TRENDY: Ved hjelp av denne enkle guiden kan du lage din egen hårbøyle. Alle foto er tatt av Bjørn Opsahl og er hentet fra boken «Hårpynt - lag den selv».
Skjønnhet

Lag din egen flettekrans på 1-2-3

Slik kan du lage din egen hårpynt til julefesten.

 • Elise Alexandra Gulbrandsen
Publisert:

En enkel måte å pynte opp et juleantrekk er å bruke trendy hårpynt. Med denne enkle oppskriften laget av designer Fam Irvoll kan du lage din egen fletteturban.

Designeren fikk opp øynene for selvlaget hårpynt da hun gikk på ungdomsskolen på 90-tallet og schrunchie-trenden herjet.

NYHETER

Ellevilt kjendisshow på Fam Irvoll-visning

Siden den gang har hun vist egenlagde hårbøyler på catwalken og nylig gitt ut sin egen bok om hvordan du kan lage hårpynt selv. Hun har fått forkjærligheten for pynt i håret først og fremst fordi det er enkelt å få til.

– Det er uendelig med muligheter, det har ingen størrelser slik at det passer til alle og en måte å gjøre det på kan bli til utallige versjoner med farger og stoffer. Det syntes jeg er gøy, sier hun til MinMote og legger til at hennes beste tips for å lykkes er å være nøye.

TILBEHØR

Lag trendy veske av skjerf

Om du er i det kreative hjørnet er dette også en perfekt julegave! Bare fantasien setter grenser for hvordan du kan lage din egen unike hårbøyle.
Slik lager du hårbøylen:

DETTE TRENGER DU: 2,5 meter lange stretch-fløyelsremser, 10 cm bred. To små biter av samme stoff som 10 centimeter lange og ca. 5 cm brede. En flat hårbøyle. Steiner eller annet bling du liker.
STEG 1: Begynn med de små fløyelsstykkene. Disse skal limes på nedre del av bøylen på begge sider, de skal dekke bøyle-endene og limes stramt rundt bøylen. Beregn litt ekstra stoff, slik at de overlapper på undersiden av bøylen.
STEG 2: Lag en løkke i den enden av det store fløyelsstykket og tre denne løkken inn på bøylen og stram til. Fortsett å lage sånne løkker – og tre dem fortløpende inn på bøylen. Det er akkurat som når du legger opp første maske på en strikkepinne. Fortsett slik inntil du har så mange løkker at det ikke lenger er noe mellomrom mellom løkkene på bøylen og der du limte på stoffet.
STEG 3: Dander løkkene så det blir jevnt og fint bortover. Ha en litt lim på undersiden av hver løkke, da holder de seg der du ønsker. Fortsett på denne måten helt ned til den andre enden av bøylen, der du har festet de små stoffstykkene. Legg siste løkke 2–3 cm over stoffet, og lim den fast.
STEG 4: Klipp til den enden av «løkke-stoffet» slik at den måler to centimeter. Dytt den inn i siste knute og lim fast. Gjør tilsvarende med den andre enden av «løkkestoffet».
SISTE FINISH: Lim på glitrende steiner om du vil. – Dette er dronningen blant hårbøylene mine! Det er denne bøylen jeg får mest skryt for – den gjør deg til festens midtpunkt. Passer til både oppsatt og utslått hår, sier Fam Irvoll.
Publisert:

Les også

 1. HÅR

  Frisørtest: Er Cutters like bra som dyrere alternativer?

 2. HÅR

  Ariana Grande klippet av seg signatursveisen

 3. HÅR

  Slik kan du jukse deg til perfekt blowdry

 4. HÅR

  Dette er den nye trendfrisyren

Relaterte artikler

HÅR

Superenkel og lekker frisyre på 1-2-3

HÅR

Steg for steg: Lekker frisyre som imponerer

GJØR DET SELV

Sy vaffelkjole: Fæbrik x MinMote

SKJØNNHET

Enkle negler til fest: Glamorøst glitter

HÅR

Brud i år? Her er frisørenes beste tips

KLÆR

Så enkelt lager du en deilig ullpleddkåpe

KJENDIS

Vanessa Rudjord om stiltriks, bryllupsplaner og hvorfor du bør ta mote på alvor