Hot frisyre nå: tiramisu-hår!

NY TREND: Nå er det bare å vise frem etterveksten! «Tiramisu-hår» er for deg som vil gjøre minst mulig med hårfargen din.

Synes du det er stress å farge håret hele tiden? Da kan denne trenden være noe for deg.

Malin Gaden
Publisert:

Da vi i MinMote-redaksjonen først så trenden «tiramisu-hår» i sosiale medier, var det først og fremst navnet som vekket oppsikt.

Hva er egentlig greia her? Er det en ny hårkur med ingredienser fra den populære desserten? Er det lukten i ett nytt produkt? Går det an å klippe håret slik at det ser ut som en tiramisu?

Det kan godt hende at det finnes sjampoer og balsamer som lukter italienske desserter, men det er ikke det som er svaret her. Vi snakker om hårfarge.

Psst: Noen andre som fikk lyst på noe søtt? Vår søsterside Godt har en god oppskrift på tiramisu her.

Det høres kanskje rart ut å oppkalle en hårtrend etter en dessert, men hvis du tar en nærmere titt på tiramisuen blir det plutselig ikke så rart. Om man skal sammenligne den med hår, har en tiramisu både blonde og brune toner i seg. Spillet på fargene er noe vi ofte ser i hårfarger – spesielt de som er trendy nå.

– Virkelig på tur inn

Siv Oldervik, frisør og eier av salongen Stas i Trondheim, har troen på den fremadstormende hårfargen.

– Det er virkelig på tur inn. Nå kan vi (endelig) vinke farvel til kalde balayager og ønske det varme velkommen, sier hun og forklarer hva denne trenden egentlig går ut på:

– Tiramisu-fargen handler om å gjøre en farge i varmere toner der mellomblond-fargen står i fokus.

EKSPERTEN: Frisør Siv Oldervik.

Bunnen skal også gjerne være av en mørkere og litt varm farge. For å sette prikken over i-en har man varme striper i front etterfulgt av en varm toner som gir glans og jevner helheten.

– Denne fargen holder lenger og sliter mye mindre enn en iskald balayage, forklarer Oldervik.

FARGESPILL: Rosie Hungtington-Whiteleys hår får det lille ekstra med de blonde stripene i front.

Kjendisfavoritt

Hårfargen har vært å se på stjerner som Rosie Huntington-Whiteley, Meghann Fahy, Kim Kardashian og Emma Roberts. Den artige trenden har også blitt omtalt av Popsugar, Byrdie og WhoWhatWear.

Sistnevnte nettmagasin mener tiramisu-fargen viser at det er skikkelig trendy å la etterveksten vokse ut nå.

LOT ETTERVEKSTEN VOKSE: Emma Roberts er blant stjernene som nylig gikk bort fra sin kalde blondfarge og over til tiramisu-hår.

I artiklene kommer det også frem noen fordeler med denne type farge – i hvert fall hvis du er av typen som ikke ønsker å dra til frisøren hver fjerde uke. Nå er det jo hot å la etterveksten komme!

– Det er også fullt mulig å skape en budsjettvennlig variant av denne fargen, forteller Siv Oldervik.

– Du kan legge i noen svake striper og kun justere tonen med en kur med farge i.

Om du allerede skulle ha en naturlig tiramisu-farge i håret som har vokst ut, anbefaler frisøren følgende:

– Da er det bare å gjøre den varmere med en hårkur som frisker opp! Med andre ord: Denne fargen passer til enhver lommebok!

God kombo

På samme tid som tiramisu-håret finner sin vei inn i trendbildet, sier også Oldervik at de har lagt spesielt merke til en populær klipp i Trondheim den siste tiden.

– Kundene mine kjører på med 70-tallsklipper om dagen. «Butterfly haircut» har tatt helt av i Trondheim. Tiramisu-fargen passer veldig godt med sommerfugl-klippen, forteller frisøren.

Kollegaen hennes på salongen Stas, Tony Norli, er enig i det som blir sagt.

– En av grunnene til at denne fargen tar over motebildet er nok fordi den tar utgangspunkt i folks naturlige hårfarge. Den skaper tekstur og et naturlig fargespill, sier frisøren og legger til at han elsker at varme farger kommer tilbake.

HÅR

2023: Nå kommer disse hårtrendene

HÅR

3 tegn på at håret ditt trenger en klipp

HÅR

Test av Dyson Airwrap – er den verdt det?

Therese Aanonli er tilknyttet Max Social, som er et heleid profilbyrå i VGTV AS. VGs redaksjonelle vurderinger gjøres uavhengig av dette. Redaksjonen står fritt. Oversikt over bindinger for profiler som gjør oppdrag for VG ligger her.

Publisert:
Malin Gaden
Malin er journalist i VG. Hun skriver saker innenfor MinMotes kategorier interiør, skjønnhet og mote, men har også stor interesse for å utvikle nye ideer og konsepter for merkevaren.

Finn mer innhold om: