Slik lager du et kult og enkelt håroppsett

BÅDE FORMELL OG LEKENT: Banan-oppsettet kan tilpasses til forskjellige anledninger. Se guide steg for steg i saken. Alle foto: Cecilie Krogh.
BÅDE FORMELL OG LEKENT: Banan-oppsettet kan tilpasses til forskjellige anledninger. Se guide steg for steg i saken. Alle foto: Cecilie Krogh.

«Banana Bun», eller banan-oppsettet, har tatt både moteverdenen og sosiale medier med storm.

Her viser MinMotes skjønnhetsekspert Cecilie Krogh hvordan du selv kan lage den kule frisyren med en steg-for-steg guide.

• Gre håret fritt for floker. Frisyren fungerer også perfekt på et ikke helt nyvasket hår – og om du synes håret er litt glatt, bruk gjerne en teksturspray for å få litt tråhet.

• Lag en høy hestehale med hendene. Bruk gjerne børsten til å gre håret bakover for å få en renere oppsetning.

• Vri hestehalen mot venstre. Dra hestehalen nedover samtidig som du vrir. Det er denne bevegelsen som skaper banan-looken.

• For å gi håret en mer tilfeldig look, anbefaler jeg å dra litt i håret som er festet i «bananen» på tilfeldige steder.

• Bruk små spenner til å feste håret slik at det sitter godt. Jeg får ofte spørsmål om hvor mange spenner man bør bruke, og fasiten er så kjedelig som at det kommer helt an på hvor mye hår man har. Bruk nok hårluser til at du føler oppsettet sitter skikkelig.

• Ta så den siste resten av det løse håret og vri det rundt enda en gang. Fest med hårnålet. Om man har noen små hårdeler som ikke er lange nok til å bli med, dytt dem opp i håret og fest dem med de samme spennene i stedet.

Ny frisyre? DETTE ER DE STØRSTE HÅRTRENDENE I 2019

• Bruk speilet for å sjekke fronten og la gjerne litt hår henge løst for å myke opp.

• Avslutt med en god hårspray for å få frisyren til å holde hele dagen. Eller kanskje du vil toppe looken med en trendy perlespenne?

Om denne frisyren føles noe formell, eller du ønsker et alternativ til jobb eller skole, følger det en video med en banana-bun som er langt mer avslappet:

Hvordan var din opplevelse i dag?