Dette er frisyrene TikTok elsker

POPULÆR FRISYRE: Gardinpanneluggen er blant frisyrene TikTok-brukerne har fått øynene spesielt opp for. Den danske moteprofilen Jeanette Madsen har hatt slik lugg lenge.
POPULÆR FRISYRE: Gardinpanneluggen er blant frisyrene TikTok-brukerne har fått øynene spesielt opp for. Den danske moteprofilen Jeanette Madsen har hatt slik lugg lenge.Edward Berthelot / Getty Images

Vi har hentet ut seks av TikToks mest populære frisyrer og bedt frisørene fortelle oss hvorfor de er så hotte og hvordan man oppnår sveisen!

TikTok har ikke bare blitt en kilde for artige videoer, men det er også her flere trender oppstår i lynrask fart. Produkter blir utsolgt, spennende oppskrifter blir testet og folk tar saksen fatt og klipper seg til nye frisyrer.

Blant disse frisyrene er det spesielt noen som har blitt ekstra populære. Men hva er egentlig en sommerfugl-klipp? Og hvordan lager man en «messy ponytail»? Det skal vi få svaret på nå:

Gardinpannelugg

Blant de absolutt mest populære frisyrene i appen er gardinluggen. Eller curtain bangs, som de fleste søker etter. Videoene på TikTok har millioner av visninger, og her ser vi alt fra hvordan folk klipper luggen selv til hvordan den styles.

Men hvorfor er gardinluggen blitt så populær?

Ifølge Julie Jakobsen, eier av salongen Atelier Sky i Fredrikstad, tror det er fordi den tilfører noe helt nytt til frisyren du allerede har.

– Det føles mindre skummelt enn å klippe hele håret kort, eller klippe en klassisk lugg. Gardinluggen kan også tilpasses alle ansiktsformer!

Flere av Jakobsens kunder har ønsket seg gardinlugg.

– Slik at det vært så å si daglig de siste tre årene. Men jeg tror det har blitt ekstra populært på grunn av TikTok.

Om du ønsker å skaffe deg en gardinpannelugg, har Jakobsen noen tips på lur:

– Vær bevisst på om du ønsker å kunne ha luggen bak ørene. I så fall kan den ikke være så kort. Det er alltid det første jeg spør om.

Videre sier frisøren at du må være klar over at luggen krever litt tid til styling om morgenen.

– Om man ikke gidder det, så kan man gjøre litt hver kveld. Jeg pleier å sove med to hårruller i. Da blir min veldig fin og krever ingenting om morgenen.

Oppklippet hår

Neste frisyre på listen er oppklippet hår – eller «layered hair» om du vil. Ifølge Eirik Thorsen, kreativ leder hos Adam & Eva, er dette noe vi har sett mye av de siste sesongene.

– Nå er det blitt allemannseie, sier frisøren.

På sosiale medier dukker det også stadig vekk opp flere bilder av kjente fjes med oppklippet hår. Thorsen trekker frem navn som Kaia Gerber, Kim Kardashian, Cara Delevingne og Billie Eilish.

Han forteller at det som gjør oppklippet så populært, er det at det kan tilpasses til alle hårtyper og personlige stiler.

– Det kan se klassisk ut dersom man bare klipper det litt opp og beholder fylde nederst, eller man kan få et mer rocka uttrykk dersom man går all in og klipper korte lag på toppen og mot ansiktet. Du kan også beholde lengden, men samtidig få frem hårets naturlige bevegelse.

Thorsen sier hvilken lengde og form man velger å ha mot ansiktet påvirker hvordan ansiktsformen fremstår, og her kan man både smale inn og åpne opp.

– Jeg vil si det er en versatil frisyre som er enkel å opprettholde og man kan variere hvilket uttrykk en ønsker ved å bruke forskjellige stylingteknikker, sier frisøren og fortsetter:

– Du kan la det lufttørke og få frem naturlig fall eller krøller, som gir en avslappet 70-tallsvibe. Du kan også føne det med rundbørste og få en voluminøs look à la Farah Fawcett på 70-tallet. Rull det på store hårruller eller bruk en stor krølltang, som 90-tallets supermodeller med Cindy Crawford i spissen, eller som «The Rachel», altså Jennifer Aniston i «Friends».

Sleek bun

En såkalt «sleek bun» er ypperlig å ta i bruk når håret gjerne skulle blitt vasket, men du ikke har tid. Kanskje det er derfor akkurat denne frisyren har millioner av visninger på TikTok?

Her kan du se hvordan frisyren blir til:

Ifølge Maiken Leonardsen, fargespesialist og frisør hos Bel Etage i Oslo, er dette en look som kler de fleste.

– Ikke bare er den fresh å se på og komplimenterer både klær og sminke, den er også utrolig praktisk ettersom den fjerner alt håret fra ansiktet. Noe jeg vet mange med litt lengde på håret setter pris på, sier hun og fortsetter:

– Men det aller beste med denne frisyren må jo være at den egner seg like bra på «skittent» hår som på nyvasket. Jeg opplever at flere benytter seg av denne frisyren den dagen de egentlig skal vaske håret.

A post shared by ♡ (@kaykayx__)

Ifølge Leonardsen kan oljene fra hodebunnen hjelpe med å få looken enda mer «sleek».

– Absolutt en redning på travle dager! Den passer også til alle siden man kan variere mellom lav eller høy bun, sideskill eller midtskill. Det gir rom for å kunne skreddersys hver enkelt person og personlig stil.

Her kan du se hvordan du lager frisyren, men Leonardsen har også sendt ved en steg for steg-forklaring på hvordan du lager en «sleek bun»:

 1. Del inn i hårskillen du ønsker. Her kan du tilpasse og variere, og du kan oppleve at sideskill gir en helt annen look enn midtskill.
 2. Tilfør produkt fra bunnen til der strikken skal være. Bruk gjerne en gel eller krem.
 3. Et hot tips er å bruke hårkur med fuktighet. Den vil gjøre det samme som en krem: samle håret og gjøre det lett å gre i retningen du ønsker – samtidig som du pleier håret.
 4. Bruk en naturhårbørste til å gre håret. Den samler håret på en helt annen måte enn en vanlig hårbørste.
 5. Sett i strikken. Gjennomsiktig ser alltid best ut.
 6. Tvinn håret i hestehalen og surr rundt strikken.
 7. Fest med ny strikk eller spenne, og spray over med hårspray.

Sommerfugl-klippen

En av frisyrene som virkelig stjal vår oppmerksomhet, er sommerfugl-frisyren. Ikke bare fordi selve sveisen er ganske interessant, men navnet er også ganske søtt!

Lotte Myrseth er frisør ved salongen Syvogtyve og en del av Beautybloggerne. Hun sier sommerfugl-klippen er en slektning av hockeysveisen – bare en mye snillere variant!

– Dette er en frisyre jeg har klippet i forskjellige varianter en god stund nå, og jeg er ganske sikker på at det er en ringeffekt av hva folk ser på TikTok.

Hun tror sveisen er blitt så populær fordi den ikke er litt kraftig som hockeysveisen, eller en «mullet» som det også heter.

– Lagene er litt lengre og blender mye snillere sammen. Det er perfekt for de som ikke liker en «mullet» så godt, men som fremdeles vil ha tunge lag, sier hun og fortsetter:

– I tillegg tror jeg folk er lei av hår som er like langt og klippet rett av. En oppklippet frisyre er mer «fab», samt enklere å style og få volum i.

Dersom du ønsker deg denne frisyren, har Myrseth noen gode råd på lur.

– Det er viktig å passe på at lengdene og lagene passer til kundens naturlige tykkelse på håret. Hvis det er naturlig tynt, er det kanskje best å ta vare på tykkelsen i bakhodet og heller fokusere på litt mer «heavy face framing» eller skrå hele fronten. Da får du hentet volumet mot ansiktet og tatt vare på tykkelsen bak.

Skulle du ha tykkere hår, tipser frisøren om å ikke være redd for å klippe lagene kort nok for å få skikkelig virkning av frisyren.

Messy ponytail

At en hestehale skal se «rotete» ut, hører kanskje ikke ut som den lekreste looken, men bare se for deg Blake Lively i «Gossip Girl», så skjønner du hvordan det skal se ut – og det er ganske fint, ikke sant?

REGIS DUVIGNAU / Reuters

Cecilie Krogh, frisør og eier av salongen Vest i Oslo, sier at en «messy ponytail» er en «go to» for de fleste.

– En slik hestehale skal være nøye planlagt, men samtidig se supertilfeldig ut. Tekstur og volum er i hovedfokus og fronten skal være myk og løs. Det jeg liker aller best med frisyren, er at den er perfekt når håret ikke er helt nyvasket.

For å lage en «messy ponytail» hjemme, tipser Krogh om å gjøre følgende:

 1. Gre det fritt for floker med en børste.
 2. Del av håret ved tinningen og hold håret på toppen unna med en klype.
 3. Lag en stram hestehale i nakken med håret som fortsatt henger ned. Høyden på denne vil bli høyden på den ferdige hestehalen. En høy hestehale oppleves med sporty, mens en lavere vil bli mer klassisk. Bøy gjerne hodet litt bakover når du tar i strikken. Da får du et stramt og ryddig resultat.
 4. Ta ut klypen på toppen. Tuper godt i kroneområdet. Her er trikset å tupére litt for mye heller enn for lite. Det er langt lettere å gre tupperingen ned enn å dytte håret opp igjen. Gre alt håret bakover mot den første strikken. Lag en ny hestehale der alt håret er samlet.
 5. Del hestehalen i to, horisontalt. Fest noen små klyper i midten for å gi hestehalen skikkelig volum som holder hele dagen – og kvelden. Her kan du også tupére litt i hestehalen for å dra på litt ekstra volum.
 6. Avslutte med å snurre litt hår rundt strikken og feste med en hårnål.

Den moderne Rachel-klippen

Jennifer Anistons karaktert Rachel i «Friends» fikk mye oppmerksomhet på 90-tallet – spesielt for frisyren hennes. MinMote har tidligere skrevet om at den såkalte «Rachel»-frisyren er tilbake, men i en moderne versjon. Det har også TikTok lagt merke til.

Hvordan ser denne frisyren ut, lurer du på? Klikk den inn på denne saken for å vite mer.

– Klippen er ganske uanstrengt og kul, og den gir en følelse av et hår man har gått rett ut av døren med, samtidig som den er superstylet, forteller Cecilie Krogh fra salongen Vest i Oslo.

– En fordel med denne frisyren er at den passer til nesten alle hårtyper. Enten om du har tynt eller tykt hår, halvlangt eller langt.

Selv om looken kan se ut som du har gått rett ut av døren, legger Krogh til at det krever en liten innsats for å få maks effekt.

– Når jeg skal skape Rachel-frisyren starter jeg med en volumsjampo og balsam. Det er viktig å ikke ha produkter eller sjampo som tynger håret. Deretter dusjer jeg håret med litt saltvannsspray for å skape tekstur og tråhet. Deretter fordeler jeg hårskum i et håndkletørkt hår, sier frisøren og fortsetter:

– Alt dette er klargjøring for rundførstefønen som skaper den ikoniske looken. Tørk håret opp og vekk fra ansiktet ved røttene, og skap på denne måten ekstra volum. Etter hvert som du tørker ut mot tuppene, krøller du håret innover for å ramme inn ansiktet. Husk å ikke rette håret, det vil fjerne volumet du har skapt.

Malin Gaden
Malin er journalist i VG. Hun skriver saker innenfor MinMotes kategorier interiør, skjønnhet og mote, men har også stor interesse for å utvikle nye ideer og konsepter for merkevaren.

Finn mer innhold om:

Hvordan var din opplevelse i dag?