Han står bak hårbørsten «alle» har

KLASSIKER: Denne hårbørsten ble til en økonomisk suksess for oppfinneren. Foto: Produsenten.
KLASSIKER: Denne hårbørsten ble til en økonomisk suksess for oppfinneren. Foto: Produsenten.

Shaun Pulfrey kan le hele veien til banken etter suksessen med produktet «ingen» hadde tro på.

Mens han jobbet som frisør fikk Shaun Pulfrey en idé om at det måtte være en bedre måte å få ut floker fra håret enn hva som allerede fantes på markedet. Hårbørsten vi i dag kjenner som Tangle Teezer ble født, og ble starten på et økonomisk eventyr.

Nylig besøkte Pulfrey Norge for å lansere nye hårbørster i Tangle Teezer-familien. MinMote møtte hårbørste-kongen som fortalte at han aldri hadde sett for seg at dette kunne bli noe han kunne leve av.

– Aldri! Folk trodde jeg var helt gal, men jeg visste at hårbørsten var et godt produkt, sier han til MinMote.

GRÜNDER: Shaun Pulfrey. Foto: MinMote.
GRÜNDER: Shaun Pulfrey. Foto: MinMote.

Tangle Teezeren er den lille, ofte knallrosa, hårbørsten som får plass inni hånden, og ligner litt på en typisk hestebørste.

Men det var slett ikke gitt at hårbørsten skulle bli en suksess. Pulfrey deltok i oppfinnerprogrammet «Dragon's Den» på BBC i 2007, men ble avvist av investorene som ikke hadde tro på produktet.

Det stoppet ikke frisøren Pulfrey. Etter at programmet hadde blitt sendt på den britiske kringkasteren var det flere kvinner som tok kontakt fordi de ønsket å kjøpe den lille hårbørsten.

Det gjorde at han valgte å bruke sparepenger og ta opp et større lån på leiligheten for å finansiere den første produksjonen.

Det viser seg at den som ler sist ler best, for i 2016 solgte Pulfrey selskapet for nesten 2,1 milliarder kroner!

Nå selges hårbørsten i over 70 land, og har også blitt fast inventar på baderomshyllen for mange nordmenn. Ifølge Pulfrey selges det en børste hvert 20. sekund.

Pulfrey forteller at hårbørsten som er spesiallaget for å fjerne floker først og fremst ble laget slik at den kunne brukes i frisørsalonger. Det som overrasket ham mest var at det var mannen i gaten som trykket flokebørsten til sitt bryst.

Om du er blant dem som har en av børstene hjemme, råder Pulfrey vi at man skal la børsten gjøre jobben og ikke dra i håret for å skade det minst mulig.

Elise Alexandra Gulbrandsen
Elise Alexandra er journalist i VG. Her skriver hun om mote, interiør og skjønnhet. Hun har en forkjærlighet for bruktshopping, og vil inspirere deg til å finne din egen stil.

Hvordan var din opplevelse i dag?