og holde hårveksten «i sjakk», kan en kroppshårstrimmer være et godt valg, forklarer ekspertene MinMote har snakket med. Her finnes varianter i alle prisklasser, spesielt beregnet på å fjerne hårvekst på brystkassen, ryggen, eller på føttene – sistnevnte er ofte unødvendig med mindre du ser ut som en hobbit.

Artikkelen fortsetter under bildet!

Hårfjerning for menn

Phillips kroppshårstrimmer fra Komplett.no, 549 kroner.

Hårfjerning for menn

Trimme-saks fra Tweezerman hos MensDirect, 105 kroner.

Om du ønsker å fjerne hår rundt intimsonen, eller i armhulene, kan det være et lurt triks å se hvor mye som synes til å begynne med. Om hår stikker ut av armhulene dine når du står med armene langs siden kan du med bruke en vanlig hårtimmer, eller en skarp saks, til å korte ned hårene. Om du har planer om å dra på stranden i en stram badebukse kan det være en idé å trimme bort hår som stikker over bukselinningen, eller ut av buksebeina. Også her lønner det seg ofte å bruke en trimmer, framfor en barberhøvel, da trimmere etterlater et mer naturlig – og ikke så fremtredende – skille.

Denne artikkelen ble først publisert i 2016, og er nå oppdatert og republisert.

NB: Husk at toll og merverdiavgift ikke alltid er inkludert i prisen som vises i utenlandske nettbutikker.

Publisert:

Finn mer innhold om: