Kjendisenes nye favorittprodukt skal reparere slitt og ødelagt hår

HÅRMAGI: Kim Kardashian er blant stjernen som sverger til hårproduktet Olaplex. Hun gir middelet æren for at hun kan gjøre drastiske fargevalg uten å ødelegge håret. (Bildet til høyre viser før og etter bruk av Olaplex i bleking.)
HÅRMAGI: Kim Kardashian er blant stjernen som sverger til hårproduktet Olaplex. Hun gir middelet æren for at hun kan gjøre drastiske fargevalg uten å ødelegge håret. (Bildet til høyre viser før og etter bruk av Olaplex i bleking.)AP/Privat

Det blir beskrevet som en revolusjon innen hårpleie, og skal kunne gi deg tilbake håret du hadde før slitasje fra sol, farge og varmebehandlinger. Avisen Daily Mail har testet den store kjendissnakkisen.

Hårproduktet alle snakker om, og som kjendiser som Kim Kardashian, Gwyneth Paltrow og Jennifer Lopez bruker slavisk, ifølge Daily Mail, er i ferd med å ta Norge med storm. MinMote gir deg alt du trenger å vite om kjendisenes favorittprodukt.

Trestegsprogrammet for bruk av Olaplex er utviklet av forskere i USA, med avanserte kjemiske formler på molekylnivå i bunnen. En journalist i den britiske avisen Daily Mail har testet produktet som sies og kunne gjøre underverker for kjemisk og mekanisk skadet hår.

Skal gjenoppbygge håret

Tørt, slitt og livløst hår kan være et resultat av sterke behandlinger som bleking og striping, sol eller styling uten bruk av varmebeskyttende produkter, og er vi riktig uheldige kan vi ende opp med hår som kjennes ut som gummi.

Kuren Olaplex fungerer angivelig slik at den bygger opp igjen de såkalte disufidbindingene i håret, som kan bli skadet av nettopp disse tingene. Middelet blir både tilsatt i hårfarge og brukt som en kur alene, og skal i motsetning til andre kurer på markedet ikke bare pleie, men gjenoppbygge skadet hår.

Les også: Mørk og lys: Fargeteknikken som tar norske frisørsalonger med storm

FØR OG ETTER: Bildet til venstre viser hårtupper før en behandling med Olaplex, mens bildet til høyre viser resultatet. – Håret hadde kjemisk skade etter mye bleking. Som du ser har håret fått en glattere og sterkere overflate, og tuppene er «limt sammen» og ser nyklipte ut, sier frisør Sara Wilhelmsen til MinMote.
FØR OG ETTER: Bildet til venstre viser hårtupper før en behandling med Olaplex, mens bildet til høyre viser resultatet. – Håret hadde kjemisk skade etter mye bleking. Som du ser har håret fått en glattere og sterkere overflate, og tuppene er «limt sammen» og ser nyklipte ut, sier frisør Sara Wilhelmsen til MinMote.Privat

Ifølge Daily Mails journalist så hun dog ingen stor synlig forskjell på håret etter behandlingen, men hun hevder håret kjentes mye lettere, mykere og mer glansfullt enn det hadde vært etter andre behandlinger hos frisør. Hun mener også kuren ga henne tilbake håret hun hadde før hun begynte med farging og bruk av rettetang, men stiller spørsmål ved om resultatet er så godt at det er verdt å betale mye for det.

Sara Wilhelmsen, frisør og eier av Hendrix Hairs salong i Stavanger forteller at Olaplex-behandlinger har eksplodert i Norge den siste tiden.

FRISØR: Sara Wilhelmsen hos Hendrix Hair forteller at Olaplex har eksplodert siden det kom til Norge.
FRISØR: Sara Wilhelmsen hos Hendrix Hair forteller at Olaplex har eksplodert siden det kom til Norge.Privat

– Mange hårkurer tilfører fuktighet eller proteiner, mens Olaplex bygger hår og binder det sammen. Når man bleker håret brytes håret ned, mens når man tilsetter Olaplex bygges det opp og repareres samtidig. Det er nesten litt magisk, forklarer hun til MinMote.

Les også: Kylie hermer etter Kim - hvem kler den blonde manken best?

Tre trinn

Den stadig mer populære behandlingen har altså tre steg: Det første innebærer å tilsette Olaplex i selve hårfargen. Deretter gjennomføres en egen Olaplex-behandling i salong, før man tar en tredje etterbehandling i form av en hårkur hjemme.

– Med Olaplex har vi mulighet til å strekke oss litt lenger, men vi må fortsatt ta hensyn til tidligere behandlinger og kvaliteten på håret. Håret kan knekke hvis det er ødelagt, selv om man bruker denne behandlingen, sier Wilhelmsen til MinMote.

Pastellhåret gjør comeback: Se kjendisene med «havfruehår»

BANEBRYTENDE: Det kjemiske stoffet gjør det angivelig mulig å gjøre drastiske endringer på håret på kortere tid, uten at det sliter veldig på håret. Håret på bildet er bleket i én omgang ved hjelp av Olaplex.
BANEBRYTENDE: Det kjemiske stoffet gjør det angivelig mulig å gjøre drastiske endringer på håret på kortere tid, uten at det sliter veldig på håret. Håret på bildet er bleket i én omgang ved hjelp av Olaplex.Privat

Fra mørkt til platinablondt

Sara Wilhelmsen forteller at mange ønsker å gå fra mørkt til platinablondt, grått eller pastellfarget hår om dagen.

– Slike drastiske endringer krever at vi bleker håret først, og det har blitt mye lettere etter at vi fikk Olaplex, sier hun, og fortsetter:

– Mange kommer til salongen med et bilde av en kjendis i parykk, som en av Kardashian-søstrene eller Rihanna, og vil ha sånn farge, helst på et par timer til tusen kroner. Det tar mer tid enn som så og koster mer, men det er ekstra gøy når vi får det til.

Wilhelmsen farget nylig håret til blogger Sophie Elise Isachsen lilla ved hjelp av Olaplex. Isachsen postet selv bilder av resultatet på både bloggen og Instagram, og forteller at hun er svært fornøyd med fargen. Innlegget er ikke annonsemerket, så vi har derfor ikke grunn til å tro at behandlingen var sponset.

untitled link
untitled link

Stor variasjon på pris

Prisen på behandlingen varierer fra salong til salong, og avhenger mye av utgangspunkt, samt på lengde og tykkelse på håret. Wilhelmsen sier at de vanligvis bruker noen dager på en drastisk forandring, men at det kan gå på en dag dersom man har råd til det og er villig til å sitte i frisørstolen i fem timer.

– Vi anbefaler ofte å porsjonere behandlingene utover, både for håret og lommeboken sin skyld. En stor behandling kan koste fra 2000 til 5000 kroner. Hvis man bare vil ha en kur i salong koster det ca. 500 kroner, mens etterbehandlingen koster ca. 250 kroner.

Fikk du med deg dette? Oslo er verdens dyreste by å klippe seg i

Hun anbefaler behandlingen til alle hårtyper, men understreker at et sunt og friskt hår ikke vil ha behov for Olaplex, da det ikke trenger å bygges opp.

– Man trenger ikke reparere noe som allerede er bra, men det fungerer både på kjemisk og mekanisk skadet hår.

Finn mer innhold om:

Hvordan var din opplevelse i dag?