Her er høstens viktigste hårtrender

RIKTIG NÅ: Michelle Williams med en avslappet bob-frisyre på Screen Actors Guild Awards i California tidligere i år. FOTO: Scanpix

Kort er kult, og nå skal sveisen være leken og naturlig. Kort bob, stor pannelugg og naturlige hårfarger er blant høstens trender. 

Miriam Angela Folland
Publisert:

Mange er på utkikk etter å fornye seg selv når høsten lurer like rundt hjørnet. Overgangen fra ferie til hverdag kan være hard. En estetisk forandring kan være et deilig lyspunkt. Tenker du å skaffe ny sveis? Dette mener ekspertene om hva som blir å se i motebildet i høst.

– Det ser ut til at det skal være kort om dagen, sier frisør og stylist Jojo Champfleur på telefonen til MinMote.

– Blant annet den franske boben ser ut til å komme tilbake, og generelt myke og korte hårfrisyrer, spesifiserer Champfleur.

KLÆR

Denne trenden må du få med deg

Franske vibber

Jenny Skavlan la for en liten stund siden ut en video av seg selv på Instagram, der hun overrasker med en ny, fresh, høst-look. De lange lokkene er kappet av, til fordel for en kort bob, med lang lugg.

I beskrivelsen skriver hun «Channeling my inner French girl. I can say bonjour baguette.»

Tomas Erdis, hår og make-up artist, trekker også frem den korte boben og Jenny Skavlan som eksempel.

– Hun choppet av håret sitt og det ble helt fantastisk, skriver Erdis i en mail til MinMote.

HÅR

Syv kule bobfrisyrer

Enkelt og tøft

Erdis påpeker at det er mange faktorer som fører til at akkurat denne sveisen kommer tilbake, blant annet at det har vært varmt ute.

– Da er det jo veldig deilig med kortere hår, det er lettere å stelle det. Og litt morsomme å ha en frisyre som er enkel å style, sånn at man ikke alltid ender opp med å ha håret opp, sier han og legger til at nå med trådløse rettetenger på markedet, er det lett å fikse håret selv om du er på farta.

HÅR

FRISØRENE TIPSER: SLIK STELLER DU HÅRET HJEMME

Jojo Champfleur tror denne trenden er en reaksjon på at motebildet lenge har vært dominert av forseggjorte frisyrer med langt hår og kunstferdige krøller. Han mener vi nå forlater det «jålete» idealet til fordel for en mer naturlig stil.

– Folk vil ha korte klipper som er enklere å stelle og som er litt tøffere, forteller Champfleur.

Han tror også at enda kortere «gutteklipper» blir populært denne høsten, for eksempel korte pixie cuts, som sett hos stilikonet Jean Seberg.

IKONISK: Jean Seberg var en kjent amerikansk skuespiller på 60- og 70-tallet. Den ikoniske korte klippen hun er kjent for, er noe vi kommer til og ser mer av fremover. Foto: AP Photo/Jim Pringle

Pannelugg

Pannelugg i alle former ser ut til å alltid gå raskt inn og ut av motebildet. Akkurat nå ser det ut til at det er den lengre panneluggen som er på vei inn, gjerne med fall, slik som Skavlan har.

Jojo Champfleur mener også at en lang og ganske stor lugg, inspirert av franske Brigitte Bardot, er noe vi kommer til å se mye av i høst.

Naturlige farger og varme toner

Champfleur forteller at det fortsatt er «naturlig» bleket hår som gjelder. Striper og lyse toner som ser ut som at det er solen, ikke frisøren som har stått for.

– Også ser jeg at det går mer mot hele, blanke farger til de kortere frisyrene. Det er for å få en mer fransk look, sier Champfleur.

Tomas Erdis har lagt merke til at trendene, kanskje spesielt i Oslo, går mot farger med varme toner, som strawberry blonde og i tillegg mykere toner i brunfargene.

Få også med deg: SUPERMODELLENES BESTE TIPS: SLIK ELDES DU VAKKERT – UTEN OPERASJON

Publisert: