Hår med lag: Høstens hår skal være oppklippet

TRENDSETTER: Matilda Djerf har inspirert mange med sitt voluminøse hår.

Dette må du tenke på om du vil ha oppklippet hår.

Elise Alexandra Gulbrandsen
Publisert:

Vi har allerede skrevet om at hårruller er hot på TikTok. Men en annen hårtrend som virkelig gjør seg gjeldende, er oppklippet hår med flere lag, eller layers, som det gjerne blir kalt.

– «The Rachel» har fått sin renessanse, og den er bedre enn noensinne, skriver Harpers Bazar.

Flere internasjonale skjønnhetsmagasiner peker også på at oppklippet hår er tilbake som en supertrend. Mange av de som nå vil klippe lag er inspirert av den svenske superinfluenceren Matilda Djerf, men også av karakteren Rachel fra «Venner for livet».

På TikTok florerer det også av de som velger å klippe lag i håret på egen hånd – med varierende hell. En av de som har tatt saksen fatt etter å ha sett en videotutorial, er Sigrid Ahlquist Slagstad. Hun la ut en video på sin TikTok-konto som er sett av over 140.000.

sigridbaby🔪 on TikTok

Det hele ble et spontant innfall, hvor Ahlquist Slagstad søkte opp hvordan man kunne klippe lag i sitt eget hår og raskt fant en videoguide.

– Frisyren er blitt ganske så trendy, og Matilda Djerf er vår generasjons inspirasjon. Vi har litt lik hårtype, og da tenkte jeg at det ville være fint med samme sveis.

HJEMMEKLIPP: Sigrid Ahlquist Slagstad.

Da hun først sto klar med saksen hånden og håret samlet i strikk foran ansiktet, føltes det hele litt feil.

– Så tenkte jeg at det vokser ut igjen om det skulle gå galt. Jeg fikk stylet det med hårruller, og da ble jeg kjempefornøyd og syns det ble veldig stilig, sier hun og legger til:

– Egentlig ville jeg ha anbefalt å gå til frisøren, og jeg skal ta en tur til frisøren for å gjøre det helt ordentlig. Det var uansett gøy å teste noe nytt.

ORIGINALEN: Jennifer Anistons frisyre fra midt på 2000-tallet har fått navnet «The Rachel», og er tilbake i trendbildet.

Frisørgründer Irene Stana driver frisørsalongen Floke, og har skrevet boken «Klipp deg!», som gir guiding til hvordan man kan lykkes med hjemmeklippen.

Hun ville skrive boken fordi hun oppdaget at tre av fire klipper seg hjemme. Stana sier at det å klippe opp håret ikke nødvendigvis er det vanskeligste man kan prøve seg på.

– Det har litt med hva slags hår du har, hva slags lengde det har fra før, og litt på ønsket resultat. Teknisk sett kan man gjøre alt foran ansiktet, og om man ser arbeidet er det lettere å forstå sammenhengen. Det er ikke den vanskeligste klippen.

Kler mange

Det finnes også fallgruver.

– Det som er faren er at om man har veldig langt hår, kan du ende med å klippe av hele lengden uten at du helt forstår det.

Magasinet Glamour har også gitt den nye frisyren et navn, nemlig «The Sachel». Det stammer fra at den trendy frisyren kan sees på som en mellomting mellom «The Shag» og «The Rachel». Stana har også merket pågangen etter den oppklippede frisyren nå.

– Det er en veldig populær frisyre, og det er veldig forståelig. Man kan ha ganske langt hår, med masse liv, samtidig som man får masse volum mot ansiktet. Det er en frisyre mange kler. Det er en anvendelig frisyre.

«THE SACHEL»: Modell Kaia Gerber har gått for en oppklippet frisyre med lag.

Stjernefrisør Sam McKnigt, som blant annet står bak flere av prinsesse Dianas ikoniske frisyrer, sier til Hapers Bazar at dette er en frisyre som vil gi mye volum uten for mye innsats.

– Det er en spennende frisyre med nøye plasserte lag og kortere lengder rundt ansiktet som moderniserer supermodell-looken, sier han.

McKnight har også nylig tatt saksen fatt på skuespiller Jodie Comers hår – og da var det selvfølgelig oppklippet hår som sto på menyen.

VELKJENT FRISYRE: Farrah Fawcett hadde en frisyre med mye volum, som nå er tilbake i trendbildet.
Publisert:
Elise Alexandra Gulbrandsen
Elise Alexandra er journalist i VG. Her skriver hun om mote, interiør og skjønnhet. Hun har en forkjærlighet for bruktshopping, og vil inspirere deg til å finne din egen stil.

Finn mer innhold om: