Frisyrene som gjelder i høst

VARME TONER: Denne høsten er det varme toner som gjelder, sier frisørene.

Klar for varmere toner, oppklippet hår og lugg?

Emma Louise Fon Mathisen
Publisert:

Vi vil nesten påstå at høsten er mer en «ny start» enn januar.

Når august bikker over i september skjer det en endring i både temperatur, fargene på trærne, og ikke minst i motebildet. Sesongens nye trender manifesterer seg sakte, men sikkert rundt oss.

For mange er det å ta seg en tur til frisøren når høsten kommer ekvivalenten til å shoppe nye klær til skolestart som barn. Man vil ha noe nytt, en forandring, være on trend.

Så hva er høstens store hårtrender, spør du? Vi har snakket med tre frisører som deler hva de spår å bli superhot på hårfronten i høst.

Luggen står sterkt

Ifølge Andrés Valle-Kløvstad, daglig leder ved Gevir Eger, er frisørkunder i dag ofte svært oppdatert på trender – før de kommer til salongen.

– Folk generelt er veldig frempå med ønsker, noe jeg elsker. Det får oss frisører til å følge med mer og oppdatere seg på nye trender.

HÅR

Dårlig hårdag? Disse frisyrene redder dagen

Han tror TikTok, Instagram og Facebook er en stor grunn til at kundene vet hvilke trender som kommer.

– Så, hva er det folk spør om?

– Jeg føler jeg får mye spørsmål og ønsker om «face framing», «bottleneck bangs» og generelt klassisk lugg om dagen, sier han til MinMote.

Valle-Kløvstad forteller at alle de tre teknikkene gjelder frontpartiene i håret, men at de er noe forskjellig. Mens «face framing» gir en løs og ledig ramme rundt ansiktet, er «bottleneck bangs» en mer sofitiskert versjon av den populære «curtain bangs», og plassert mer mot fronten av ansiktet.

Rettetangens renessanse?

Frisør Maiken Leonardsen sier hun merker at folk etterspør frisyrer som gjør seg godt med stylingverktøyene deres.

– De klippene som komplimenterer rundbørsteføneren og hårrullene best er veldig trendy akkurat nå.

Spretten lugg, volum og tilfeldig bølger lenge vært superpopulært, og det har vært «overalt» å se på TikTok. Dette er en frisyre som definitivt også fortsetter utover høsten, mener Leonardsen.

Samtidig sier hun det er vel så populært med stikk motsatt frisyre – altså stram hestehale eller knute.

– Det har tatt helt av hårruller, rundbørstefønere og volum til nå, men også «sleek bun» og «sleek ponytale». Folk har blitt veldig flinke til å lage disse stylingene hjemme, sier hun til MinMote.

Nedenfor kan de se hvordan Maiken lager en «sleek bun»:

I tillegg tror Leonardsen vi muligens også får se en oppblomstring av rett hår i tiden fremover.

– Hvem vet, alt kommer jo tilbake. Rettetangen har støvet ned på hyllen en god stund nå, sikkert ikke lenge til den gjør et comeback. Superrett hår er å se på diverse catwalks og lignende.

RETT HÅR: Superrett hår var en gjenganger under Chanels visning for sommer 22.

Varme toner for ekstra glød

Skal vi tro frisørene er det særlig én fargetrend vi vil se denne høsten: varme toner.

Frisør og eier av salongen Stas Hår og Bryn i Trondheim, Siv Oldervik, tror folk vil ha farger som ser eksklusive ut.

– De blonde ønsker å gjøre de lyse tonene mer dempet, og brunettene ønsker en mye varmere farge, gjerne mot dyp kobber. Fargene skal se eksklusive ut, og bryn skal være ryddige og fyldige!

Også Leonardsen sier kobberfarger vil bli populært fremover, og at fargetonene gjerne gir en ekstra liten «piff».

KOBBER: Sydney Sweeney gikk for kobberfarget hår tidligere i år.

– Varmere toner gir en egen glød, og er noe man trenger når dagene blir gråere. Varme brunfarger, «bronde»-farger (miks mellom brunt og blondt, journ.anm. og blondfarger er nok noe vi vil se mye av.

BRONDE: Hailey Bieber er dronningen av brun/blondt hår, og er ofte å se med varme nyanser i håret.

At varme farger gir glød sier også Valle-Kløvstad seg enig i.

– Lyset reflekterer mer glød i et varmere hår enn det gjør i et kaldt farget hår. Mot ansiktet er en varmere farge mye «snillere». Det jobber ofte med fargetonene og gir ansiktet ekstra glød.

Han trekker frem farger som honning, karamell, svak kobber, kanel, champagne, varm og rik brunette som sesongens fargevinnere.

Pleie, pleie, pleie

En lang og solfylt sommer kan ofte sette sine spor i håret ved å gjøre det både slitt og tørt. Denne høsten tror frisørene mange vil fokusere på pleie som aldri før.

– Man vil se kostbar og glansfull ut. Jeg merker at etterspørsel for kur, pleie og glans alltid kommer sterkere tilbake når vi nærmere høsten. Etter sommerens sol og festligheter er høsten til for selvpleie og kos, så da føler jeg at mange vil både kure og pleie håret, forteller Valle-Kløvstad.

– Kundene vil ha kur, kur, kur og masse pleie! De tar vare på håret sitt mer enn noen gang, sier Oldervik.

Publisert:
Emma Louise Fon Mathisen
Emma Louise er journalist I VG. Her jobber hun med tekst- og videosaker innen mote, interiør og skjønnhet. Hun har en lidenskap for skjønnhet og velvære, og elsker å teste nye produkter og trender.

Finn mer innhold om: