Slik kan du jukse deg til perfekt blowdry

FÅ FRISØRRESULTAT HJEMME: Med disse enkle triksene kan du se ut som du kommer rett fra frisørstolen. Alle foto: Cecilie Krogh.

Med denne enkle fremgangsmåten får du hår med glamorøst volum.

Cecilie Krogh
Publisert:

Det er lite som slår et nyfønet, voluminøst hår, men å føne med rundbørste kan være utfordrende å få til hjemme på badet.

Der for har MinMotes skjønnhetsekspert Cecilie Krogh laget en enkel oppskrift på hvordan du kan få til en helproff rundbørste-føn hjemme - helt uten rundbørste!

Denne framgangsmåten passer like godt for kort og langt hår.

Start med å vaske håret med en god volumsjampo. Man kan lett avfeie tips om at man skal vaske håret to ganger, men før en styling anbefaler jeg virkelig å gjøre det. Første vask vil produktrester og skitt bli borte. Runde to vil du merke at det skummer mer, og ingrediensene virker sterkere på håret. Avslutt med en volumbalsam.
HÅR

Han står bak hårbørsten alle har

Gre håret med en børste, og fordel en god tennisball med hårskum i hele håret - også inn mot røttene. Om du har et veldig fint, tynt, nordisk hår, kan det være greit å bruke en rotspray i tillegg. Den sprayer du direkte mot hodebunnen og du vil få et ekstra løft.
Føn håret tørt med en hårføner.
Et triks er å føne håret i motsatt retning av slik du ønsker at håret skal ligge. Bruk enten en børste, eller snu hodet opp ned. Da vil man skape volum helt fra bunnen.
MOTE

ALT OM HØSTENS MOTETRENDER

Når håret er helt tørt, deler du det ved tinningen. Lag tykke inndelinger, eller så vil du få krøller.
Bruk en stor krølltang, men ikke la krølltangen være for lenge i håret. Du ønsker å varme opp håret til du får ordentlig bevegelse i det, men ikke så lenge at det blir en krøll. Dette går fort, og det kan være nok med 3-5 sekunder.
Når du har brukt krølltangen på en del av håret, ikke slipp det ned. Hårets struktur endrer seg i varme, og vi ønsker at det skal kjøles ned i en posisjon med mest mulig volum. Bruk en liten lus eller spenne for å holde det på plass.
Jobb deg gjennom hele håret. Jeg er ikke veldig nøye med inndelingene mine før jeg bruker krølltangen, ettersom det ofte blir finere om noen inneholder litt mer hår enn andre. Når du er ferdig - la håret kjøles ned, og avslutt gjerne med litt hårspray før du fjerner spennene.
Voliá - slik ser det ut som om du har fønet håret hos en proff!
Publisert: