Slik unngår du statisk og elektrisk hår i vinter

VELKJENT: Det er nesten umulig å unngå statisk og tørt hår om vinteren. Fukt og olje skal være løsningen, ifølge ekspertene. Foto: Getty Images
VELKJENT: Det er nesten umulig å unngå statisk og tørt hår om vinteren. Fukt og olje skal være løsningen, ifølge ekspertene. Foto: Getty Images

Får du i liket med mange andre, statisk og tørt hår når gradestokken viser kalde blå? Ikke fortvil, her får du ekspertenes beste tips.

Det er ikke til å unngår på en dag som denne - juleferien er forbi, og du føler deg maks ufresh. Det er iskaldt, så huden klør og er tørr og håret er statisk og flatt etter luebruk. Her er tre enkle måter å få volum i håret på.

Dette er irritasjonsmomenter som ikke er til å komme i fra, men heldigvis lett å gjøre noe med. Forresten - dette har juleferien gjort med huden din.

Her er ekspertenes beste triks:

- Folk flest er dårlige til å bruke kur. Mange tror det tar lang tid, men det tar kun fem minutter ekstra i dusjen. En regel er å vaske håret hver annen eller tredje dag og kure en gang i uken, forteller frisør Benedicte Mykland.

Og grunnen til det, ifølge Mykland?

- Fuktighet motvirker statisk og sprøtt hår, og er viktig å tenke på når gradestokken kryper nedover, forteller hun til MinMote.

Har du tørre hender? Sjekk disse enkle triksene!

Hårpleie

Hårolje som styrker og gir glans fra Jon Freida, hos boots.no. 165 kr. Foto: Produsenten

Hårpleie

Siljeolje fra Biosilk hos Vita. 189 kr. Foto: Produsenten

Hårpleie

Hårkur fra Define, hos de fleste dagligvarebutikker. 93 kr. Foto: Produsenten

Bruk olje

Minusgrader kan ødelegge hårfibrene om du bruker feil produkter. Et nordisk, ungt hår trenger både fuktighet og oppbyggende proteiner. Olje kan brukes på alle hårtyper, men har du tynt hår bør du bruke det i små mengder.

- Silkeolje anbefaler jeg på det sterkeste fordi den gjenoppbygger og gir fuktighet. Olje har samme effekt på håret som på huden. Når den påføres på vått hår sender oljen vannet tilbake inn i håret igjen, forklarer Agnes Guldbransen fra frisørsalongen Gevir.

Unngå floker og flett håret - Her er to enkle flettefrisyrer, steg for steg.

Oljen kan brukes før vask, etter vask eller når håret føles tørt, og fordeles fra rot til spiss. Mengden olje kommer an på håret, til tynt hår bør mengden tilsvare en femtiøring, for normalt hår en tikroning og på et ekstremt tykt hår på størrelse med en tjuekroning.

For å motvirke elektrisk eller statisk hår, bør du være ekstra påpasselig med å bruke både sjampo, balsam og kur. Er du blant de som sliter veldig med elektrisk hår bør du påføre balsam fra rot til spiss for å komme i bukt med problemet.

Finn mer innhold om:

Hvordan var din opplevelse i dag?