Tørrsjampo: Disse er best i test

DISSE HAR VI TESTET: Vi har testet 20 forskjellige tørrsjampoer. Foto: MinMote

MinMote har testet hele 20 tørrsjampoer for å finne ut hvilken som er best.

Publisert:

Noen fler som er avhengig av tørrsjampo? Det er i hvert fall vi.

Tørrsjampo er perfekt de dagene du enten ikke har tid eller orker å vaske håret, men likevel trenger en oppfriskning og få bort fett hår.

HÅR

Slik kan du skjule fett hår

MinMote har prøvd hele 20 tørrsjampoer på markedet for å finne ut hvem som er best i test. De er i forskjellige prisklasser – noen får du tak i for godt under hundrelappen på matbutikken og andre er litt mer luksuriøse fra frisørsalong.

Tørrsjampoene er først og fremst vurdert ut ifra hvor godt den fjerner fett hår, men også om den etterlater håret fresht og fint, og eventuelt andre ting det spesifikke produktet lover, som for eksempel volum.

TESTET GODT: To personer har testet alle tørrsjampoene. Foto: MinMote

Siden vi rett og slett er avhengig av tørrsjampo er det en stor forbruksvare, derfor er pris også viktig i denne testen. Er det verdt å betale dyre dommer for en tørrsjampo eller funker den fra matbutikken på hjørnet like godt?

TILBEHØR

Steameren som er best i test

Hver tørrsjampo har blitt testet av to personer, og beskrivelsen og terningkastet er en samlet vurdering. Vi har tester tørrsjampoer i sprayform uten tilsatt farge. Tørrsjampoen har blitt testet på både brunt og blondt hår.

Oribe Gold Lust Dry Shampoo

Pris: 455,-

Dette er pur luksus på flaske. Den lukter frisørsalong, som gir deg følelsen av at du nettopp har vært hos frisøren selv om det er flere dager siden du vasket håret. Den fjerner fett hår, men kanskje ikke den aller kraftigste i testen. Det som trekker veldig opp med denne er at det føles rett og slett ikke ut som du har tørrsjampo i håret og den etterlater håret veldig håndterlig. Den gir også greit med volum, Det som trekker ned er den stive prisen.
Terningkast: 5

LUKSUS: Oribes tørrsjampo gir frisørfølelsen selv om det er flere dager siden du i det hele tatt vasket håret! Foto: MinMote

Batiste Clean & Classic Original

Pris. 59,-

Dette er en skikkelig klassiker! Den er både rimelig og man vet at den funker. Det som trekker ned er at den etterlater seg hvitt pulver som kan være vanskelig å jevne ut, og at den har en veldig distinkt lukt. Håret blir også veldig trått, og etter et par dagers bruk føles ikke håret så fresht ut.

Terningkast: 3

KLASSIKER: Batiste sin tørrsjampo er kanskje Norges mest brukte tørrsjampo, men det er absolutt ikke den beste på markedet. Foto: MinMote

Camilla Pihl Instant Hair Refresh

Pris: 129,-

Camilla Pihls tørrsjampo lukter litt spesielt, men hverken godt eller vondt. Vi savner kanskje en litt friskere duft. Den fjerner fett hår og gir greit med volum. Sprayen etterlater ganske mye hvitt pudder, men håret trenger bare en liten røsk så jobber det seg godt inn. Dette er en helt grei tørrsjampo til en overkommelig pris.

Terningkast: 4

HELT GREI: Camilla Pihls tørrsjampo fungerer greit og gir volum, men har litt spesiell lukt. Foto: MinMote

Eleni & Chris Dry Texturizing Spray

Pris: 259,-

Denne fungerte bra på dag to etter hårvask, når håret begynner å bli fett og flatt og man trenger en liten oppfriskning. På dag tre synes vi derimot at den ikke fungerte like bra, og man måtte bruke mye produkt. Det hvite pulveret er ganske fremtredende, og var litt vanskelig å jobbe ordentlig inn i håret. Den gjorde håret også ganske matt.

Terningkast: 4

UTFORDRENDE: Det kan være litt vanskelig å jobbe tørrsjampoen fra Eleni & Chris inn i håret. Foto: MinMote

Define Dry Shampoo

Pris: 77,-

Denne tørrsjampoen gir ikke håret mye. Det er en grei nødløsning som kanskje fungerer på dag én, men ikke mer enn det. Den gjør håret stivt, og etter noen dagers bruk blir det tørt, tuggete og vanskelig å håndtere. Etter hvert må man vaske håret for å få ut produktet, som så å si er motsatt virkning!

Terningkast: 2

– Define Dry Shampo er utviklet i samarbeid med frisørteamet vårt, og har vært en bestselger på markedet i flere år. Dette er en favoritt hos frisørteamet, og er et produkt som har fått veldig gode kundevurderinger. Formålet med Define Dry Shampoo er å absorbere fett og fukt slik at håret ser nyvasket ut, får ekstra volum og lukter kjempefriskt. Vi synes resultatet er overraskende. Define Dry Shampoo har tidligere kommet høyt opp i lignende tester, sier Lise Holm Glad som er leder for Defines frisørteam til MinMote.

NØDLØSNING: Defines tørrsjampo får bort fett hår, men håret blitt tuggete og trått. Dette er ikke en favoritt! Foto: MinMote

Bjørn Axén Dry Shampoo Melon Mist

Pris: 99,-

Denne tørrsjampoen lukter skikkelig sukkertøy, men da sprayen får lagt seg er det ikke for intenst. Håret føles med en gang stivt, men dette går seg til når produktet har satt seg ordentlig. Den etterlater litt hvitt pudder, men det masseres lett ut. Håret føles fresht og den fungerer bra flere dager etter vask. Det trekker litt ned at man må bruke en god del produkt for å få god effekt.

Terningkast: 4

LUKTER SUKKERTØY: Denne tørrsjampoen har en veldig søt duft og den får håret til å føles fresh. Foto: MinMote

Jan Thomas Dry Shampoo Spray Volume & Texture

Pris: 129,-

Denne tørrsjampoen er det fart i, og selve sprayen er heftig! Dette gjør at det er lett å få fordelt produktet i hele håret. Lukten er litt spesiell, og kanskje ikke for alle. Men den gjør en grei jobb med å fjerne fett hår, og det ble ikke spesielt tuggete eller trått. Denne vil sannsynligvis bli for hvitt på mørkt hår, men er du lys i luggen er denne et godt valg.

Terningkast: 4

LUKTER MYE: Tørrsjampoen fra kjendisfrisørens merke har spesiell lukt, som ikke er for alle. Foto: MinMote

Living Proof Perfect Hair Day Dry Shampoo

Pris: 255,-

Denne tørrsjampoen gjør virkelig jobben. Den gir volum og håret føles og ser rent ut, selv på dag fire og fem! Denne tørrsjampoen tynger ikke håret, og gir et skikkelig volum. Denne tørrsjampoen er den vi hadde gått for hvis vi ikke hadde hatt tilgang på å vaske håret på en god stund. På tross av prisen synes vi dette er et godt kjøp, da den er drøyere enn mange av de andre tørrsjampoene i testen – den har såpass god effekt at man ikke trenger å peise på med det som føles som en halv flaske. Men det er viktig å jobbe produktet godt inn i håret, slik at det ikke blir liggende igjen hvitt pulver.

Terningkast: 6

FULL POTT: Tørrsjampoen fra Living Proof er best i test, og får terningkast 6! Foto: MinMote

Nioxin Instant Fullness Dry Cleanser

Pris: 141,-

Denne tørrsjampoen har en frisk duft som hinter om mint. Den gir håret skikkelig volum og fjerner fett hår. Etter et par dager med bruk blir imidlertid håret litt vanskelig å håndtere og det føltes ikke like digg. Det hvite pudderet kan også være litt vanskelig å massere helt ut.

Terningkast: 4

FRISK DUFT: Denne tørrsjampoen lukter mint, og fungerer bra. Etter et par dager med bruk blir håret litt vanskelig å håndtere. Foto: MinMote

Proffs Dry Shampoo

Pris: 45,-

Tørrsjampoen skal både fjerne fett hår og gi volum, men her leverer den ikke på noen av punktene. Når man sprayer i håret blir det stivt og seigt, og når det tørker inn blir håret tuggete. Det positive med denne sprayen er at den etterlater veldig lite hvitt pudder! Men når den ikke gjør en god nok jobb holder ikke det. En av testpersonene valgte å vaske håret tidligere enn hun pleier for å få produktet ut av håret. Vi tenker at det er et bedre alternativ å droppe tørrsjampoen og heller gå for litt fett hår. Styr unna!

Terningkast: 1

– Vi jobber for å kunne levere de beste produktene til den beste prisen. For å gjøre det lettere for forbrukeren skal vi legge en kule i fremtidige produkter slik at ristingen som trengs skal bli enklere, sier Anthony Hubeny i Wish and Way som produserer tørrsjampoen.

UNNGÅ BRUK: Det er rett og slett bedre å gå for litt fett hår enn å bruke denne tørrsjampoen fra Proffs. Foto: MinMote

Love Beauty and Planet Day 2 Dry Shampoo

Pris: 69,-

Denne lukter godt, men hvis man helst vil ha en frisk duft er kanskje ikke denne for deg. Man må jobbe litt med at det hvite pudderet skal blende inn med håret, men den gjør en god jobb med å fjerne fett hår. Den gir også litt volum. Håret føles greit etter flere dager bruk. Denne fremstår som mer eksklusiv enn den egentlig er! Dette er absolutt det beste budsjettalternativet! Denne overrasker svært positivt og kommer garantert til å bli kjøpt igjen.

Terningkast: 6

BUDSJETTFAVORITT: Dette er en av de beste tørrsjampoene i testen, og det beste med det hele? Den koster bare 69 kroner! Foto: MinMote

Maria Nila Dry Shampoo

Pris: 249,-

Denne har skikkelig trøkk og gir volum. Den fjerner fett og oljete hår, men det blir også ganske stivt. Den fungerer bra på første dag, men etter et par dager blir håret veldig tuggete og trått.

Terningkast: 3

DYR, MEN LEVERER IKKE: Tørrsjampoen fra Maria Nila har en ganske stiv pris sammenlignet med hva den leverer. Foto: MinMote

Kevin Murphy Fresh Hair

Pris: 379,-

Denne har en veldig spesiell lukt, som mest sannsynlig ikke passer de fleste. Her var vårt testpanel splittet, som har ført til et kompromiss-terningkast. Den fjerner fett hår, håret føles ikke tynget av produktet og den frisker opp håret både på dag to og tre etter vask. Det kan dog bli litt tørt etter man har brukt den flere dager på rad sammenlignet med de andre i den stivere prisklassen i denne testen.

Terningkast: 4

DELTE MENINGER: Testpersonene hadde delte meninger om tørrsjampoen fra Kevin Murphy. Foto: MinMote

L'Oréal TecniArt After Dust

Pris: 129,-

Denne tørrsjampoen fjerner oljete hår, men den etterlater det også ganske trått og tuggete. Man må også jobbe produktet ordentlig inn i håret for å fjerne det hvite pudderet. Den har en litt spesiell lukt, som heller ikke gikk var en favoritt.

Terningkast: 3

BLIR TUGGETE: Denne tørrsjampoene gjør håret vanskelig å håndtere. Foto: MinMote

Lee Stafford Dry Shampoo Original

Pris: 99,-

Lee Stafford sine produkter har en ganske spesiell lukt. Vi kan like den på andre produkter, men akkurat på tørrsjampoen føler vi det er litt mye. Vi savner en litt friskere duft som ikke overdøver. Til prisen gjør den dog en grei jobb med å fjerne fett hår, og den gir litt volum. Håret blir ikke stivt og trått, men man får heller ikke følelsen av at håret blir freshere.

Terningkast: 3

OVERDØVENDE LUKT: Denne tørrsjampoen er har en tung lukt, men den gir et godt resultat. Foto: MinMote

CoLab Dry Shampoo Original

Pris: 85,-.

Denne lover at den ikke skal etterlate noe hvitt pudder, og selv om den leverer bedre enn mange andre tørrsjampoer på dette området er det ikke helt tilfellet. Den fjerner fett hår godt, og det er ikke så vanskelig å børste gjennom håret etter en skikkelig sprayrunde. Den har en lukt som sikkert mange liker, men her var våre testpersoner splittet. En av testpersonene mener også at hun begynte å klø i hodebunnen etter flere dagers bruk av denne, så det er kanskje ikke tørrsjampoen for deg med sensitiv hodebunn.

Terningkast: 4

IKKE FOR SENSITIV HODEBUNN: En av testpersonene begynte å klø veldig i hodebunnen av denne tørrsjampoen. Foto: MinMote

Budgie Multitasking Dry Shampoo

Pris: 79,-

Denne tørrsjampoen er det bra fart i, og lukten er helt grei. Den fjerner fett hår, likevel bli håret litt vanskelig å håndtere. Når man først sprayer i produktet, blir håret seigt, og etter hvert som det tørker blir trått og tørt. Denne er helt grei, men fresher ikke opp håret sånn som vi ønsker.

Terningkast: 3

MYE FART: Tørrsjampoen fra Budgie er det full fart i, men håret blir litt vanskelig å håndtere etter hvert. Foto: MinMote

Vichy Dercos Nutrients Detox Dry Shampoo

Pris: 135,-

Denne lukter ganske rent, nesten litt som tannkrem. Mens en av testpersonene synes dette gjorde at håret føltes fresht og rent, ble det for den andre litt rart. Men ser man bort ifra lukten gir den en fin oppfriskning! Den fjerner fett hår, men den gjør ikke håret trått og tørt. Det er også enkelt å få bort det hvite pudderet. Det som trekker litt ned er at man trenger ganske mye produkt for å få maks effekt.

Terningkast: 5

FRISKER OPP HÅRET: Denne lukter nesten som tannkrem, som frisket opp håret skikkelig. Foto: MinMote

Fudge Style Dry Shampoo

Pris: 169,-

Denne har en spesiell lukt, som trekker veldig ned. Her valgte en av testpersonen å vaske håret tidligere enn planlagt for å få vekk lukten! Den absorberer fettet i håret greit, men det blir litt stivt. Den lover også at den skal gi volum og tekstur, men gir ikke så mye av førstnevnte.

Terningkast: 2

– Det er beklagelig å høre at dere hadde en lite tilfredsstillende opplevelse av produktet, og at den ikke levde opp til forventningene. Vi tar tilbakemelding fra våre forbrukere veldig seriøst og Fudge jobber for øyeblikket med å forbedre den nåværende formulaen på tørrsjampoen, sier Gustav Zachrisson, Brand Manager hos Headbrands AB som er den nordiske distributøren av Fudge.

FOR MYE LUKT: Denne tørrsjampoen lukter spesielt, og gir heller ikke håret så mye annet positivt. Foto: MinMote

Amika Perk Up

Pris: 269,-

Den fjerner fett hår og etterlater ikke så mye hvitt pudder, men den gir ikke håret den ekstra piffen man gjerne trenger noen dager etter vask. Denne er helt grei, men vi forventer mer til denne prisen. Det er ikke så stor forskjell på denne og de tørrsjampoene til under halve prisen. Den har også litt spesiell lukt, men denne merker man ikke så mye av etter hvert.

Terningkast: 3

IKKE NOE PIFF: Denne fjerner fett hår, men gir ikke håret så mye mer. Foto: MinMote
Publisert: